zgemba,kad spominjes stomake,ortak se frapirao kada je video lolu smiljanica na malom fudbalu,kaze ko veteran,stomacinu pustio,kaze izgleda kao sve ali ne kao profesionalni igrac(pisao sam svojevremeno o tome),tako da se nista ne brini,otisao je tomic,ali lola je tu
hm, mislim da je to manji problem...
Lola je klasičan
srpski zadnji vezni. Kod nas je ta pozicija evoluirala u nekom krivom pravcu. Dok u celom svetu zadnji vezni učestvuje u igri, čak i daje golove s vremena na vreme (recimo Yaya, taj tip) kod nas su se ti igrači pretvorili u krljače na sredini terena koji samo kvare igru protivnika a u napadu ne izlaze dalje od centralnog kruga.
Dakle, tu je potrebno samo da budeš borben, da imaš taj pit bull stav, i navijači će te obožavati, jer dođavola, on se trudi, to je bitno. To što nijedan pas duži od 7-8 metara ne može pronaći saigrača, to je manje bitno.
U Partizanu Medo nije dao nijedan gol tokom svog staža, mislim da ni Lola ne pamti. U CZV je to Mijailović, nekada Nenad Kovačević, dakle obične osice koje kupuju borbenošću svoje mesto u timu kod nepismenih trenera koje impresionira namrštena faca fudbalera.
Stoga Loli stomak neće smetati, njegov radijus kretanja je minimalan, lako se odmara... Kod Tomića je drugačije, to se baš osetilo, on je po prirodi kreativac + brzinac, tu zaista moraš biti u formi da bi opravdao svoje mesto.
Lola, MIćko, Duljaj, Nađ, Piksi Kovačević... to je fudbal koji bi prosečan srpski ragbista mogao igrati nakon mesec dana treniranja.