Ocekivani X. Derbi dosao bas u nevreme. Ispraznjeni svi i fizicki i emotivno, ispovredjivani, umorni. Zvezda bolja, ali bez gola, Mustafa spasio Partizan. Steta. Borjan mislim da nije imao bas nikakvog posla, ne secam se niti jedne njegove intervencije. Savic dominantan u skoku, Le Talek na zemlji i mislim da nam je to bez konkurencije najbolja stoperska kombinacija. Pojeli su Partizanove napadace, narocito Djurdjevica koji se video nije. Utisak kvari jedino situacija sa samog starta meca kada je Suma okrenuo Savica kao na ringispilu. Gobeljic se trudio ali nije bog zna sta napravio, dok je Stojkovic odigrao najgoru utakmicu od povratka u klub. Donald opet dosta dobar, a Krsticic na momente skroz pogubljen...ne znam sta da mislim o njegovom angazmanu, amlo je neobicno da prva utakmica bude derbi. Nadam se da ce biti bolje. Kanga je opet bio glavni igrac, ali ni on nije bio na nivou igara u evropskim kvalifikacijama. Ni izbliza. Srnic je ovog puta bio ocajan i jos je promasio zicer. Pesic je bio dosta koristan, imao je par sjajnih poteza (ukljucujuci i odlican sut koji je zavrsio na precki) ali i par pocetnickih gresaka kada se lopta odbijala od njega kao od zida. Boacija su dobro pokrili, a u jednoj gol situaciji je lopta po nesreci zakacila nekakav idiotski busen i odskocila u tri lepe...bas steta.
Bili smo dominantniji i jaci, stvorili smo nekoliko ozbiljnih sansi, dva zicera i jednu precku. Partizan je nesto pokusavao uglavnom preko Sume, bila je i jedna sumnjiva situacija u nasem sesnaestercu kada je Donald zakacio Tavambu. Koliko se u prenosu dalo videti lopta je vec pobegla Tavambi, on nije imao posed, ali se cini da je nekog kontakta ipak bilo. Cini mi se da to ipak nije dovoljno za penal. Kod Partizana najbolji Mustafa, u polju Suma najkonkretniji, Radin cini mi se najkorisniji, Miletic solidan a Djurdjevic bez konkurencije najgori igrac utakmice.
Idemo dalje, pauza za reprezentaciju pa Javor u Ivanjici.