jebateled, ne znam bi li se smijao, niti plakao kad čitam što pišete o Mamiću i zazivate i kod vas nekog takvog...
prva i bitna stvar - Maminjo nije neki mecena Dinama, koji eto "ulaže u sebe, ali i u klub"...
on nije balkanski Rinat Ahmetov, za kojeg doista možeš reći da voli taj Shakhtar, kojem je sagradio krasan stadion, i od njega napravio kvalitetnu europsku momčad...
koji čak i nakon što je morao otići iz Donjecka, opet ne odustaje od nogometa i Shakhtara...
dakle, kad povučemo poveznicu, Ruglomir je ruglo, ali epsko ruglo od stadiona, u koje taj isti Maminjo nije uložio ni vlastite lipe (stoti dio kune)...
jednako tako, nije rekao ni: "evo mojih milijuna, kupujem Dinamo!"
jok more, pa nije blesav...
pozicija da si gazda i kupiš kajmak, al bez rizika ulaganja vlastitih sredstava u klub, je dobro poznata na ovim prostorima...on tu nije nikakav izuzetak, niti radi bilo što pozitivnije od ovih vaših kabadahija, osim što obrće veću lovu...
ponavljam - za sebe, ne za klub...
a kad ode jednog dana, GNK će tresnut gore nego Ajduk svojedobno...
i baš me zanima, tko će se nakon njega uhvatit rabote spašavanja grogiranog velikana...
što se pak tiče "regio lige", morate shvatit par stvari...
1. HNL je po rejtingu najbolja liga u regiji...
2. s obzirom kak skupljamo bodove, za dvije sezone ćemo imat pola lige u Europi (liga 10, 5 klubova u Europi)...
3. ne postoji niti jedan hrvatski prvoligaš koji je deklarativno za regionalnu ligu sa CG, Bosnom, Srbijom,
Makedonijom...
4. jedine regionalne lige koje bi mi eventualno igrali, jesu one s Austrijancima, možda Česima ili Švicarcima...
al kao što nas ne zanima ex-yu regionalka, jer se smatramo boljim, tako njih ne zanimamo mi i naša sirotinja...