Anketa

Da li si za regionalnu ligu ex-yu protektorata?

Da
6 (37.5%)
Ne
10 (62.5%)

Ukupno glasova: 16

Autor Tema: Regionalna liga  (Pročitano 86042 puta)

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
Odg: Regionalna liga
« Odgovor #90 poslato: Decembar 08, 2016, 10:40 »
Tu bih išao po kvalitetu, koliko se odredi ekipa iz države, zadnje prvenstvo uzmeš tabelu i fino ti najbolji idu u regionalnu ligu. U Srbiji su zadnje dvije godine omladinski šampioni bili Rad i Čukarički i ne bi bilo fer prema tim momcima da ne igraju regionalnu ligu, jer su u manje poznatim klubovima..

Van mreže Cvjecar Florijan

• Starosedelac
  • Ugled: +169/-97
    • Pogledaj profil
Ja još uvek ludujem za tobom
ne znam šta ću sam sa samim sobom
još uvek me bole dani naši
tvoje oči još vidim u čaši

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: Decembar 09, 2016, 01:49 »
SUPER! Mi, JUGOSLOVENI bismo bili presrećni!    croatia :kolce: :slo: :harmonika:

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: Decembar 09, 2016, 08:31 »
Gllede regionalne lige i glede klubova koji bi igrali u njoj.
SFRJ liga ne postoji ima 26-27 goidna a postojala je ukupno 44-45.
Ogromnoj vecini ljudi koja ozbiljno prati fudbal. ide na utakmice, lozi se na klubastvo je ta liga i ti klubovi nepoznati tako da ne vidim da ce oni pravit neku razliku da li igraju protiv zelje ili zrinjskog, Vojvodine ili novog pazara, Rijeke ili Zapresica.
Ovo govorim kao odgovor onima koji zastupaju da kriterij za ligu treba biti neka tradicija.
Osim  velike cetvorke ne vidim koji je klub poznat po nekoj tradiciji puku ispod 32-35 godine recimo.
Odnosno ko se sjecao tih klubova iz nekog vremena od prije rata.
Ne moze se ta stvar posmatrat iz perspektive nekog ko ima 40, 45 ili vise godina a ljude tih godina sigurno u velikoj mjeri volja za fudbalom, regionalnim prolazi jer nema kvaliteta.

Zato sam misljenja da ako bude nastajala liga da jedini kriterijum treba da bude trenutan kvalitet i nista drugo.
A ta liga moze biti dobra samo ako ima takmicarski znacaj. Da prvak ide direktno u ligu sampiona, drugi u ligu evrope i jos tri ekipe u neke kvalifikacije.
Karikiram broj ali takav neki sisitem.
Bilo bi dobro jer bi bilo decentralizovano i ne bi bilo suludih serija od 10 titula za redom.
I ne bi bio problem sa velikom cetvorkom jer bi oni nasli svoje mejsto pod suncem odnposno nacin da s eplasiraju u evrokup kvalifikacije ali sta sa klubovima iz CG, Makedonije, BiH, Kosova pa i slovenije koji tesko d abi se probijale do 5. mjesta ili bi s eprobijale rijetko?
Zasto bi se oni odricali svog dijela kolaca odnosno takmicenja u evrokupovima?

Neko je napisao da je 24 ekipe iz bivse srfj ucestvovalo u kavlifikacijama i sada treba da bude 6 recimo?
Da pobjednici kupova nacionalnih idu u kvalifikacije za LE? jedino tako nekako.
Da lis mo dovoljno svjesni da je bolje odograt 10 utakmica protiv velike cetvorke nego dvije protiv nekih iraca ili poljaka koji ce te istamburat u prvom kolu?
Jebiga puno je ti stvari u igri a najbitnija je da li ce manji klubovi prighvataiti d abudu manji klubovi kao nekad u sfrj sto je bilo.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: Decembar 09, 2016, 08:59 »
Pa sve i da krene liga, u pocetku bi bila revijalna i igrala bi se zajedno sa ostalim takmicenjima. Od necega se mora poceti. Ako neko odma ocekuje prolaz u evro kupove, onda bolje da se ne nada.

I nisu ajkula bitna imena klubova zbog tradicije, nego zbog publike. Nije isto da li ce Crnu Goru predstavljati Buducnost ili Mladost kao aktuelni sampion. Na Mladost - Hajduk ce da dodje 2000 ljudi, dok bi na Buducnost - Hajduk bio pun stadion.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: Decembar 09, 2016, 07:10 »
Ligu ne podrzavam, no rasprava je ok.
Ipak, ne shvacam zasto bi se islo na tu shemu povijesne velicine.

Hrvatsku publike od ex yu klubova zanimaju samo Zvezda i Partizan. Eventualno Maribor.  I to, rekao bih za Zvezdu i Partizan, 80% iz nenogometnih razloga. Meni je to masu glupo, al ajde...Maribor je zanimljiv prvenstveno iz natjecateljskih razloga.

Buducnost, Siroki, Zeljo, Krusevac...to je nivo Istre i to publiku ne bi zanimalo.

Stoga, ako se vec igra nek igraju najbolji...

Evo pričajmo konkretno u Budućnosti...    Da, Budućnost vama u HR možda ne bi bila interesantna (mada mislim da BBB i Torcidi i te kako bi), ali bi zato Dinamo i Hajduk (pa i Rijeka) punili stadion u PG, grad bi "gorio" danima pred utakmicu (samo se prisjeti ili raspitaj o atmosferi pred gostovanje Hajduka 2007.), a sve bi to privuklo sponzore i diglo cijenu TV prava.    O Partizanu i Zvezdi nema potrebe da pričamo.     Sarajevo i Željezničar bi isto tako punili makar jedno 70% stadiona...

Moramo o tim stvarima razmišljati sa aspekta obje strane, a ne samo jedne.   

Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: Decembar 09, 2016, 07:47 »
Pa sve i da krene liga, u pocetku bi bila revijalna i igrala bi se zajedno sa ostalim takmicenjima. Od necega se mora poceti. Ako neko odma ocekuje prolaz u evro kupove, onda bolje da se ne nada.

I nisu ajkula bitna imena klubova zbog tradicije, nego zbog publike. Nije isto da li ce Crnu Goru predstavljati Buducnost ili Mladost kao aktuelni sampion. Na Mladost - Hajduk ce da dodje 2000 ljudi, dok bi na Buducnost - Hajduk bio pun stadion.
a što misliš koliko bi bilo u obratnom slučaju, na Poljudu?!
"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: Decembar 09, 2016, 08:03 »
Neuporedivo više na Budućnost nego na Mladost,  pogotovo ako bi Varvarima bilo dozovljeno gostovanje.  Isto važi i za Torcidu u PG.   Ako je moglo 2007. može i sad.     Ne mora ići 2000 ljudi, pa da bude i kamenovanja i svega, nego 2-3 autobusa maks uz pratnju policije.    Inače dnevnice i naknade policajcima podižu BDP, eto još jednog benefita, samo da se ne lome autobusi.  :D

Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: Decembar 09, 2016, 10:46 »
Neke argumente protiv regionalne i mogu da svarim, ali taj da bi posjeta bila losa i da bi bilo slabo interesovanje  :zbunjen:  Kao da sad gledamo engleske ili njemacke stadione... ja mislim da saberes sve posjete svih 6 liga u jednom kolu, da ne mogu dobaciti koliko na stadionu u Dortmundu istog vikenda bude ljudi  :smeh4:

Ne kazem da bi se ovako ljudi u Splitu lomili da gledaju Buducnost, Siroki i Zeljo, ali ne vidim da moze biti slabija posjeta od sadasnje, u svih 6 liga.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: Decembar 09, 2016, 11:17 »
Ja gledah Dinamo - Rijeka prošlog vikenda i nešto ne vidjeh prepun stadion.    Čak mi se u jednom trenutku činjelo i da gosti imaju više navijača.  A ono jel, derbi dva prvoplasirana, šta ćeš interesantije?

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: Decembar 10, 2016, 09:15 »
Uostalom, Liga Sampiona se uskoro zatvara, za 16-20 klubova, ili koliko vec. Nije da ce nas to nesto omesti puno, ali itekako treba razmisljati u tom pravcu.

Zeleno svijetlo za regionalne lige ce biti mnogo lakse dobiti kad UEFA izgubi sve konce iz ruku, sto ce se sigurno desiti kad im najbolji klubovi pobjegnu, kao Bartomeu FIBA Evropi.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: Decembar 10, 2016, 09:25 »
Ja gledah Dinamo - Rijeka prošlog vikenda i nešto ne vidjeh prepun stadion.    Čak mi se u jednom trenutku činjelo i da gosti imaju više navijača.  A ono jel, derbi dva prvoplasirana, šta ćeš interesantije?
pa tim gore...
kad GNK ne može napunit stadion protiv Rijeke (bilo 9 tisuća, od čega 2500-3000 Armade), Ajduka, te u LP, pa što misliš koliko bi tek onda bilo protiv Mladosti, Budućnosti, Vardara, Sarajeva, Vojvodine?!
par stotina ljudi, 1000 najviše...

jedina dva kluba koja bi donekle napunila hrvatske stadione su Zvezda i Partizan, no i tu bi navijači došli isključivo zbog jednog razloga, a on nije zanimanje za nogomet, i kvalitet istog...
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: Decembar 10, 2016, 09:33 »

jedina dva kluba koja bi donekle napunila hrvatske stadione su Zvezda i Partizan, no i tu bi navijači došli isključivo zbog jednog razloga, a on nije zanimanje za nogomet, i kvalitet istog...

Jos jedna izlizana floskula protivnika regionalne lige.

Jok, ne bi bila kvalitetnija utakmica Hajduk - Zvezda od Cibalija - Dinamo, ili Partizan - Metalac. Ja uvijek napominjem, da kad su lokalne fudbalske lige u pitanju, nemamo sta da izgubimo. Ali bukvalno. Ovo sto imamo ne vrijedi pisljiva boba.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: Decembar 10, 2016, 09:44 »
e jebiga...ja ti pokušavam približit stajališta hrvatske strane, a ti meni da bacam floskule...

kad je vama Crnogorcima toliko do regio lige, što se onda ne vratite u zajedničku ligu sa Srbima, iz koje ste tako hitro i radosno pobjegli 2006.?!

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: Decembar 10, 2016, 09:50 »
A ja tebi pokusavam pribliziti da bi u odnosu na sadasnje, 2,5 zanimljive utakmice po sezoni, imao bar 8. Tako da prica "fudbal nece biti kvalitetniji" zaista ne pije vodu. I jos jednom, zaista ne znam sta gubimo ako cak i potpuno (a nece) nestanu HNL, SLS takmicenja. O ovim ostalim da ne govorim.

Iz lige sa Srbijom smo otisli jer je to bilo politicko, a ne sportsko pitanje. Ne vidim kakve to veze ima sa ovom pricom.