Jel može neko od vas upućenih da da realan rezime "slučaja Bobinator"?
Koliko sam ja pratio, svi smo znali da on ne može da stigne na pripreme zbog obaveza u NBA. Tamo je morao da sačeka njihov "prelazni rok" , obzirom da su mu od toga direktno zavisili sledeća godina i i te kako ozbiljan ugovor. U prevodu, visili su mu karijera i plaĆa od nekoliko miliJUna zelenih. Ponavljam, svi smo znali za tu kvaku u njegovom ugovoru, ali smo, koliko mi se čini, isto tako očekivali da će se priključiti timu čim mu prodje NBA frka.
Kad ono - medjutim! Sale izjavljuje u minut do dvanaest da je Bobi "odbio da se priključi timu" !?
I tu mi više ništa nije bilo jasno, jer Bobi je, sa druge strane, ponovio da je o svemu na vreme obavestio selektora i da je sad on "iznenađen"!
Daklem, pitanje za sve vas, "eksperte": je li Bobi zaista zajebao - odn. prvo obećao, a posle se pokajao, ili je Sale iz samo njemu poznatih razloga izmanipulisao celu situaciju?
Zaista se ne sećam da je iko od sportskih novinara do kraja ispratio ovu mini-dramu i uspeo da objasni šta se zapravo dogodilo. 
Prvi dio cijele priče je apsolutno Bobijeva greška. Ne ulazeći u to kada je zaista javio Saletu da neće igrati na kvalifikacionom turniru, ako nije smio zaista da igra, pa čak ni da trenira, mogao je barem da bude sa reprezentacijom kao što je to uradio njegov daleko poznatiji kolega iz reprezentacije Francuske, Nikolas Batum, koji je išao sa reprezentacijom na Filipine, sjedio na klupi, i zaigra tek u zadnjoj utakmiici, pošto je u međuvremenu pao potpis na ugovor težak 120 miliona $ za 5 godina.
Dakle, ugovor se može potpisati i faksom, ne mora se biti non-stop u SAD, kao što Bobi inače nije ni bio, uprkos tvrdnjama njegovog menadžera. Već se provodio po BG-u, i pucao mu je kurac što neko tamo u Areni ima treninge.
Drugi dio, tj. odbijanje Saleta da ga uvrsti na spisak za OI možemo pripisati obojici na dušu, i Bobiju, ali i Saletovoj sujeti, tj onaj fazon: "Prvo si me iskulirao, e sad ćeš kurac da igraš za medalju na OI".
I na kraju, ona najbitnija stvar, niko ne zna šta zaista igrači misle o svemu tome, po meni su oni daleko važniji u cijeloj toj priči nego Bobi i Sale.