Autor Tema: NBA 2016/2017  (Pročitano 221292 puta)

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
Odg: NBA 2016/2017
« Odgovor #480 poslato: April 17, 2017, 12:07 »
Jutros sam odgledao 1/4 GSW-Portland

Odavno sam prestao da pratim NBA, ali jutros sam definitivno video ne da nisam pogrešio nego da sam uradio ispravnu stvar.

SVAKI napad se završavao u 6-10 sekundi.
Osim individualnog (čitaj sebičnog) pristupa igri, jedina akcija je neki pik koji se naravno završava šutem, dal za dva ili češće za tri, nebitno.
Prangijaju kao da sutra ne postoji, i to samo po dvojica iz svakog tima, ostali su tu da popune brojno stanje.

Ako je ovakav plejof, mogu samo da zamislim kakva glupost je bila liga.

AGAINST MODERN FOOTBAL, mora hitno da se primeni i na košarku inače upropastiše i ovu igru.

EL je ZAKON za ovo, ZAKON !!!
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #481 poslato: April 17, 2017, 01:25 »
A šta je sa Tomasom?Igrao povređen?

Van mreže khaderach

• Starosedelac
  • Ugled: +94/-8
    • Pogledaj profil
« Odgovor #482 poslato: April 17, 2017, 02:18 »
A šta je sa Tomasom?Igrao povređen?

Sestra mu je poginula noć prije.

Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness.

Miljenko Smoje: "Smatram da dobrim dijelom Dalmatinci žive europskim standardom, čak i višim, jer bolje jedu, a manje rade. "

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #483 poslato: April 17, 2017, 02:57 »
Pročitao malo pre...tuga...

P.S.Brada rastavio Kornjaču na proste faktore...

Van mreže khaderach

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #484 poslato: April 17, 2017, 03:22 »
Brada je Bog košarke za kornjaču. OKC je uz Duranta i bradu mogla imat koji naslov. Da je bilo pameti i riješit se kornjače

Miljenko Smoje: "Smatram da dobrim dijelom Dalmatinci žive europskim standardom, čak i višim, jer bolje jedu, a manje rade. "

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #485 poslato: April 17, 2017, 05:16 »
Brada je Bog košarke za kornjaču. OKC je uz Duranta i bradu mogla imat koji naslov. Da je bilo pameti i riješit se kornjače

ja sam po tom pitanju elitista u rangu Bojanglesa, kad želim da utvrdim kako neko posmatra košarku postavim pitanje Westbrook ili Harden  :D

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #486 poslato: April 17, 2017, 05:23 »

ja sam po tom pitanju elitista u rangu Bojanglesa, kad želim da utvrdim kako neko posmatra košarku postavim pitanje Westbrook ili Harden  :D

I?
Do kojeg zaključka dolaziš u zavisnosti od odgovora?

Van mreže khaderach

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #487 poslato: April 17, 2017, 05:29 »
Kontam da naginje Hardenu:D

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #488 poslato: April 17, 2017, 07:37 »
Jebote, ja skoro ništa ne znam ni o jednom. Sad sam imao 4 slobodna dana koja sam proveo kuci, idealno da uvatim jedan PO mec posle sto godina ali me nista nije privuklo da gledam.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #489 poslato: April 17, 2017, 08:48 »
Harden je mačka, deluje mi da analitički ulazi u svaki posed, daleko je neredvidljiviji od Vestbruka, nemam neki opipljiv dokaz, ali svaki njegov pas ima neki prirodan flow, dok je to kod Russella nekako sve u turbo modu, više odiše snagom i eksplozivnošću nego nekim skillom.

Doduše, Harden je levoruk tako da sam ja tu prilično subjektivan, nakon Manua to mi je omiljeni NBA igrač, a patern je jasan  :D

U mojoj galeriji omiljenih poteza u košarci je razdvajanje odbrane u pikenrolu, kada napadač (piker) pročita odbranu i poništi iskakanje ili probijanje bloka defanzivca i prođe između njih dvojice. To Harden radi na granici erekcije, čista veština, prvo kliker da prepozna mehanizam odbrane, a onda i tehnika vođenja sa obe ruke da prednjom promenom prođe i izbaci dvojicu.

https://www.youtube.com/watch?v=a99AtulzE08

ovo nije baš ogledni primer jer je brz napad, faktički sve radi iz tranzicije, ali ne da mi se sad guglati prave situacije.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #490 poslato: April 17, 2017, 11:23 »
Lijepo...svidja se i meni ovo. Ja volim igrace koji imaju solidan repertoar prodora. Ipak, euro step, ili po nasem ukrsteni korak mi je poslastica. Taman Harden ga izvodi u Amerikama koliko sam upucen. Mali milion puta sam ga iskoristio na basketu. S obzirom da idem na desni ulaz, ukrsteni na lijevu stranu je odlican plan B ako odbrambeni zatvara desno. Tako jednostavan repertoar probijanja odbrane 1na1 ne moze proci kod profi igraca, ali na basketu uvijek radi, narocito ako sam odmoran i brz sa nogama.

Osim toga, krosover, prednja i zadnja promjena i nagli trzaj naprijed, to su mi omiljeni momenti koje mogu vidjeti na kosarci, doduse, sve redje jer su odbrambeni zaista napredovali nenormalno i jako tesko je u evropskoj kosarci barem, naci igraca koji tako probija protivnika.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #491 poslato: April 18, 2017, 12:36 »
Ima jedan primer gde je Brada isto to uradio ali guraću loptu kroz noge.. :klanja:  brutalan je igrač i mnogo raznovrsniji od Vestbruka koji sve radi sa velikom snagom..kod Harden to deluje laganini iako mi ide na k...što mu sudije tolerišu ona naskakanja na igrače pa kao šut gde mu obavezno sviraju faul...ali to je više do njih..

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #492 poslato: April 18, 2017, 05:08 »
Klivlend na 2:0, iako se problemi sa odbranom i dalje nastavljaju.   Big 3 napadački na nivou.

SA bez većih problema.   Kawhi sabija  :respect
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #493 poslato: April 18, 2017, 05:12 »
Jeste mali uzorak ali do sad su utakmice izuzev Boston-Čikago i Toronto-Milvoki uzbudljive kao klin čorba..

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #494 poslato: April 18, 2017, 06:08 »
Misliš serije?        Pošto su npr. obije utakmice Klivlend i Indijane bile baš zanimljive.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.