a meni recimo na pamet pada da bi mogao pasti neki kolektivni otkaz za sve zaposlene u mlađim kategorijama KK Partizana... kad se već busamo svim i svačim, valja pomenuti da iz našeg pogona nismo izbacili tri krštena igrača za ovih 10 godina, i uglavnom biramo juniore drugih klubova...
Mladen Đorđević je u prošlom kolu ubacio 17 poena za Meridijanu, Nikola Radičević se skida za Kahasol u Endesi, Aleksa Jugović je dobio stipendiju Tenesi Teka, Vasilije Pušica takođe odrađuje srednju školu u SAD i ima ponunde prilično dobrih koledža...
Ostaje pitanje kako mi ništa ne možemo izvući iz svoje škole
Iz čijih škola su ovi navedeni igrači izašli?A ova Jugović pomenuti jel igra već koledž basket ili će tek da igra?
to su sve momci koji su prošle godine osvojili titulu juniorskog prvaka Srbije, generacija 94/95. Osim Radičevića, koji je otišao ranije.
Svi su ponikli u Partizanu, osim Pušice koji je došao 2012. iz Zemuna, solidan plej... On i Jugović su 95 godište, i ove godine su na tzv. prep schoolu, poslednjoj godini srednje škole koja se za buduće košarkaše organizuje po posebnom programu. Na koledž kreću od naredne sezone, s tim što je Jugović već odabrao, a Pušica bira između nekoliko ponuda.
Pokrenuh ponovo ovu temu zato što sam slučajno jedno ime zaboravio. Nikola Jovanović je 94 godište i odmah ovog leta je otišao direktno na koledž, USC, Southern California. To je prilično poznata škola koja je poslednjih godina izbacila veliki broj dobrih NBA igrača (Nik Jang, O Džej Mejo, Demar Derozan, Taž Gibson, Nikola Vučević...). Jovanović se već sada kao brucoš odlično snalazi, starter je i ima dobre brojke.
http://espn.go.com/mens-college-basketball/player/_/id/66227/nikola-jovanovicPokretan, čvrst, solidan šut s poludistance, stvarno mi ne ide u glavu zašto nismo ponudili njemu neki ugovor, Deluje mi kao odličan materijal za Duleta.... Osim ako dečko nije insistirao na odlasku u SAD.
Uglavnom, ko zna šta se dešava međ mlađim kategorijama Partizana, ne bih se iznenadio da ih i ne prate ovi u upravi