saga,nije izuzetak. ne sutiramo svaku utakmicu 40 trojki kao ovu,ali sutiramo premnogo trojka. i da igra se dobrim delom svodi na sut.pri tom odbrana je dosta losa,skok i zagradjivanje svog kosa lose, centri u odbrani previse iskacu i tesko se posle zatvori rupa, pa lose branimo pik en rol,uz to centri su zbog iskakanja najcesce daleko od reketa pa kad se probije prva linija odbrane, najcesce igrac lagano zavrsava polaganjem. sve u svemu puno problema. generalno problemi su ocekivani,pisao sam na pocetku sezone ,imacemo mnogo vise muka nego ranijih godina, ipak smo promenili 10 igraca i trenera. to ne moze bezbolno da prodje. ali bez obzira na igru,nacin igre i sl, ako uzmemo domace prvenstvo i jadransku sezona nam je vise nego uspesna. posebno uz ovolike promene...
u el smo 4 najgora odbrana sa primljenih 82,1 p po utakmici, a treci najgori napad sa 75,1 datih poena. to jasno pokazuje probleme koje imamo.
sto se tice alimpijevica nisam siguran da je ova igra ono sto on zeli. svi,a i on, su pricali da navodno insistira na dobroj odbrani,ali ovde nema ni o od odbrane. takodje smo veoma ograniceni vezano za napadacku igru u tome sto nemamo ni jednog pravog centra. lesor nam je najblizi tome,a on decko ne zna da igra ledjima, on moze da igra samo i da bude jako odbar iz pik en rola. druga opcija je pera antic,koji sam sutira mnogo vise trojke nego sto igra ispod kosa. na 4 bjelica, sa slicnim karakteristikama kao pera. nemamo prosto igrace za neku igru na centre, to nam je ogranicavajuci faktor. ono sto je istina da takodje ne koristimo dovoljno lesora u pik en rol igri. prosto ne znam koliko je alimpijevic ogranicen prosto karakteristikama igraca i losom selekcijom,a koliko ciso svojim znanjem. istina ucestvovao je i on u selekciji, ali nije se lako i nametnuti covicu da se ti pitas, i da on ne odlucuje ko da se dovede. treba biti dovoljno i drcan za to,a i prosto da zasluzis. radonjic se nije mesao, tj naravno da ucestvuje u tome,a li radonjina je bila presudna. znam i da sada neki igraci nisu dolazili u obzir jer je alimijevic bio protiv, zato kazem ima i on tu sigurno udeo u selekciji,ali ne znam koliki. sa ovakvom selekcijom ekipe tesko je igrati onakvu igru kao kod radonje, da ne kazem nemoguce.da se razumemo kuzma je nama trebalo da ostane,takav je bio plan. samim tim imali bi dominantnog centra, sto nam iz osnova menja igru. a nije lako naci na trzistu takvog igraca i dovesti ga(mnogo je vise igraca kao lesor),tako da smo imali i objektivne probleme u selekciji. nije sve samo do nas da izaberemo, i samo trziste,a posebno pare su ogranicavajuci faktor. e sada alimpijevic ako je dovoljno pametan, i ostane dovoljno(a nadam se da se bez krajnje nuzde nece lako i brzo menjati, ne zato sto mislim da je mnogo dobar nego cisto zbog kontinuiteta, na leto ce u doselekciji da napravi potpuno drugaciju selekciju. tu ti ne treba mnogo igraca da promenis, dovoljna su ti npr 2 igraca da ti u velukoj meri promene koncepciju ekipe.
sto se tice ove sezone kao sto si rekao juce je ova igra prosla,sledeci put nece. mozemo mi jos utakmica da dobijemo, samo nek igraju hrabro, i bez straha, ali uz ovakvu igru ekipa naseg ranga nikada ne moze da bude ozbiljan kandidat za prolaz u 8(kao sto smo bili predhodne 2 godine). uvek ce skuplji i bogatiji timovi to igrati bolje, ti prosto u nedostatku para, sledstveno tome i kvalitetu igraca,moras da igras tvrdo,odbrambeno, na mali broj koseva. to je jedin nacin da u kontinuitetu budes konkurentan bogativijim i realno jacim i kvalitetnijim klubovima od tebe...