pazi, ja iskreno verujem da mi ovu Zvezdu možemo "orknjiti" ili bar dobro namučiti. Dakle, ne na način kako je to uradila Igokea pre 10-ak dana gde ih je uhvatila u raskoraku i džet legu, već u pravoj, legitimnoj utakmici.
Mi smo njima proletos fino zapaprili čorbu sa par pobedica, i ukupno gledano, relativno otvorenom serijom u finalu. A taj tim Partizana je u načelu slabiji od ovog. Kao što je vrlo moguće da je onaj tim (Zirbes - Miler) Zvezde jači od ovog.
E sad, put do toga je dugačak. Nemojmo zaboraviti da Jović, Dženkins, Gudurić, Lazić, Simon, Danguba i Mitar imaju najmanje dve, a neki i više sezona zajedno u ovom klubu pod ovim trenerom. To je često potcenjen momenat kad gledamo snagu timova. Od igrača Partizana, taj kontinuitet imaju Vanja, Vrabac i Koprivica, i donekle Novica (kažem donekle, jer je cenjeni kapiten preležao celo leto nadajući se pozivu nekog Ješilgiresuna ili Gazijantepa pa nas je tek na kraju udostojio dolaska bez dana priprema).
Mislim da ćemo mi puno bolje izgledati u tom februaru i martu, nadam se i dalje, i da ćemo na tom planu biti konkurentni Zvezdi. Takođe, iako Radonjić ima moje poštovanje, ubeđen sam da je Džikić bolji trener od njega, nagledao sam se puno padova Radonjinog tima i njegovih pobačaja u improvizaciji, tražnju alternativnih rešenja itd. Kontam da će Džile sa fizički spremnijim igračima biti puno opasniji po pitanju nekih kombinovanih odbrana, starih meč ap zona iz vremena Krke, možda i malo veće motivacije igrača Partizana kao underdogova i tako...
Želim da verujem da Milko neće izgledati kao Ben Valas pored naših visokih i da će ih onako razgrtati u skoku.
Pored toga, ima tu još nekog prostora za napredak, i u kadrovskom smislu

. To je sad pitanje ima li uprava operativnih sposobnosti uraditi nešto po tom pitanju, ali majku mu, svi ostali rade. Zvezda je dovela Voltersa, uskoro će još jednog, Cibona se opasno približila sa ovim novim (i boljim) Amerom, Cedevita može da bira šta želi na NBDL tržištu... Majku mu, valjda će se i zlatiborski neimar malo otvoriti

Recimo ovih dana Kevin Džons dobija otkaz u Kubanu. Ili recimo da stariji brat pozove mlađeg iz Novog Mesta. Ili da se prestanemo igrati žmurke i kažemo Salou da dođe da popravi utisak iz zadnjeg mandata u KKP

.
A recimo sa Robinsonom i Birčom sesti u kafić i mirno popričati da ovako više ne ide, i da je najbolje da se dogovore da svako ide svojim putem. Ili se poslužiti sa najdražom poštapalicom budućeg precednika jueseja
https://www.youtube.com/watch?v=75SEy1qu71I