Uh, bre, Faule, što si nakraj srca??
Mislim da se ovde pre radi o godišnjoj razlici, tj. razlici u godinama.
Mi matoriji pamtimo neke JSD (evo, pišem VELIKIM slovima!) majstore kojima Keptn Sale ne bi mogao ni kopačke da čisti.
Msm, Moca? Mance? Uške? Pedja? Jebate, koji su to majstori bili! To možeš da utvrdiš i na osnovu mržnje koju sam prema njima osećao
! Prema ovom malenom Saleti kapitenu ne osećam ama baš ništa osim, možda - sažaljenja.
A glede trenera... pa, opet, bitna je razlika u godinama. Meni je jedan BIĆE MLADINIĆ i dalje NAJ trener koji je vodio JSD. Kako ste tada igrali... LELEEEEE! Totalni fudbal, jebote!
A ni Miloš Milutinović nije bio nimalo slabiji. Uostalom tada ste i osvojili onu titulu iako smo vas mi zdrobili 4:1 i Ajduk 6:1 na JNA!
Problem sa poredjenjem Stanojevića i ovih ranijih je u konkurenciji. KO je bio konkurencija Stanojeviću? Trula Zvezda? I? A kod ovih starijih se radilo o ozbiljnom prvenstvu i ozbiljnom fudbalu, barem u poredjenju sa ovom sprdnjom koju gledamo od "osamostaljenja".
Glede Duleta "Maga"... ja ostajem pri oceni da on jeste (bio) teško zlo srpske i jugo košarke. Ali, činjenica stoji da vam je doneo neverovatnih stodvajesidevet titula za redom. A to se mora poštovati. Osim, ako nije bilo "vi lažete"
.
I toeto.
Nema potrebe za ljutnjom - moje mišljenje.
ja ne mislim da je Ilić najbolji niti među najboljim igračima u istoriji Partizana, ali čini mi se da malo nas to i govori. Možda je prosto razlika u poimanju termina "legenda". To je prilično nedefinisano, i ne odnosi se na suvi kvalitet, već na specifično sagledavanje konteksta u datom trenutku.
Recimo, po nekom suvom gledanju fakata Milan Galić je u trenutku igranja za Partizan možda bio među najboljim špicevima na svetu, jer je igrao finale KEŠ sa klubom, dolazio daleko na velikim takmičenjima sa reprezentacijom, i stvarno bi bilo glupo sad očekivati da Ilić bude u rangu sa njim.
Ali Saša je specifičan zbog toga što je u XXI veku i stvarima koje karakterišu fudbal u njemu jako puno vremena proveo u Partizanu. Na neki način je stavio sa strane neke lične potrebe koje ima 99% fudbalera (višestruko veća zarada, pa makar u Kini, Kazahstanu ili gdegod) radi svoje želje da živi ovde i da igra u Partizanu. Vama navijačima drugih timova to verovatno ne znači puno, ali nama je to vrh, i zato mu pevamo, i idealizujemo ga. Nekad i previše, ali dokurca, pa ovo je vreme hajpa i socijalnih mreža, sve se prenaglašava.
Nije li ti simptomatično što u poslednjih 20-ak godina u našim klubovima nije ostao nijedan igrač koji može biti legenda, prosto, zbog tog manjeg uzorka utakmica i gledanja, jer teško da se iko zadržao duže od 3 sezone. Mi Sašu gledamo 21 godinu (!!!), uz dve kraće pauze.
Što se tiče Stanojevića, ne znam stvarno, pa ne možemo mu mi na silu natovariti neku konkurenciju, koju je imao npr. Biće Mladinić

. Pa čak i Zvezda koju spominješ mnogi i vaši kažu da je tada bila dobra, pod Prosinečkim. Ponavljam, lik je uzeo dve titule, dobijao derbije, pružio nekoliko dobrih evropskih priča, igrao najefikasniji fudbal (nedavno je Žurnal pisao ako se ne varam, najveći prosek golova nakon Osimovog mandata), i na kraju nije pristao na sranja iz uprave i odjebao ih. Ne znam stvarno šta danas navijač može više tražiti... Jer stvarno, budi realan, stvarno je suvišno porediti ga sa Ilješom Špicom ili Abdulahom Gegićem, to je stvarno nepravedno, jer to ne da je druga država i drugi sistem, nego kompletan drugi fudbalski univerzum.
Oko Duleta ne bih, nemojte se ljutiti, ali previše je stvari koje vam ne dozvoljavaju da objektivno diskutujete

EDIT
i još nešto za Sašu Ilića, delom da potvrdi tvoju teoriju

, neverovatno je koliko se fizički izgled našalio sa njim. Ne moš reći ni da je ružan, ni nikakav, ne znam, teško je naći pravi termin. Možda prosto - neugledan. Moj buraz iz Krajine mi priča jednom došao u Bg na neku svadbu, bila ona kasna jesen, hladno, košava, i on pre svadbe svrati u praonicu da opere kola. Gleda đe će, šta će, vidi nekog smrznutog klinca koji drhti, stavio ruke u džepove, uturio lice u jaknu i drhti. Đuka odmah skontao da je to neki klinac koji radi u praonici i priđe mu da pita kad će biti slobodno, gde da parkira - kad ono SAŠA ILIĆ. Promrmlja kroz bradu da ne radi on tu, da se i njemu pere auto

.
Jebote život. Tačno je da legenda ne bi smeo imati takav stav, ali opet, nekad te baš te osobine izdvoje od drugih. Naš dobri Saša