Dakle, to je taj vrhunski uvid i svemocno znanje i superiorno poznavanje fudbala koje nama ostalima ne dozvoljava da spoznamo da je prvenstvo namesteno. Napredak koji nas je oducio od fudbala, Novi Pazar odakle se jedva zivi vratismo...ili Rad koji nije ni igran a vec su pocele teorije (inace kad Murinjo izvede kombinovani sastav protiv Liverpula to je nevidjena mudrost a kada tu istu mogucnost samo najavi, ne i uradi, trener Rada, to je odmah, je li, "zatvoreno" ). Naravno, isti ti koji pokrecu takve price cutali su kao zaliveni kada je, npr, fantomski virus svojevremeno pokosio ceo prvi tim Hajduka iz Kule, ukljucujuci i tadasnjeg trenrea Bekvalca, pa su igrali sa omladincima. Ili su, jos lepse, ode spevavali Tejgu. To je samo jedan primer, da sada mnoge druge ne pominjem. Toliko o slepilu i bezobrazluku.
Bice ipak potrebno nesto jace od licnih fantazija, licemernog kukumavcenja (kojeg smo se naslusali onoliko pre samo godinu dana, proslog proleca, sa poznatim ishodom) ili najobicnijeg budalesanja pojedinih forumasa da bi me ubedilo da price o "zatvaranju" ni manje ni vise nego citavog prvenstva imaju osnova bilo gde osim u necijoj bujnoj masti. A to vam govori covek koji nikada u ovih sest godina (ima arhiva pa moze lepo da se vidi ko je sta i kada pisao) nije za sva Zvezdina posrtanja optuzivao Karadzica, zavere, namestanja ili zatvaranja, za razliku od mnogih. Neka sam naivan, neka nemam pojma o fudbalu, neka ako ce vam biti lakse nikada nisam sutnuo loptu u zivotu ili mozda nemam vise stotina utakmica na stadionu u svom zivotu, ali sa punim uverenjem tvrdim da FK Crvena Zvezda ima najbolji tim u zemlji. A ko hoce da pred tom cinjenicom gura glavu u pesak, izmislja teorije zavere, pominje opet Karadzica, Vucica, CIA, Vatikan, vanzemaljce itd. od volje mu. Samo neka ni ne pokusava da bilo koga ko ima tri ciste ubedi da nekakva Jagodina ili Novi Pazar ili Rad imaju bolje igrace i timove od Zvezde. A sa svojim sujetnim tlapnjama zna sta moze da uradi.
Ja cu ipak radije na stadion.