Dok se Profa ne objavi par utisaka sa moje strane. Nećemo naravno izvlačiti nikakve dalekosežne zaključke iz prve utakmice posle skraćenih priprema. Niko ništa bitno nije ni očekivao. Ima ipak par stvari koje me bune. Šta se dogodilo sa gromopucatelnim najavama o pružanju šanse našoj deci? Zašto opet 2 zadnja vezna a 1 špic i to na Marakani i to protiv Maltežana? Ok, nisu stigli.papiri za Pešića ali nije on jedini...drugo, Le Talek i Donald ne mogu i ne treba više zajedno da igraju. Donald i pomozi Bože, Le Talek, hvala i do viđenja. Najvažnije od svega: kreacija ne postoji. Nije bilo Kange i to se odmah videlo. Posebnu pažnju sam obratio na novajlije...možda bude nešto od ovog Rikardinja kada bude imao Kangu pored. Filip Stojković za sada deluje bolje od Petkovića, ali to još ništa ne kaže. Isto važi i za Savić - Luković priču. Pingpong maltene bez greške, Anđelković igrač utakmice. A kad ti je 35ogodišnji bek najbolji u timu, šta ti to kaže? Manojle je zaplivavao, bio je i loše postavljen kada je onaj odapeo sa 35 m u spoljni deo stative. Krila takođe bleda. Srnić je još nešto i odigrao, taman da se proda, što je ok i za njega i za nas. Milić na levoj strani još očajniji nego na desnoj. Boaće je opet pokazao da je klasičan gol igrač, bez obzira na smehotresnost njihovog golmana.
Ovi Maltežani su inače nivo Surdulice ili Bačke, ali za razliku od njih znaju da naprave jako čvrst blok, klasičan katanaćo. Ono, bolji si za par golova, ali ajde ih daj sa jednim špicem i bez kreativca u timu. Iz ove perspektive mi deluje da ćemo sa ovom igrom moći eventualno da prođemo i iduće kolo, ali za odlučujuću rundu će biti neophodno znatno više.
Bilo je do 20 000 ljudi (i Profa!). Bezvezna atmosfera po užasnoj temperaturi. Idemo dalje, revanš je u četvrtak u La Valeti.