Ovo je vec za klasu iznad prikazanog protiv Maltezana. Pri cemu ne bih stavio ruku u vatru da su ovi Kazahstanci bolji tim od Florijane. Pozitivni utisci su sto je odbrana bila na neuporedivo visem nivou. Savic je proradio u tandemu sa Le Talekom (zalosno je da pored 73 stopera u pogonu mi moramo da vracamo zadnjeg veznog na tu poziciju ali to je vec neka druga prica). Stojkovic je nivo iznad Petkovica. Manojle mora dosta da radi na istrcavanjima, ali sve sto je islo ka njemu je skinuo. Andjelkovic je probijao po strani i imao par solidnih centarsuteva. Ispred njih Donald nije bio na nivou, odnosno vec duze vreme nije na nivou. Ako je to maksimum koji cemo gledati, neka ide. Sa druge strane Jovicic me pozitivno iznenadio. Ukoliko izuzmemo par "suteva" sve ostalo je bilo vise nego solidno. Trci, svuda ga ima, sece napade, ne gresi u predaji, deli lopte i to ne samo alibi pasove prvom do sebe. Jedna lasta naravno ne cini prolece, ali ako bude igrao na ovom nivou ispasce da su sa njime bas uboli. Kanga van forme, jedino sto je napravio je iskusno padanje kada nam je sviran penal. Rikardinjo opet nije pokazao bas nista. Ili je potpuni promasaj a la Mouce ili ga treba sacekati. Jedan drugar partizanovac mi prica da ni taj Leonardo kada je dosao u pocetku nije bas nista pokazivao. Videcemo. Sa druge strane Srnic prilicno agilan, dosta dobru utakmicu je odigrao. Da li to znaci da se polako vraca ostaje da se vidi. U spicu Boaci opet strelac, doduse iz penala, ali pet komada u tri tekme se pise. Najvece od svih 236 pojacanja u ovom prelaznom roku (and counting) je to sto smo njega zadrzali.
Od ovih Kazahstanaca smo za klasu kvalitetniji tim. Tim pre me cudi opet grofovstina, opet zatvorena igra, opet jedan u spicu a dva zadnja vezna. I opet vadjenje i tog jednog napadaca da bi se uveo treci zadnji vezni i "zatvorila" utakmica, umesto da se krene na jos jedan gol i definitivno osigura prolaz protiv duplo slabije ekipe. E to jajarenje je naravno kaznjeno vrlo brzo, zaslugom zaista retko moronskog poteza naseg kapitena. Boze me sacuvaj i sakloni sta napravi covek u svojoj 36oj godini. Mislio sam da je ono protiv Vozdovca bio pad koncentracije, slucajnost, ali izgleda da je covek na momente zaista potpuno neartikulisan.
Steta sto nismo uspeli da sacuvamo po svemu vidjenom itekako zasluzenu pobedu, ali niko nam nije kriv osim nas samih. Nista, idemo dalje, cetvrtak i revans.