Autor Tema: KK Crvena zvezda 2012/2013  (Pročitano 254379 puta)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
Odg: KK Crvena zvezda 2012/2013
« Odgovor #750 poslato: April 15, 2013, 11:17 »
kako može biti krajnje vreme za smenu ako neko radi u klubu jedva 5 meseci i na dobrom je putu da ispuni glavni cilj sezone?
vlada vukoicic je u zvezdi od pocetka oktobra,dakle oko 6 i po meseci.trener apsolutno treba da bude smenjen, kada za taj period apsolutno nista ne uradi da digne nivo zvezdine kolektivne igre,niti igre u odbrani,kada ni jedan kljucni problem u odbrani i napadu nije resen,kada se utakmice dobijaju iskljucivo na individualni kvalitet,a mi ne mozemo da se pohvalimo igranjem organizovanog napada.i kada jos uz sve to iako najkvalitetniji tim u regionu i zemlji ne mozemo da se sastavimo,ako smo u dobokom kanalu i ugrozavamo uzimanje i jedne od preostale 2 titule,koje im po kvalitetu treba da uzmemo ili eventualno ok je izgubiti u finalu kada se igra jedna utakmica(iako je i o neuspeh,ali ok moze da se desi),onda definitivno vise nema sta da se ceka sa smenom.

kao sto rekoh do ovog vikenda sam bio za to da vlada ostane do kraja sezone,pa onda hvala i dovidjenja,svako na svoju stran,makar osvojio i oba trofeja do kraja,jer prosto je pokazao u ovom periodu da nije trener za zvezdu,da ekipa dobija zahvaljujuci individualnim kvalitetima igraca.a on sam je vise puta pokazao da se gubi u trenutcima kada ekipi ne ide,ne zna da izabere pravi tajming za tajm aut,ne zna da vrsi izmene u pravom momentu,pojedine igrace zaboravi na klupi,preveliki ziheras,do besvesti forsira neke igrace,pre svega najstarije,cak i kada za tim nema potrebe...pored svega toga misliuo sam da ga treba ostaviti do kraja sezone,ali posle ovog vikenda je postalo jasno u kojem smo mi kanalu,i da odmah treba menjati trenera...

ladja,ako sve ovo gore nije dovoljan razlog za zamenu trenera ja ne znam sta jeste  :zbunjen:
koji su argumeti da se trener ne zameni,da se ne bi olako promenio trener?isti taj argument je dzaja zimus koristio da ne smeni jankovica.isti taj jankovic je smenjen posle slicno vremena kao sada vlada,pa koliko sam primetio ti si pozdravio njegovu smenu.nije ti smetala "brzopletost"?
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Svetinja

• Administrator
  • Matori član
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #751 poslato: April 16, 2013, 09:01 »
U odlucujucih 15 dana za celu sezonu se smenjuje trener.
Ne znam koliko je to pametno.
Prva utakmica u Laktasima je z 12 dana
Doduse jos raspaliji radnicki protivnik, ali opet...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #752 poslato: April 16, 2013, 09:43 »

napredovali smo u odnosu na vreme kad nas je vodio Mirko ćelavi ali daleko smo od ozbiljnog kluba
 neko bi trebao da snosi odgovornost zbog ovih rešenja na mestu trenera ali jebiga ovo je Srbija ima puno nedodirljivih
 Vlada nije ni bio trener za Zvezdu ali moralo se nekako premostiti do Radonjićeve slobode
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Svetinja

• Administrator
  • Matori član
    • Pogledaj profil
« Odgovor #753 poslato: April 16, 2013, 09:47 »
Posle 100 godina osvojite trofej i glavni kandidati za ostale 2 titule ali trener ne valja ;)

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
Odg: Košarkaška liga Srbije
« Odgovor #754 poslato: April 16, 2013, 11:01 »
Što se tiče dolaska Radonjića biće zanimljivo kako će izgledati njegova košarka. Dobro, do kraja ove sezone ne može puno da uradi na nametanju svog stila, osim da se razdrma tim prostom smenom trenera. Ali biće zanimljivo kako će selektirati tim naredne sezone i kakvu će košarku Zvezda igrati. Ipak je on trener koji pre svega svoju filozofiju bazira na disciplini, jakoj odbrani, pozicionoj igri u napadu.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #755 poslato: April 16, 2013, 11:05 »
ja stvarno nisam neko ko podrzava da se stalno pravi klackalica trenerska,da se treneri menjaju ko gace i sl...
partizan je mogao da istrpi vladu jovanovica koji nije imao potreban trenerski kvalitet jer je 1.imao dobar sistem,vec godinama ranije 2.izgradjeni su kao ozbiljan klub 3.bili su ubedljivo jaci od konkurencije.
i partizan je tu imao fore da ga pusti 2 sezone,i da se opet uzmu titule u domacim takmicenjima,a da se u el ispusi.i opet to nije pomoglo da se vlada jovanovic razvije u dovoljno kvalitetnog trenera koji bi zadovoljavao nivo partizana,uz to ove godine se ni u ukrajini nije pokazao(iako je ukrajina sa svojim divljim poimanjem kosarke ni malo laka za trenere).i opet je neminovan bio njegov odlazak.

zvezda je sada u slicnoj situaciji,ima realno najbolji sastav u zemlji i regionu ali za razliku od partizana 1.nema visegodisnji sistem, nego ima protivnika sa izgradjenim sistemom i logistikom koga treba srusiti,sto nije ni malo jednostavno 2.nismo izgradjeni kao ozbiljan klub, jos smo klub u povoju,moramo sigurno da prelezimo neke decije bolesti,ne moze se nista preko novi.i jedina stvar od one gornje tri koje su partizanu omogucavale da 2 sezone forsira vladu jovanovica jeste 3.da mi ove godine kao partizan predhodnih imamo najjaci sastav.
to ipak u ovim okolnostima kada imas protiv sebe sistem,koji je godinama stvaran,sa jakom logistikom,a ti si jos u stvaranju,nemas stabilnost, nije dovoljno da bi mogao da forsiras trenera koji nema neophodni kvalitet,a da to debelo ne utice na tvoj rezultat...

greska nije vladina smena,pokazalo se da je greska njegovo dovodjenje.i naravno da covic ima svoju odgovornost sto 2 puta u sezoni je pogresio sa izborom trenera.nadam se da ce ovaj treci put biti srecnije ruke.

Posle 100 godina osvojite trofej i glavni kandidati za ostale 2 titule ali trener ne valja ;)
zvezda nije uzela kup zbog vladinih trenerskih kvaliteta,niti je kandidat za 2 trofeja(sa ovakvom formom definitivno nismo glavni kandidati,ali kandidati jesmo) zbog njegove trenerske magije,vec zato sto smo za nase uslove fine pare ulozili u tim,doveli dostra iskusnih igraca,i napravili ekipu najjacu u regionu.tako da sada to sto smo kandidati za 2 titule se tesko moze prepisati vladi vukoicicu...

vlada je tu preko 6meseci,i nema nikakvog napretka,cak vidimo nazadovanje.ni jedan segment u igri koji nam je bio kritican nismo popravili...imao je vise nego dovljno vremena da se pokaze...

Van mreže Svetinja

• Administrator
  • Matori član
    • Pogledaj profil
Odg: Odg: Košarkaška liga Srbije
« Odgovor #756 poslato: April 16, 2013, 11:05 »
Što se tiče dolaska Radonjića biće zanimljivo kako će izgledati njegova košarka. Dobro, do kraja ove sezone ne može puno da uradi na nametanju svog stila, osim da se razdrma tim prostom smenom trenera. Ali biće zanimljivo kako će selektirati tim naredne sezone i kakvu će košarku Zvezda igrati. Ipak je on trener koji pre svega svoju filozofiju bazira na disciplini, jakoj odbrani, pozicionoj igri u napadu.

Krenuce dobro i ond ace ga Dule procitati....i onda opet potraznja za novim trenerom....hajka na sudije...

Van mreže Svetinja

• Administrator
  • Matori član
    • Pogledaj profil
« Odgovor #757 poslato: April 16, 2013, 12:04 »
Vladu je Partizan istrpeo, ali je i Vlada dobio veliki budzet za nase uslove, posebno za Partizan
Gist, Dzejms i Dzavai su dovedeni bili.

Nije otisao jer se nije dobro pokazao, otisao je jer je Dule hteo da se vrati.

Zvezda je morala da istrpi Vukoicica. Posebno ne mislim da je pametno dati sada otkaz kada se lomi sezona.
Posle 2 poraza u ABA ligi je nanizao nekih 20 pobeda i 3-4poraza, u ULEb cupu je zvezda bila sasvim dobra.
Poraz od mege nije smeo da se desi takvoj ekipi, ali takve stvari se desavaju
I poraz od partizana posle 3 pobede je sasvim logicna stvar

Mislim da su morali da ga istrpe do kraja sezone i da onda svedu racune i da videsta i kako dalje.

Radonjic je cini mi se dobar izbor.
Ali isti taj Radonjic nikada van podgorice nije trenirao i nikada nije imao pritisak u radu.
Sada ce u Zvezdi biti pod velikim pritiskom. El iduce sezone posle 20 godina pauze(tako nesto), sigurno ce cilj biti domaca titula i aba titula, sigurno ce Covic opet da obezbedi odlican tim....
Pitanje je da li je trebalo da se dovede neko iskusniji....

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #758 poslato: April 16, 2013, 05:04 »
aj dobro, da ne ulazim dalje... čuj "nije stvorio igru"  ::) . Pogledajte šta su uradili treneri Cedevite i Olimpije, pa onda ocenite šta je loš rad, nepostojanje igre itd...

Tužno je kako jedan političko-poslovni isprdak najgoreg dela Srbije koristi položaj državnog kauboja da se iživljava nad trenerima i da odlučuje šta ja kad dobro u sportu koji razume daleko lošije od njih... Dok je to radio u svom privatnom klubu, pa i da razumem, ali to sada radi u Crvenoj Zvezdi (čime bi se opet mogli vratiti na staro pitanje, kako vi doživljavate ovaj klub, čak i posle ovakvih egzibicija?).

Đurović, Đokić, Klipa, Petrović, Vukoičić... pa još jedan krug istih! Sad se u kolo uključuje i Radonjić, koga 99% čeka ista sudbina.

Je l Đurović imao "lošu igru" kada je 2004. godine popio otkaz 3 dana pred F4 u Zagrebu? Pa onda i Đokić pred 2006?

Kako mislite da će trener imati nezavisnost u radu, hrabrost da ubaci mladog igrača, napravi neki rez u ekipi kada mu je svaki dan otvorena mogućnost da završi u The Gazdinom risajkl binu?

Vlada V. je grešio, i on je platio za svoje greška, ali ima li neko ko gleda The Gazdine greške? Može li on nekada platiti?

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #759 poslato: April 16, 2013, 05:34 »
boli me uvo sta je radio covic 2006 ili 2004 njegova stvar.imam misljenje o tome,ali me se ne tice previse.
a sto se tice rada u zvezdi za sada apsolutno ima visoku ocenu(digao je i te kako zvezdu,sada smo i jaci i bolji i stabilniji klub nego smo bili),iako naravno i tu ima sta da mu se zameri.ali to nije smena ni vukoicica ni lazica,vec to sto je 2 puta za radom u istoj sezoni izabrao losa resenja za trenera.same smene su i te kako bile nuzne.ali kao sto rekoh on ima odgovornost kod biranja trenera,ja mogu da nisam upucen u to kakav je trener lazic,da li je kadar da vodi zvezdu ili ne,ali covic mora to da zna,i ima apsolutno odgovornost za dobre i lose odluke kako prilikom dovodjenje trenera,tako i igraca...

a da li covi nekome odgovara za svoje greske?da navijacima zvezde.a s obzirom na stanje u kome je zvezda bila,covic apsolutno ima prava na mandat od 4god,pa da sumiramo njegov rezultat...osim u slucaju da nezadrzivo idemo u provaliju(kao sto je sa lukicem npr u fk to bilo jasno posle 2 sezone),a tada treba odmah praviti rezove(uostalom kao i u slucaju sa trenerom)...
« Poslednja izmena: April 16, 2013, 06:00 NenadBG »

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #760 poslato: April 16, 2013, 06:11 »
Sve to stoji, ali ono što svetinja kaže, sramotno je ovakvo teranje Vukoičića 10 dana pred F4. F4 koji je on obezbedio posle očajnog starta. Do sada sem Mege on nije imao neki veći kiks, mada pad forme je evidentan.

Ali bez obzira na to Čović je mogao sačekati barem tih deset dana da se odigra F4 iz poštovanja prema Vladi, pa posle F4 da smenjuje.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #761 poslato: April 16, 2013, 06:43 »
nenade, govoriš kao da je nešto specijalno uradio posle one zvezde... OK, Uvalinova Zvezda je bila dno (pre svega u organizacionom smislu, nikako igrački) ali nije on tu radio neki rudarski posao, kopao 3-4 godine, dizao se postepeno...

Ne, čovek je iskoristio svoj tadašnji klub (čiji je kontinuitet nastavila ova Zvezda), kao i političko-poslovne veze koje su mu omogućile da sanira neke stvari daleko bolje od svojih prethodnika u onoj staroj Zvezdi (koje su i dalje razdvojena pravna lica, koliko god to vama smetalo). Moje mišljenje je da je uradio zadovoljavajući posao, ali da je to moglo daleko bolje.

Da ne dužim dalje, očito imamo drugačije kriterijume, smena trenera na par dana pre fajnal fora je isključivo Čovićev trade mark (možeš li navesti sličan primer, u bilo kom sportu?), koliko god tebe ne interesovalo šta je on radio 2004. i 2006

Van mreže Losmi

• Starosedelac
  • Ugled: +1/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #762 poslato: April 16, 2013, 10:35 »
u ovom delu sezone se treneri ne smenjuju, jer nema apsolutno nikakve kosarkaske logike.

Jedino ako Zvezda ne zeli da istrpi Radonjica, pa cak i po cenu da nista ne napravi ove sezone i od leta krene ispocetka.

sa druge strane Radonjic je bolji trener od Vukoicica, ali on je sada u velikom izazovu i rekao bih na nekoj trenerskoj prekretnici. Dobro je radio u Buducnosti, ako i u Zvezdi bude dobar onda definitivno ima stofa da bude dobar trener.

po meni je ovo dostza rizicno, ali Radonjic je trener koji voli disciplinu, a cini mi se da se najvise nade polaze u to da konacno probudi strance, jer ono sto su Braun i Skot do sada pokazali je daleko od ocekivanog. Ako to uspe i Zvezdine sanse rastu, a ako ne uspe, ne pomaze ni Fil Dzekson, jer jedno je jasno, Radonjicevu odbranu Rakocevic ne moze da igra
Partizan ima Duška Radovića, a Zvezda Acu Lukasa

Van mreže ramkens

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #763 poslato: April 16, 2013, 11:39 »
Što se tiče Brauna, tu je problem sa pokušajem njegovog sklanjanja, teranja da se raskine ugovor i onda kad su uvideli da ovom ne pada na pamet da raskida ugovor i vraćanje. Mislim da je on izgubljen za Zvezdu. Osim ako mu kao krivca za njegovo sklanjanje ne prestave u Vukoičiću i ovaj je dovoljno glup da u to poveruje  :)

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #764 poslato: April 17, 2013, 08:57 »

pošto se oko učešća u EL sve već zna i pošto je F4 u Laktašima više revijalno takmičenje nego završnice neke lige uopšte nije bitno da li je trener promenjen na 10 dana pre "odlučujućih" utakmica, igrali smo vrlo loše zadnjih meseci i tu je ipak "krivica" do Vukojičića koji nije uspeo da nametne svoj autoritet ni prema igračima ni prema Čoviću, dobar je trener ali u ovakvoj Zvezdi je teško raditi videćemo kako će se snaći Dejo Radonjić jer koliko ga ja znam( dolauio kao klinac kod ujaka u Pr pa se upaoznali) Radonjić je prilično drčan i ne da na sebe pa se može lako desiti da dođe do dukoba sa Igorom;Vukom ili gazda Nebojšom
ozbiljni klubovi ne rade tako ali kad se setim gde smo bili pre dve godine ipak je ovo veliki korak napred
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine