Autor Tema: FK Crvena zvezda 2017/18  (Pročitano 347495 puta)

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2017/18
« Odgovor #960 poslato: Oktobar 24, 2017, 02:55 »
Bekjarev...

on je sad gore u loži sa čovićem, redovan je bio i glumac vujke i onaj iz "irskog" benda(Orthodox Celts)   

Aca Seltik? On inace navija za OFK.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #961 poslato: Oktobar 24, 2017, 03:13 »
acu nisam nikada video u pioniru. godinama smo ziveli u istoj zgradi,a sada mu je keva tu,a on zivi na banovom brdu. sada ga ponekada vidjam...
aca voli zvezdu, da li voli i ofk ne znam. ali znam da sam ranije puno puta naletao na njega ispred ili u zgradi, kad se vracam sa utakmice,pa pocnemo tako neku pricu, i pricao je da je kao mladji isao na zvezdine utakmice, koliko redovno, ne znam...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #962 poslato: Oktobar 24, 2017, 03:15 »
Cekaj ako govorimo o Aci Seltiku, dugokosom frontmenu Orthodox Celts, on je sa Karaburme i navijao je za OFK Beograd, ne jednom je to izjavio, cak i u medijima.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #963 poslato: Oktobar 24, 2017, 03:21 »
on je sa tasa(odmah pored postanske).bar od 87 ili koju god kasnije, kad sam se ja vratio u bg... za pre ne mogu da garantujem,ali cini mi se da je isao u moju osnovnu(nisam siguran). a kazem keva mu je jos tu u zgradi...
« Poslednja izmena: Oktobar 24, 2017, 03:21 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #964 poslato: Oktobar 24, 2017, 03:45 »
Ja sam mislio da je on radovac  :zbunjen:
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #965 poslato: Oktobar 24, 2017, 03:48 »
Nije, samo im je napisao navijacku himnu. Uostalom, evo sta sam on kaze:

Seltik može da bude naš klub. Ali ove koji nose dresove ovog drugog kluba iz Glazgova a njihovo ime se ne pominje, oni ne dolaze kod nas u publiku jer znaju koliko je sati. Neuporediv je odnos Seltika i onog fudbalskog kluba sile, haosa i bezumlja sa odnosom Zvezda/Partizan. Navijače Zvezde i Partizana su iste nacije, iste vere, iz istih su socijalnih slojeva, čak i iz istih političkih miljea. U slučaju Seltika i onih tamo sve je različito. Mi smo Kelti a oni su pripadnici dva nizijska Germanska plemena koje su ostali pošteni Germani izbacili iz Germanije plus Severnoirske i Škotske poturice. Mi Seltikovi navijači smo različitih veroisposvesti a oni su strogo beli anglosaksonski protestanti. Mi smo levičari, oni su desničarim vrlo bliski fašizmu. Mi smo nacionalno opredeljeni na ličnom nivou, svako za sebe, ali opet ujedinjeni u anti-globalističkom smislu, što bi rekao Dragoš Kalajić “Evropa nacija a ne nacija Evropa”. Oni su isključivo za imperijalističku viziju sveta. Zato oni nisu, niti ikako mogu biti “naši”, dok Seltik jeste, kao simbol te, ajde da kažemo pravedne borbe za nacionalne ciljeve, kao simbol zajedničke, nad-nacionalne anti-imperijalističke borbe ali i kao simbol borbe za pravdu uopšte. Nikada i nikako ne smemo da zaboravimo da Seltik nije osnovan zarad trčanja za loptom na tamo nekoj poljani, već da bi se sakupila sredstva za gladnu i siromašnu decu. Već je to dovoljan razlog. Svako ima svoj razlog zbog čega navija za nešto. Ja nikad u životu nisam ni obukao nešto a da to nema neko značenje meni lično. Ja ne mogu slučajno da navijam za fudbalski klub. Ne mogu slučajno da navijam za Zvezdu ili Partizan, jer mi je to neko rekao. Mogu da poštujem to što je moj otac bio vatreni zvezdaš pa da kažem da familijarno naginjemo na tu stranu. S druge strane meni je u tim lokalnim okvirima bio OFK Beograd. Ja sam odrastao na dve stanice od “ofke” pa sam tamo i išao. Jesam ja prošao sa Zvezdom celu onu turu zaključno sa Barijem. Išao sam sa Partizanom na San Siro protiv Intera. Jesam svašta radio, ali generalno Seltik je ideološki ono što meni najviše odgovara. Uvek Seltik, tu nema dileme. Doduše jako volim i Atletik Bilbao jer istrajava u priči da samo lokalni momci igraju za klub. Volim i Sent Pauli, zato što potpuno odudara od cele nemačke škole. Ne mogu da posmatram fudbal kao loptanje, nema smisla. Ipak jako je mali procenat ljudi koji će reći da navijaju za recimo Barselonu zato što ona označava to to i to. Svi vole Barselonu jer igra dobar fudbal. A ja sam opet strahovito intimno doživljavao opstanak Sankt Paulija u Cvajti. Isto tako sam pratio i šta će ovaj drugi klub iz Hamburga, ovaj fašistički, da uradi, sve vreme navijajući da ispadnu i da idem u Hamburg na derbi. Uzgred pogledaj ovo – fudbal je jedna od retkih stvari koja je uspela da se kulturološki nametne američkom tržištu. Pre neki dan, prvi put u životu, smo imali prilike da vidimo sukobe navijača američkih klubova. Dakle, huliganizam u Americi. To do sad nije viđeno. Interesantno je da tu imamo replike dva kluba iz Evrope – Red Bul i Siti, ispostave Red Bula iz Salcburga i Mančester Sitija. Ja sam se frapirao ko igra u tom Sitiju – tu su Lampard, Pirlo i Vilja, ja bih ih gledao u kojem god klubu.

Ceo intervju: http://stefandjukic.com/2016/02/22/cija-je-moja-kultura/

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #966 poslato: Oktobar 25, 2017, 10:26 »
Danas igramo zaostalu utakmicu protiv subotickog Spartaka. Koliko vidim oni imaju samo jedan poraz i prosecno daju dva gola po utakmici. Bice zeznuto, tim pre sto smo sto umorni sto ispovredjivani.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #967 poslato: Oktobar 25, 2017, 09:27 »
taj Aca Seltik je godinama redovan na C tribini bas kao sto je sa redovno kupljenom sezonskom Milenko Topic bio u Parteru B.
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #968 poslato: Oktobar 26, 2017, 11:34 »
Jos jedna pobeda. Tesko je ovo bilo, ekipa na energetskom minimumu (iako je odigrala prilicno mali broj utakmica u punom ritmu, cak racunajuci i reprezentativce). Dosta gresaka i dekoncetracije. Na golu Borjan, opet nije imao puno posla, najveci problem je napravio sam sebi kada mu je na samom startu utakmice jedna potpuno benigna povratna lopta prosla ispod noge pa je morao da je juri i jedva stigne na gol liniji. Desno je bio Stojkovic. Nadam se da nije neka teza povreda, buduci da ga je Milojevic promenio vec pocetkom drugog poluvremena. Usao je Gobeljic. Stoperi Le Talek i Babic, takodje bez mnogo posla i mnogo gresaka. Rodic isto. Ispred njih Krsticic opet vise nego solidan. Imao je jednu sjajnu dijagonalu u prvom poluvremenu kada je izbacio radonjica. Donald vidno umoran. Po krilima radonjic, imao je par lepih momenata, ukljucujuci i asistenciju za gol Boacija koji je ponisten na pravdi Boga. Videlo to "o" od ofsajda nije. Sa druge strane Gobeljic...nista specijalno nije napravio dok je bio na krilu, a posle kada je Srnic zamenio Stojkovica Gobeljic se vratio na beka. Srnic isto nista. Kanga je odigrao sedamdesetak minuta, imao je par odlicnih lopti. Posle je usao Pesic. U spicu Boace. Dao je taj gol koji nije priznat, imao je jos jedan zicer u drugom poluvremenu koji je promasio (i sudario se sa njihovim stoperom, nije izgledalo nimalo naivno, tada smo svi bili uplaseni, ali se na srecu veoma brzo vratio). Gol koji je postigao iz penala (nakon djona njihovog stopera) je njegov 29ti u ukupno 40 utakmica u klubu. Time je pretekao Kadua i Huga Vijeru i postao najbolji strelac od stranaca u istoriji Zvezde. Svaka cast. Odavno govorim da mi boljeg centarfora nismo imali jos od Zigica. Jedino je steta sto ce najverovatnije otici vec na zimu.

Spartak se predstavio kako sasvim fina ekipa, jako lepo pikaju, sjajno se transformisu, kao neka domaca verzija BATE. Nisu se zatvorili, imali su ambicija prema napred. Uostalom ovo im je tek drugi poraz u prvenstvu.

Na stadionu bednih 3.000 ljudi. Rusimo rekorde, postavljamo standarde. Sramota.

Idemo dalje, nedelja i Zemun u Gornjoj varosi.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #970 poslato: Oktobar 27, 2017, 09:03 »
FIFA sere...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #971 poslato: Oktobar 27, 2017, 09:10 »
Logika da nijedan klub van Evrope i Juzne Amerike nikad nije uzeo taj trofej je  :zbunjen:  tom logikom sport ne bi ni postojao...zasto bi autsajder ikad ista igrao? Ionako znamo da nece moci da osvoji.

Englezi u pocetku nisu htjeli da igraju EP i SP jer im je to bilo ispod nivoa, sto da igraju kad su sigurno najbolji? Posle su igrali pa su osvojili masu trofeja  :zvizvdi: 

Cinjenica je da klubovi sa 4 kontinenta nisu mogli ucestvovati niti se u bilo kojoj teoriji pojaviti tu u Tokiju, tako da je ovo prazna prica, nego ajde, kao da je uopste vazno.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #972 poslato: Oktobar 27, 2017, 09:18 »
Trijumfe klubova tih 44 godine (1960-2004) sigurno veoma umanjuje odsustvo predstavnika Azije ili Afrike ili CONCACAAF ili kako se to već zove....idiotska priča u startu. Ono što je bitno bilo 1992. jeste da Dejo Savićević nije imao pravo nastupa protiv - čini mi se - Anderlehta zbog crvenog u Tokiju. Tako da drugačiju odluku nisu mogli ni da donesu.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #973 poslato: Oktobar 27, 2017, 09:27 »
Slozio bih se sa Faulom.
Mozda bi neki klub iz Meksika recimo ili Egipta mogao napravit iznenadjenje tada.
Sada ne ali gledali smo i vecih cuda u fudbalu tih godina.
Tada se govorilo nezvanicni prvak svijeta i mislim da je to prikladan naziv.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #974 poslato: Oktobar 27, 2017, 09:40 »
Ni uz krajnje napore imaginacije ne mogu da zamislim da Zamalek ili neki meksički klub (sada mi ne pada na pamet nijedan) pobeđuju Ajaks, Bajern ili Liverpul, 60ih, 70ih a kamoli nadalje.