Autor Tema: FK Crvena zvezda 2017/18  (Pročitano 347520 puta)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2017/18
« Odgovor #1080 poslato: Novembar 16, 2017, 11:45 »
prvi gol je isto sporan, tj dal je bilo ofsajda. ali mi se cini da je pomocni ipak dobro presudio, i da je mali ilic bio u liniji sa onim njihovim igracem na drugoj strani terena...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1081 poslato: Novembar 16, 2017, 11:47 »
Kod prvog gola nemam bas nikakvu dilemu. Ofsajda nije bilo.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1082 poslato: Novembar 16, 2017, 12:00 »
vala svaka ti cast ako nemas nikakvu dilemu i to bez povlacenja linije(a ne videh da je igde povlacena linija). ja bas nisam tako siguran,na prvo, ono izgleda ko ofsajd,lako se covek upeca, sto zbog ruke ilica, sto zbog prosto perspektive . ali kazem kada se pazljivo pogleda cini mi se da je linija, i da je gol ok.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1083 poslato: Novembar 16, 2017, 12:02 »
Sta da ti kazem. Potpuno sam ubedjen. Nema ofsajda.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1085 poslato: Novembar 16, 2017, 05:39 »
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1086 poslato: Novembar 16, 2017, 05:42 »
Svaka čast.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1087 poslato: Novembar 16, 2017, 07:26 »
Ja dobio pozivnicu. Inace idejni tvorac ovoga je ejdan veliki navijac i poznavalac istorije ZVezde.
Koliko taj cojek ima dokumentacije jebote.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1089 poslato: Novembar 18, 2017, 05:53 »
lepo smo tek danas saznali da se u posleratnom bg svi česlljali kao komunisti samo veliki Rajko Mitic terao razdeljak kao Kralj Petar II Karadjordjevic :respect
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1090 poslato: Novembar 18, 2017, 06:37 »
Smrzao sam se.

Utakmicu gedao do 4 :1.

Glatko.
NI penal za koji ne znam zasto je sudjen ( a niko ko je bio oko mene isto nije znao) ne moze pokvarit utisak da je Radu bilo sudjeno da na praznicni dan primi 5-6 komada.

Lijepo je bilo vidjeti sve legende ZVezde na jednom mjestu.
Bas smo bili veliki.

Beckovic podjetio da je najbolji drug Rajka MItica bi Dusko Radovic a nerođeni brat Bobek.

Sta bi nih dvojica sad da ustanu i vide potomke ljudi koji su se divili njima.

<mislim da bi igrali za neke druge klubove.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1091 poslato: Novembar 18, 2017, 08:05 »
Bobek je ziveo preko puta mene.dok je  bio pokretan redovno sam ga vidjao. Posle sve redje,da na kraju nije  ni izlazio iz stana...

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1092 poslato: Novembar 19, 2017, 08:13 »

Na današnji dan 1922 rođen Rajko Mitić.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1093 poslato: Novembar 19, 2017, 11:41 »
О животу и догађајима који су везани за чика Рајка, испричане су многе приче и анегдоте.

Једна од њих гласи да су својевремено Бразилци изразили жељу да разговарају са Рајком Митићем. Рекли су да би желели да предложе десној полутки нашег државног тима да остане у Рију и да игра за њихов клуб. Представник клуба Ботафога био је угледна личност, члан бразилске владе, иначе професор универзитета и познати лекар. Понашао се врло коректно. Није то био уобичајени начин „врбовања“, на који су наши фудбалери понекад наилазили на гостовању у иностранству. Рајко Митић је одмах схватио ситуацију. Знао је да су Бразилци веома осетљиви када су у питању озбиљни и угледни људи и зато је водио разговор с пуно такта. Представник клуба Ботафого честитао је нашем фудбалеру на одличној игри и изразио жељу да он остане у Рију и пријави се у његов клуб.

„Ми смо спремни на сваку материјалну жртву!“, завршио је своју понуду.

„Ја не могу да останем код вас“ мирно је одговорио Рајко.

„Зашто? Биће вам код нас добро. Добићете толико пара да ћете бити осигурани за цео живот.“

Митић се нашао у незгодној ситуацији, али је нашао убедљив разлог: ,,Ја имам код куће оца и мајку...“

„Свеједно!’’ прекиде га Бразилац. „Довешћемо и њих о нашем трошку у Рио.“
„...и три брата и три сестре“ наставио је Митић.

„И њих ћемо довести. Поклонићемо вам дивну кућу и живећете као мали цар.“

Митић удахну дубоко и даде се у мисли шта би још могао да наведе као јак разлог да би одбио понуду предусретљивих Бразилаца. И досетио се!

„А да ли бисте ви дошли у Југославију?“, запитао је представника клуба Ботафого.

„Ја?“, зачуди се Бразилац. „Шта бих ја радио тамо код вас?“

„Ви сте изванредан лекар, чувени специјалиста, а ми немамо довољно лекара. Дођите, учинићемо све што желите, даћемо вам одличне услове.“

„Али, то је немогуће! Ја сам овде потребан, овде има толико посла. Ја, најзад“, испрсио се и гордо погледао Митића: „веома волим своју земљу.“

„И са мном је исти случај. Ја сам потребан свом клубу и изнад свега волим своју земљу. Да ли вам је сада јасно зашто не могу да останем код вас, без обзира на то шта ћете ми ви понудити.“

Представник клуба Ботафого је устао и срдачно стегао руку Рајку Митићу.

*
Црвена звезда је дошла на турнеју у Бразил. Док је шетао улицом са друговима на Митића је извршен „препад“. Наиме, на Звездиног капитена, који је иначе био познат и у овој средини, као фудбалска легенда, насрнула су три човека. Уперили су му револвер у лице и наложили му да се насмеје. Не схватајући ситуацију, Митић се збуњено насмејао, иако му до смеха није било. Људи који су изнудили овај смех од Рајка Митића за час су на производе своје фабрике сапуна залепили осмех прослављеног фудбалера.
Рајко се заиста добро насмејао овом маркетишком трику „нападача“. Већ у сутрашњој штампи наш фудбалски ас, као „играч Европе број 1“, рекламирао је својим осмехом „бразилски сапун за даме и децу“.

*
Колико је Рајко Митић био вољен, цењен и за све протекле деценије готово антологијски присутан у светској фудбалској јавности, потврђује и омаж који су му новинари лондонског Би-Би-Сија посветили у својој ударној радијској емисији.
Истакли су, на пример, да су одлазак Рајка Митића у вечност доживели као губитак свог сер Стенлија Метјуса и да се такви фудбалски и људски колоси рађају једанпут у стотину година. Рајко Митић је, према оценама Енглеза, својим односом према фудбалу и животу, и надасве, својом харизмом, подстакао својевремено људе у Звезди да званично, од генерације до генерације, од епохе до епохе, производе звезде, јер су за такав посао имали „светског непрелазног барјактара“.

*
Рајко Митић је дан пре годишњице свог свог рођења добио и споменик испред западне трибине стадиона који већ носи његово име. Сада ће увек бити ту, посматраће нас, све нас који пролазимо поред његовог лика, и терати да будемо још вреднији, часнији и поштенији. Да будемо као он.

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1094 poslato: Novembar 19, 2017, 02:26 »
[youtube=622,350]eGyi6zlIIwk[/youtube]

Inace ovo se desilo nakon sto je Mitic išao na turneju sa Partizanom po SSSR-u. Cilj turneje je bio da Tito pokaze da se u Jugoslaviji igra bolji fudbal.

Dok je bio sa njima vrbovali ga ali nije shvatao ozbiljno dok nije dobio naređenje.

Ovdje nije dovršeno ovo oko Jezerkića(njebiga morao je neko da pređe), odnosno nije navedeno kako su navijači Partizana odgovorili na ovo Ua Partizan.
Odgovor je bio " Cigani, cigani".
To je samo par godina nakon perioda u kom su Romi istrebljivani po Evropi a i na teritoriji jugoslavije za vrijeme rata.

E zamislite ta vremena kad je vikanje Ua Partizan ( Zvezda) bili nesto skaradno. A vidi sad.