bolji su,jači su,iskusniji su ali gaće ne smeju da se spuste nikad
razočaran sam samo zato što se nismo borili da bude koji koš manje razlika ali očito današnji igrači nisu spremni da se pobiju za pobedu čast retkim izuzecimaovi mladi da uzmu snimak utakmice i da gledaju svaki dan pre treninga kako su igrali
upravo to.nije problem poraz.ali izgubiti fakticki u vec prvih 5min utakmice,i predaja je sramno.posebno je sramotna odbrana bez truda i zelje.makar ih udari,napravi jake faulove,ne daj lak kos.ako ne mozes u napadu u odbrani mozes.ali ne oni su od pocetka poceli mekano.istina spance je i krenulo odmah,i nasi su se odmah predali.
zatvorili su nam krstica i to je bio kraj nase igre.gasol je najbolji odbrambeni igrac nba-a,i igra odlicnu odbranu.nije dao krletu da se dobro pozicionira,da sutne,uz sve to ostatak ekipe je odmah udvajao i utrajao krleta i suzavao odbranu,cim lopta ide na njega.ostatak ekipe to nije umeo da iskoristi,pa da daju nesto spolja.piosebno me bjelica razocarao,jer je on uz krstica najbolji i najiskusniji igrac.ako su ovoga stvarno pricepili i zatvorili,nisu i bjelicu,koji opet ipak nista nije odigrao. na druge mlade igrace ne mogu da se ljutim zbog toga sto nije htelo,ali mogu zbog nedostatka zelje,zalaganja i brze predaje.
lepo je rekao jos pre pocetka edin u svojoj kolumni,a i ja sam to koristio,na kraju se ipak sve svede na kvalitet.a mi ga jos nemamo.ako uspemo da se plasiramo na sp,mozemo reci da smo neki cilj ostvarili.da je to otprilike u skladu i sa snagom ovog tima.to je neki realni plasman.zal ostaje sto nesto vise nije uradjeno,sto smo dobili litvance i francuze,kao iskusne i ozbiljne,jake reprezentacije.zal sto su nam spanci u neku ruku nezasluzeno upali u cetvrtfinalu.jer bilo je nagovestaja da mozemo vise od ovoga. kao sto rekoh po meni je ovo neki realan plasman u skladu sa nasim kvalitetom.istina moglo je da se desi da se i losije prodje,da se tako pogodi i sl,ali to bi po meni bio neuspeh,cak i kada uzmemo u obzir kvalitet i iskustvo nasih igraca.ne bi bila katastrofa,ali neuspeh sigurno...
igracima osim ovih stvari oko borbenosti i predaje nemam sta da zamerim.ivkovic je majstor svog posla,i kada je teren pitanju tu je maltene neprevazidjen.ali je izuzetno tezak i sujetan covek,i dobrim delom i zbog njega smo imali ovako sastavljenu ekipu kakva je bila.hocu reci neki jesu otkazali,a neke on nije zeleo da zove. za neke otkaze se i ranije znalo,pricalo o tome,postojale su info jos par meseci pre spiska,opet je stavio te igrace na spisak,pa smo dosli dotle da nemamo ni jednu pravu cetvorku.da se krpimo i na trojci i sl...
ali ajde sada da zavrsimo ovo ep i kako znamo i umemo obezbedimo odlazak na sp,sto nece biti ni malo lako,pa cemo posle analizirati stvari...