Teo u pravom trenutku upalio sve motore!
Nekoliko napada protiv USA su me podsetili na onu YU reprezentaciju i finale protiv Grka u Zagrebu. Toni-Dražen-Divac-Radja... majčice moja, koji je ono bio praznik za oči! Onakav protok lopte, onakva maštovita, madjioničarska igra ... sve je to bilo NEVIĐENO u Evropi!
Ima jedan trenutak na snimku tog finala gde Toni izlazi sa terena, tamo negde u 4/4, seda do Dražena i kaže mu: "Razbili smo ih, jebote!" A Dražen se samo nasmejao od srca.
E, bilo je trenutaka, rekoh, retkih doduše, ali ih je bilo u utakmici Srbija-USA gde me je baš taj famozni "protok lopte" podsetio na YU tim iz 1990/91. Gledam GIF-ove sa te utakmice i ono je baš vrhunska zabava! A
Ameri potpuno sludjeni 
! Mislim da ih niko nije onako i onoliko izvrteo kao što su to učinili naši. Da ne poveruješ koliko puta se desilo da naš igrač ostane odjednom
potpuno sam ispod koša, ili barem dovoljno blizu da može na miru da nanišani i postigne "zgoditak".
A niko nije više zaslužan za takvu magiju u igri od Miloša Teodosića. Baš bi bilo lepo da sa njim doguramo što je moguće dalje, da "dečko" pokaže svetskom TV auditorijumu od čega je satkan. Kao da je mladji (i "kraći") brat Tonija Kukoča, on uvek prvo gleda kako da otvori saigrača, kako da provuče asistenciju "kroz protivnikove uši", pa ako već nema baš nikakvog izbora - eto njega, puca iz praćke i ubacuje dvojku ili trojku "ko kap", što bi rekao Edin.
On je već godinama naš najbolji igrač, ali na ovim OI mislim da ga gledamo u ubedljivo najzrelijoj inkarnaciji. Deluje mi kao da je konačno uspeo da svede greške - kojih je nekada umeo da napravi tonu po utakmici - na minimum. Pri tom, nije žrtvovao lucidnost i magiju koju mu je sam bog podario. Naprotiv, deluje mi kao da je one pozitivne osobine doveo do savršenstva uz smanjenje grešaka i budalisanja na sam minimum.
Čitam komentare na naše igre i mnogi mu savetuju da "obavezno ode u NBA, makar na jednu godinu".
Koji će mu to? Zašto bi rizikovao kosti i ligamente hrvajući se sa tamnoputim momcima iz Južnog Bronxa ili iz Comptona koji su 2x fizički jači od njega? Šta bi, kao, trebalo da dokaže igrajući tamo? I KOME?? Iliti,
za čije babe zdravlje??
Mislim da je Teo izabrao najbolji scenario za svoju karijeru. On ne samo da "igra" u naj timu Evrope, već taj tim 90% zavisi od njegove magije! A to je, priznaćete, uspeh bez presedana. Na Starom Kontinentu je uveliko priznat kao prvi i najbolji bek. Ili, ono što je Dražen nekada predstavljao, igrajući za Real Madrid, to je danas Teo, dirigent, aranžer i kompozitor prvaka Evrope!
Štaš više, bre?!