Bravo Sale, bravo legendo! Prave reči u pravom trenutku. Već mi se danima mota po glavi pitanje, kako smo - govorim uopšteno, "en masse" - uspeli da spadnemo na ovako niske grane? Mislim na neverovatnu količinu zlobnih, pakosnih i zajedljivih komentara koji prate svaku vest o jednom od naša dva najveća kluba. Govorim samo o b92, pošto druge portale ne pratim, ali sumLJam da je igde drugačije. Prosto se ljudi utrkuju ko će ružnije da izblati "onaj drugi" tim. Ovako odokalno, rekao bih da je odnos izmedju zlobno-pakosnih i konstruktivnih ili čak dobronamernih komentara 9:1. Jal izgubi Partizan - eto veselja medju ciganijom; i obratno.
Da se razumemo, bilo je toga uvek. Ali ne u ovoj meri i ovom obimu. "Ujedanja" su uglavnom pratila medjusobne duele, "večite derbije". Ali, malo ko je u svakom porazu svog suparnika nalazio razlog za neko posebno veselje. Ali, tako je bilo nekad.
Mogu samo misliti koja će navala biti nakon utakmice Jsd-Real! Izgubi li Partizan - Zvezdaši će likovati kao da su ga oni pobedili! Pobedi li, nekim čudom, jsd - garantujem vam da će barem 50% navijača Partizana u svojim komentarima spomenuti Zvezdu, "pantere", "limenke", Železnik... itd. Na to onda slede, po već uhodanom scenariju, zvezdaši sa svojim mudrim opaskama, "Aha, znači priznajete da uvek mislite na nas! Pa, naravno, kompleksi su čudo..."
Itd... itd... itd.
Mislim da bi svako od nas mogao odmah da napiše kako će glasiti velika većina "novih" komentara. Jer, zloba medj nama je postala užasno predvidljiva i - očekivana. I to je ono što mi ostavlja pomalo kiseo ukus u ustima.
I zato, još jednom, svaka čast Saletu. Za razliku od velikog "maga" i trenera njegovog kluba, Sale je ovo rekao potpuno iskreno, a ne sa željom da, kao, "spusti mutantu".