Da i ja nešto kažem za Žikinu šarenicu.
Što se tiče toga da naši timovi u globalu nemaju kondicije odnosno retko kada uspevaju fizički da isprate klubove iz lige Petice.
Više je faktora a i Dule,Pero i Nenad su naveli neke od razloga zašto je to tako.
Pažljivo sam pratio kretanja naših i Arsenalovih igrača,razlika u motorici većine igrača je zaista velika uz to što su naši igrači uglavnom dosta visoki i tromiji tu je razlika ne samo u samoj brzini trčanja već u motorici,ubrzanju iz mesta itd,od naših igrača tu mogu da pariraju samo Radonjić koji je i za neke Arsenalove igrače pre brz i donekle Srnić svi ostali teško,bilo je smešno gledati Krstičiča nekolko puta kada je box to box pokušavao da stigne i isprati Vilšira...uff uff...
Ima do toga i što je Arsenal izveo skoro juniorski sastav ali nije to samo Arsenal.
Drugi problem je to što je sportska medicina u vrhunskim timovima u ligama Petice a posebno u najjačoj nešot nama nedostižno,svi ti klubovi maju medicinske timove koji prate svaki detalj svakoga igrača,da ne pričamo o načinu ishrane,suplimentima itd..
Ne kažem da to nemaju i naši najjači timovi ali tu dolazimo do onoga trećeg.
Nedisciplina...nesportski život(ne svih naravno čast izuzetcima) naši fudbaleri su poznati splavari...piju puše i krešu koje kakve fukse nositeljke ko zna koliko veneričnih bolesti pa verujem da neki od njih pišaju zeleno...

to sve ostavlja posledice na telo,pa ne znam koliko dobro i puno da treniraju i da prođu kondicijone pripreme to ostavlja traga...
Setimo se samo Lole Smiljania poznatog splavara dečko je sa 25 godina imao TRBUŠINU kao bauštelac a igrao je u Partizanu,sećam se da je neko stavio njegovu sliku golog do pasa i Klarensa Zedorva u 39 godini života kao poređeje..Zedor deda izgleda kao grčka skulptura isklesan.
Tempo i brzna igre-kao što je Nenad rekao kod nas 80% klubova protiv Zvezde i Partizana igra bunker...gde nekog intezivnog tempa ima 15-20 minuta i to je to...u Evropi se gazi 90 minuta manje više u paklenom ritmu,trke,sprintova,uklizavanja,skokova itd..to je nešto što naši klubovi sretnu jednom u 2-3 sezone Arsenal to igra svaki vikend nekad i dva puta nedeljno!
Tako da ovakve utakmice zlata vrede,nadam se da će se ekipa ipak kroz ovakbe utakmice dizati na viši nivo kako taktički tako i fizički.