U Subotu se u Podgorici igralo finale memorijala "Ljubo Jovanovic" izmedju Buducnosti i Radnickog... pobjeda Buducnosti cini mi se 86:81...
Buducnost je trijumfovala mnogo lakse nego sto rezultat govori...imali su +18 sredinom 3. perioda, a onda se malo opustili, Jovovic je vecu sansu dao Suboticu, Komatini i Mugosi, igracima koji ce u toku sezone imati nesto manju minutazu...
Buducnost je, rekao bih nikad jaca, jos od onih sampionskih generacija... Sjajno izbalansiran tim, sjajna klupa, 10 gotovo podjednako upotrebljivih igraca...
Ujednacene unutrasnja ispoljna linija, koja je godinama unazad bila problem Buducnosti...
Igrom komanduje Capin(koji je u ovim pripremama i najbolji igrac) koji sjajno razigrava saigrace ali redovno ubacuje dvocifren kosgeterski ucinak, upravo je on kljucna karika u toj spoljnoj liniji...
Ivanovic je prosle sezone stagnirao, ostaje da se vidi sta ce biti ove sezone...odbrana je na visokom nivou, medjutim, u napadu kao da nema dovoljnu slobodu, vec igra u nekom grcu...
Mihailovic djeluje da je jos vise napredovao i da bi u sezoni ispred nas, uz Capina mogao biti lider Buducnosti... Fizicki je jos vise dominantniji, sigurniji sa loptom, preuzima ulogu lidera, ostaje da se vidi koliko je poradio na segmentu suta...
Sehovic takodje odlican, vrhunska odbrana prije svega, odlican sut...
Vitkovac nastavlja gdje je stao i prosle sezone...
Sto se tice centarske pozicije, tu je glavna caka... Protiv Akindelea i Kolmena se niko, ali niko(pa cak ni mi) nece naigrati... Kolmen je jednom rijecju ZVIJER! nevjerovatne fizikalije, energija, agresivnost... imao je nekoliko stravicnih banana i jedno alej-up zakucavanje koje bi ladno bilo u top 10 NBA za cijelu sezonu... Jovovicje inace izjavio da ce mu jos trebati vremena da se navikne na ovaj nivo kosarke, odnosno na ovu vrstu discipline u radu... U Kavali je imao veliku slobodu u igri, svako je maltene tamo igrao sam za sebe, tim je na kraju i ispao iz lige... kazu trebalo mu je vremena i da se navikne na treninge 2 put dnevno... ali i tako nebrusen, jeste zvijer u najavi...
Akindele igra jako iskusno, u odbani odlicno zatvara reket, iskusno iznudjuje faulove, otvara saigracima pozicije...bice mnogo bitan faktor za ovaj tim Buducnosti...
Ovaj tim definitivno ima kapaciteta za F4(mnogo vise nego poslogodisnji), da li ce
to i ostvariti, ostaje da vidimo...