losmi majke ti koje zamerke i kritike su mu na mestu?bas bih voleo da znam...
one koje se ticu finansijske pomoci srpskim klubovima i po kojoj je KK Partizan u istom kosu sa ostalim ekipama, a neke dobijaju jos i vise.
To je izvan svake logike, narocito sto ne postoji stara Crvena zvezda, nego neka hibridna tvorevina za koju vi i sami znate da nije vas stari klub.
Ali gde prestaje logika tu pocinje Srbija
Aha, znači sad je odjednom NAJVEĆI problem to što zvezda ili Radnički od Države dobijaju više od Partizana, i to je, naravno glavni uzrok slabijih rezultata KKP?Recimo da je tako, A NIJE....Kako to da se protumači?Ja recimo to mogu da protumačim kao "sposobnost" uprava KKCZFMPDiva i KK Radnički KG, odnosno "nesposobnost" Uprave KKP da "nađe" pare.Ali, naravno, svoju "nesposobnost" i svoje eventualne greške koje su možda dovele do nekih poraza (btw. ako se ne varam to su sve oni isti ljudi koji su u KKP već 10 i viš godina) ne žele da prikažu, nego je najlakše optužiti druge (Državu, šta god da to značilo) da više daje drugima, koji to, eto kao ne zaslužuju.Naravno, ta priča se protura isključivo u momentima Partizanove nazovimo je "krize"....dok će se u slučaju osvajanja titule vrlo brzo zaboraviti....kao što je bilo godinama unazad.......Od Jugoslovenskog sportskog društva....preko Derviša.....do "pipanja" sudije....Krug je zatvoren!...I da ne zaboravim...bilo bi interesantno sabrati sve kazne koje je KKP platio zbog ponašanja D.V.-s.....ubeđen sam da bi se dobila baš dobra cifra....
ja iznosim svoje misljenje i ne branim lik i delo Duleta Vujosevica. Podrzavam ga samo u tome sto se tice finansiranja klubova, a o cemu sam vec pisao.
Nemoj banalizovati komunikaciju. Ko kaze da je to NAJVECI problem?
Ne govorimo uopste o sposobnostima uprava, jer budzeti sva tri kluba pocivaju mahom na drzavnom novcu. Koja je to sposobnost da dodje Mladjan Dinkic i da kroz takozvani koncept decentralizacije odluci da da 1,5 miliona evra Radnickom u startu sezone? Da ne govorimo Zvezdu i njenim vezama sa Vucicem, njegovim bratom uz nezaobilaznu mirodjiju zvanu Nebojsa Covic.
Partizan ima milion drugih problema. Pre svega amatersko vodjenje kluba, neiskoriscavanje izuzetnog marketinskog potencijala koji KKP ima kao najbolji domaci klub u svim sportovima u poslednjoj deceniji, nesposobnost da se uspesi kluba iskoriste za privlacenje dodatnih sponzora, pa cak i iz inostranstva.
Eno Borovcanin je bio u Aziji, ima neki seik koji ne zna sta ce sa parama i lozi se na basket i Partizan. Jel toliki problem napraviti strategiju komunikacije i plan za pet godina u kojem ce seik da da 10 miliona po sezoni, a da dobije sve moguce marketinske benefite. Otici tamo i privoleti tog coveka da bude sponzor.
Koliko potencijala medju investitorima ima u dijaspori, koliko medju samim navijacima. Samo od karata Partizan je u prvoj sezoni Vlade Jovanovica uzeo preko 800.000 evra, jer se igrao TOP 16 u Areni. Jel to malo? Uz ozbiljnu prodajnu strategiju, koriscenje ogromne baze i kulta koji je KKP tada imao, a sada ima manje, cifra od prodaje navijackih rekvizita i drugih programa popularizacije kluba mogla je da mu donese dodatnu zaradu.
To je problem Partizana, sto se organizaciono nije izdigao iz srpske prosecnosti, sto uprkos vrhunskim sportskim dostignucima, a sve zahvaljujuci ljudskim nekvalitetima Danilovica i Vujosevica, klub nije mnogo odmakao, tacnije debelo zaostaje po tim paramterima za klubovima sa kojima se skoro ravnopravno nosi na terenu.