"Moco, vraćaj se, vidi šta nam radi Zvezda!"
Priča koja nijednog navijača Partizana neće ostaviti ravnodušnim:
"Već godinu dana sam bio u Bordou. Ceo odmor sam proveo u Beogradu. U junu 1979. igrali smo sa Zvezdom, a ja sam sedeo na zapadnoj tribini, mestu gde se graniči sa jugom, gde su naše najvatrenije pristalice. I dok sam gledao kako nas Zvezda rastura, drugar mi reče da me neko zove sa juga. Okrenuo sam se i, iako nijednom navijaču ne priznam da ga se ne sećam, ovoga kao da pamtim iz detinjstva.
Uzeo mi je ruku i plačnim glasom rekao "Moco, vraćaj se, vidi šta nam rade!" Bilo mi je lakše, imao sam sa kim da podelim sportsku tugu. "Vratiću se", rekao sam, tek toliko da prekinem tišinu. Navijači su me prepoznali, ceo jug je počeo da skandira "Moco, vrati se!", a Zvezda je nastavljala da daje golove. U Partizanu sam od 12. godine, mnogo toga preturio preko glave, ali ovako nešto nisam doživeo...
Gotovo sam pobegao sa stadiona i seo u kola, krenuo prema Rakovici gde sam rođen. Zar bežanje u uspomene iz detinjstva? Nekuda sam ipak morao. Lagao bih kad bih rekao da me u Bordou nisu lepo dočekali, ali tamo ni MOG stadiona, ni MOJE ulice, ni bašte restorana "Stadion, ni ekipe za partiju remija. Tuđ sam, nekako nenađen. Nikada ne rekoh MI, nego ONI. A moja Bosa - čim ja na put, spusti roletne i ne izlazi iz stana dok se ne vratim. A već tad sam znao - vratiću se!
U Bordo se više nisam vraćao, otišao sam samo po ispisnicu sa Milutinom Šoškićem. Opet sam u Partizanu, evo me, i još ću! Jedino neću dozvoliti da konačan rastanak bude nasilan - da ja hoću još, a da me teraju.
Otići ću kada osetim da se treba povući, ali u trenutku u kojem niko neće morati da me podseća - Moco, vreme je."
VELIKI MOMČILO VUKOTIĆ!
(Yugopapir, 1981.)