koliko me secanje sluzi bar jedan od tih stranaca je imao 450-500k dolara,sto vala u zvezdi nije dobio niko...
...a sećanje te služi na osnovu pogleda na njegov ugovor

. Mislim, neću da kažem da nije imao toliko, ali pomalo mi je smešno to licitiranje brojkama kao da se radi o 100% proverenim informacijama, kao iz NBA seleri kap-a.
Pritom, ne mislim isklučivo na tebe nego na sve nas kada uđemo u raspravu sa tim argumentima.
Ja nemam pojma o tim brojkama, ali kad pričam o tome mogu da licitiram javnim i jasnim činjenicama.
Recimo postoji razlika između plate Boa Mekejleba koji je igrao na neuglednom Nju Orleans koledžu, nije draftovan, ode u turski Mersin i odatle u Parizan, i Ejsija Loa koji je bio ikona na Texas AM-u, lottery pick na draftu, sa punim rookie ugovorom i garantovanom milionskom platom u NBA pune 4 godine.
Dva potpuno drugačija slučaja, ja ne znam koje su tačno to pare ekzaktno, ali prosto logika govori o nekom osnovnom odnosu.
Kao što svakako postoji razlika u plati Alexa Marića koji je došao iz Granade sa dna Endese sa prosekom od 4 poena po meču i Kuzmića i Cirbesa koji dolaze iz Evroligaša.
Uopšte ne osporavam razultate Zvezde, ali stvarno mislim da je bespredmetno raspravljati o poređenju. Partizan je do 2010. godine dovodio manje američkih igrača po sezoni nego Zvezda ove tri godine, imao je manje domaćih povratnika iz inostranstva (pogotovo ne tog kalibra da dolaze Evroligaški igrači) i trošio je puno više minuta na igrače od 18-19 ili 20g. To su goli fakti.
A stvarno ne znam da preračunam koliko je to u novcu. Dokurca, možda je stvarno i više novca trošeno na to kada vidim da su finansije Partizana vodili Šilobad i Dule, izrazito neškolovani i poslovno neosvešteni ljudi

Imao je Partizan svoje kapitalce, na njih je trošeno puno novca recimo Jovo Stanojević, Šćepan, Gurke onih mesec dana, Miloje iz Budućnosti kao MVP, Palasio... ali to je bio obično jedan takav čovek po sezoni, max dva. Današnji Zvezdin roster je po tome ipak rols rojs, nemojte se zajebavati (opet kažem, po referencama igrača, po param ne znam, možda je Čovke dobar pregovarač pa im sklapa ugovore niže od realne tržišne cene)