Autor Tema: FK Crvena zvezda 2016/2017  (Pročitano 312450 puta)

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2016/2017
« Odgovor #660 poslato: Avgust 04, 2016, 11:57 »

Ako ne vidis razliku izmedju Lucana i Kule koja je ugasena pre nekoliko godina to samo govori da ne pratis domaci fudbal, sto je sasvim legitimno.

Evo ni ja ne vidim razliku izmedju Lucana i Kule (dok nije ugasena).

Ne vidim je ni izmedju OFK, Metalca, Radnickog, Vozdovca, Borca, Novog Pazara, Mladosti, Javora. Sve jedni isti,bezlicni klubovi, bez ikakvog cilja,vizije, bez interesovanja za neki rezultat, bez kvalitetnih ljudi, prakticno amaterski klubovi.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #661 poslato: Avgust 04, 2016, 11:58 »
Ja govorim o fudbalu. Ne znam zasto bi klub koji ima manje navijaca u odredjenoj zemlji i neuporedivo manju posetu bio atraktivniji za sponzora i tri puta veci brend. Zbog uspeha u domacoj ligi koja je inace napljuvana da napljuvanija biti ne moze? Treba biti realan, slazem se.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #662 poslato: Avgust 04, 2016, 11:59 »

Ako ne vidis razliku izmedju Lucana i Kule koja je ugasena pre nekoliko godina to samo govori da ne pratis domaci fudbal, sto je sasvim legitimno.

Evo ni ja ne vidim razliku izmedju Lucana i Kule (dok nije ugasena).

Ne vidim je ni izmedju OFK, Metalca, Radnickog, Vozdovca, Borca, Novog Pazara, Mladosti, Javora. Sve jedni isti,bezlicni klubovi, bez ikakvog cilja,vizije, bez interesovanja za neki rezultat, bez kvalitetnih ljudi, prakticno amaterski klubovi.

Ja, naprotiv, itekako vidim razliku izmedju OFK i Vozdovca i izmedju Novog Pazara i Javora.

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #663 poslato: Avgust 04, 2016, 12:01 »
Meni su Dule svi ti klubovi potpuno isti.  :no:
Samo se boje dresova razlikuju, losi tereni, losi igraci, monotoni glasovi tv komentatora koji bi radije umrli nego prenosili dosadu koju prenose.
Nije ni cudo da Vijeira zeli da ode, treba ga i pustiti.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2016, 12:03 djordje »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #664 poslato: Avgust 04, 2016, 12:06 »
Ako su ti zaista svi klubovi isti onda zaista ne vidim o cemu mi ovde raspravljamo.

Vijera je svojevremeno isto tako zeleo da dodje, pa je potpisao neki ugovor, pa ne vidim da mu je bilo sta uskraceno. I potpuno mi je nejasno da se sa jedne strane zalis na kvalitet lige, a zatim nemas problem da uprskos vazecem ugovoru ode jedan od najboljih igraca te iste lige...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #665 poslato: Avgust 04, 2016, 12:08 »
Pa i ja govorim o fudbalu,ali pravim poredjenje sa kosarkom.

U situaciji dje Partizan 7 od 8 sezona uzima domacu ligu, igra uglavnom Ligu Evrope, a ponekad slucajno uleti u u Ligu Sampiona, uzima vise UEFA bodova nego svi ostali klubovi zajedno, izbaca seriju igraca koji igraju sirom Evrope, sa skolom fudbala koja je poznata u cijeloj Evropi, Gasprom odlucuje da uvali pare u Zvezdu, koja se za to vrijeme gura sa Vojvodinom i Cukarickim za drugo mjesto, ispada iz Evrope u sezoni kupanja, a zadnjeg kvalitetnog igraca izbaca prije 6 godina. Uz sve to, ima dug od 50 miliona eura. Divna,zaista divna racunica,prava poslovna.

Sa druge strane, potpuno jednako tome bi bilo da sad, pored zive KK CZ koja igra 30 evroligaskih utakmica, izbacuje reprezentativce i igra utakmice u Areni, dodje neki Gasprom i uvali pare u KK Partizan koji se trenutno raspada, koliko god nama partizanovcima to bilo tesko da priznamo. Kao razlog bi trerbalo da bude to sto Partizan ima vecu istoriju, vise trofeja i bolju posjetu i sto je,kosarkaski gledano,vece ime? Divna,zaista divna racunica, prava poslovna.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #666 poslato: Avgust 04, 2016, 12:15 »
Ako su ti zaista svi klubovi isti onda zaista ne vidim o cemu mi ovde raspravljamo.

Isti su.

Vi takvih klubova nanizete po 10 zaredom, nijedan ne bude ni blizu da izvuce jedan jedini bod, a onda dodje Valeta, klub sa Malte, ej, Malte i odma problemi, rupa tamo,rupa ovamo. Zar ti to nesto ne govori?

Mi smo jos tragicniji, ne mozemo ni te ISTE klubove da pobijedimo, pa bi nas Valeta vjerovatno isamarala, ali vise je nego jasno da od igranja sa takvim klubovima ljeba nema. Ne znam igras li sah mozda i jesi kad igrao sa ljudima koji 'znaju da pomjeraju figure'. E tako otprilike dodje igranje sa klubovima iz Superlige. Mozes ih pobijediti 20, ali nikakve koristi od toga.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #667 poslato: Avgust 04, 2016, 12:17 »
jebateled, ne znam bi li se smijao, niti plakao kad čitam što pišete o Mamiću i zazivate i kod vas nekog takvog...

prva i bitna stvar - Maminjo nije neki mecena Dinama, koji eto "ulaže u sebe, ali i u klub"...
on nije balkanski Rinat Ahmetov, za kojeg doista možeš reći da voli taj Shakhtar, kojem je sagradio krasan stadion, i od njega napravio kvalitetnu europsku momčad...
koji čak i nakon što je morao otići iz Donjecka, opet ne odustaje od nogometa i Shakhtara...

dakle, kad povučemo poveznicu, Ruglomir je ruglo, ali epsko ruglo od stadiona, u koje taj isti Maminjo nije uložio ni vlastite lipe (stoti dio kune)...
jednako tako, nije rekao ni: "evo mojih milijuna, kupujem Dinamo!"

jok more, pa nije blesav...

pozicija da si gazda i kupiš kajmak, al bez rizika ulaganja vlastitih sredstava u klub, je dobro poznata na ovim prostorima...on tu nije nikakav izuzetak, niti radi bilo što pozitivnije od ovih vaših kabadahija, osim što obrće veću lovu...
ponavljam - za sebe, ne za klub...

a kad ode jednog dana, GNK će tresnut gore nego Ajduk svojedobno...
i baš me zanima, tko će se nakon njega uhvatit rabote spašavanja grogiranog velikana...

što se pak tiče "regio lige", morate shvatit par stvari...

1. HNL je po rejtingu najbolja liga u regiji...
2. s obzirom kak skupljamo bodove, za dvije sezone ćemo imat pola lige u Europi (liga 10, 5 klubova u Europi)...
3. ne postoji niti jedan hrvatski prvoligaš koji je deklarativno za regionalnu ligu sa CG, Bosnom, Srbijom,
    Makedonijom...
4. jedine regionalne lige koje bi mi eventualno igrali, jesu one s Austrijancima, možda Česima ili Švicarcima...
    al kao što nas ne zanima ex-yu regionalka, jer se smatramo boljim, tako njih ne zanimamo mi i naša sirotinja...

sve se slazem samo reci ko skuplja bodove :).

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #668 poslato: Avgust 04, 2016, 12:19 »
Dobro kaze ajkula,

2. s obzirom kak skupljamo bodove, za dvije sezone ćemo imat pola lige u Europi (liga 10, 5 klubova u Europi)...

Mislis imace Zdravko?  :smeh3:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #669 poslato: Avgust 04, 2016, 12:26 »
Ja uopste ne sporim rezultate. I apsolutno me kosarka ne interesuje niti su poredjenja u ta dva sporta moguca po bilo kom osnovu a pogotovo ne finansijskom.

Ja govorim o brendu, jer je Djordje pokrenuo tu temu. Zvezda je bila i ostala najveci fudbalski brend na prostorima bivse Jugoslavije, da o Srbiji ne govorimo. Istorijat, prepoznatljivost u zemlji i svetu, interesovanje, gledanost, broj navijaca, prosecna poseta, moguci efekti i benefiti, sve to se gleda i racuna kada se ocenjuje vrednost nekog brenda, a ne ko je uzeo koliko titula u poslednje vreme.

Da li je Zrinjski - uprkos rezultatima - mozda veci brend u Bosni od Sarajeva? Mladost ili Buducnost u tvojoj Podgorici? Skendija ili Vardar u Makedoniji? Rijeka ili Hajduk u Hrvatskoj?

Najjednostavniji primer: sta mislis, koji to beogradski stadion bez konkurencije najveci broj ljudi iz inostranstva koje zanima fudbal jedino zele da posete kada dodju ovde?

Ne sporim, naravno da je politika (tj. Skundric i ekipa) itekako imala uticaja u dovodjenju Gasproma. Ali kada si u Srbiji i interesuje te vrednost fudbalskog brenda, zao mi je, stvari su prilicno jasne. Veci klub, veci brend, to nije visa matematika. Uz svo postovanje za rezultate Partizana, on nije veci klub od Zvezde.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #670 poslato: Avgust 04, 2016, 12:30 »

Isti su.

Vi takvih klubova nanizete po 10 zaredom, nijedan ne bude ni blizu da izvuce jedan jedini bod, a onda dodje Valeta, klub sa Malte, ej, Malte i odma problemi, rupa tamo,rupa ovamo. Zar ti to nesto ne govori?

Mi smo jos tragicniji, ne mozemo ni te ISTE klubove da pobijedimo, pa bi nas Valeta vjerovatno isamarala, ali vise je nego jasno da od igranja sa takvim klubovima ljeba nema. Ne znam igras li sah mozda i jesi kad igrao sa ljudima koji 'znaju da pomjeraju figure'. E tako otprilike dodje igranje sa klubovima iz Superlige. Mozes ih pobijediti 20, ali nikakve koristi od toga.

Nisu isti Napredak i Novi Pazar, nisu isti Metalac i radnicki Nis. Ni po cemu.

Valetu smo pobedili dva puta a od Napretka kod kuce jedva bod izvukosmo. I sto je vise utakmica kao protiv Napretka, tim bolje.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #671 poslato: Avgust 04, 2016, 12:42 »
I apsolutno me kosarka ne interesuje niti su poredjenja u ta dva sporta moguca po bilo kom osnovu a pogotovo ne finansijskom.

To sto tebe ne interesuje ne znaci da se ne mogu povlaciti neke paralele. Ni mene ne interesuje tenis, pa ne mogu da kazem da se tenis ne moze nikako porediti sa fudbalom. Uvijek neka preklapanja postoje, cak i izmedju potpuno razlicitih djelatnosti a tek u okviru istih.

Zvezda je bila i ostala najveci fudbalski brend na prostorima bivse Jugoslavije, da o Srbiji ne govorimo. Istorijat, prepoznatljivost u zemlji i svetu, interesovanje, gledanost, broj navijaca, prosecna poseta, moguci efekti i benefiti, sve to se gleda i racuna kada se ocenjuje vrednost nekog brenda, a ne ko je uzeo koliko titula u poslednje vreme.

Sve to sto si rekao moze da se primijeni na KK Partizan. Besmisao takvog zahtjeva, da pare dolaze na istoriju i publiku a ne tamo dje ce najprije da se vrate, je potpuno isti.

Da li je Zrinjski - uprkos rezultatima - mozda veci brend u Bosni od Sarajeva? Mladost ili Buducnost u tvojoj Podgorici? Skendija ili Vardar u Makedoniji? Rijeka ili Hajduk u Hrvatskoj?

I opet vasa cuvena prepotentnost. Zvezda : Partizan = Sarajevo : Zrinjski  :D

Zato sto jos slajfujete i mislite da je 1991. godina, zato ce vam se Ludogorec desiti ponovo,ponovo i ponovo. O prepoznatljivosti u svijetu da ne govorim. Vi bre 10 godina niste odigrali utakmicu sa nekim iz gornjeg doma evropskog fudbala, o kakvoj prepoznatljivosti pricas. Pa trenutno je Ludogorec koji je prekjuce osnovan poznatiji od Zvezde i Partizana zajedno, pored sve istorije, pehara i tanjira u vitrini.

Ne pojavi se dvije godine nedje i ne postojis,zaboravljen si, a ne evo dvije i po decenije. Nego dobro, ako vi zaista mislite da ste i dalje veliki, neka vam bude.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2016, 12:43 Фаул »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #672 poslato: Avgust 04, 2016, 12:56 »
Ako ti je vec do besmislenih paralela medju razlicitim sportovima, ko je veci brend, Federer ili Djokovic? Cak Marej ili Djokovic?

Ponavljam, KK Partizan me apsolutno ne zanima a pogotovo ne u ovoj prici. Pare ne odlaze na istoriju i publiku vec na brend. Zvezda je veci fudbalski klub od Partizana, to govori faktografija, zao mi je ukoliko ti to iz bilo kog razloga smeta ali je veoma bitno za ovu pricu.

I opet vasi cuveni kompleksi.  :D

Nigde nisam poredio Partizan i Zrinjski vec sam se samo nadovezao na pricu o brendovima i rezultatima. Ko u Bosni ima bolje rezultate u poslednje vreme? Sa druge strane ko je veci brend? Samo ti lepo odgovori na to veoma jednostavno pitanje, pusti pricu.

A o prepoznatljivosti Zvezdinog brenda u svetu i poredjenju sa Partizanom ili tek Ludogorecom, smesno je i govoriti. U tom smislu, zaista bih voleo da mi odgovoris na ono pitanje o stadionima...

Ne mislimo da smo veliki nego da smo veci od vas, sta god vi sami o sebi mislili. A to je prilicno bitno za pricu o brendu.

Van mreže djordje

• Starosedelac
  • Ugled: +47/-24
    • Pogledaj profil
« Odgovor #673 poslato: Avgust 04, 2016, 12:57 »
Dule, posle remija u Bugarskoj stampa tamo je kritikvola Ludogorec jer rekose tim Zvezde je pobedila i Levadija.
Dakle Zvezda je danas prepoznatljiva po havarijama na evropskoj sceni, kao klub koji grca u dugovima i od koga je ostalo slavno ime i nista vise.

I zbilja je tako, sta znaci brend? Za koga smo brend?
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2016, 12:58 djordje »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #674 poslato: Avgust 04, 2016, 01:00 »
Djordje, posle remija u Razgradu, tamosnja stampa je objavila i tekst u kome se kaze da je Ludogorec trenutno bogatiji i organizovaniji klub sa skupljim igracima ali da nikada ne moze imati ono sto ima Zvezda. Pretpostavljam da si taj prilicno nadahnuti tekst procitao, prenelo ga je dosta medija ovde.

Eto, TO je brend.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2016, 01:02 Dule Savic »