Autor Tema: FK Crvena zvezda 2013/14  (Pročitano 491451 puta)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2013/14
« Odgovor #540 poslato: Septembar 03, 2013, 11:24 »
pogledajte koji mravinjak  :aplauz: :aplauz: :aplauz:

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oGq1DzN0msY[/youtube]

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mqfVDBwMdH0[/youtube]

za sadasnje vreme nezamisliva guzva.
sto se mene tice ja mislim da je utakmica sa najvise navijaca na kojoj sam bio,bio 100-i derbi.bio sam na severu,bez stolica,bukvalno se stajalo na jednoj nozi...navodno je bilo 90.000 ljudi,znam da sam tada mislio da je bilo i vise,mada bas i nisam imao sa cim da uporedim,da bih bio siguran...

http://www.zurnal.rs/2011/05/06/secate-li-se-100-vecitog-derbija/index.html
Citat
Сећате ли се 100. вечитог дербија?

6 мај, 2011
Пре тачно 16 година, 6. маја 1995. године, одигран је јубиларни 100. вечити дерби. Не само да је тај окршај Црвене звезде и Партизана био јубиларни, већ је имао и огромну такмичарску важност – одлучивао је који ће од тимова у завршницу првенствене трке ући са већим изгледима да освоји титулу шампиона.

Црвено-белима је одговарало и нерешено, али је Партизан повео у право време, у 71. минуту голом Ненада Бјековића јуниора.

А потом се догодило нешто што сада није тако чест случај, преокрет за само 20 минута. Најпре је изједначио Дарко Ковачевић из једанаестерца, а потом је Звездиним навијачима неописиво славље донео Митко Стојковски, пет минута пре краја сусрета.

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EeoEGTsbpFg[/youtube]

Меч је одигран на Маракани пред око 90.000 гледалаца, у амбијенту какав се ретко виђа на европским стадионима.
Црвена звезда – Партизан 2:1 (0:0)
Субота, 6. мај 1995. Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 90.000. Судија: Бабарогић (Београд). Стрелци: 0:1 Бјековић (71), 1:1 Ковачевић из једанаестерца (79), 2:1 Стојковски 85.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милојевић, Стефановић, Ђоровић, Радмановић, Стојковски, Бајчетић, Аџић (Живковић), Крупниковић, Ковачевић, Петковић (Перовић), Сакић. Тренер: Љупко Петровић.
ПАРТИЗАН: Пандуровић, Мирковић, Савељић, Нађ, Болић, Ђурић, Тешовић, Ћурчић (Треневски), Бјековић, Ћирић, Милошевић. Тренер: Љубиша Тумбаковић.

http://www.sport26.rs/strana.php?IDs=208&naslov=DA%20SE%20SETIMO:%20100.derbi
Citat
DA SE SETIMO: 100.derbi
Piše: Bojan M. Đorđević, 13.11.2012.

Sudbina je tako htela... Termin najveće utakmice domaćeg  fudbala "pao" je na Đurđevdan. Delije su bile u transu, dok su navijači Partizana ostali izbezumljeni kako se jubilarni 100. derbi igra baš na  "cigansku slavu", a ne na neki dan od preostalih 364 dana u godini. Krenule su razne priče, ali je izgleda sudbina baš uredila da se na "Marakani" na taj dan sastanu dva mega tima u otvorenoj borbi za titulu.

Tog dan, 6. maja 1995. sve je u Beogradu mirisalo na veliki meč. U ranim jutarnjim časovima grad je bio pun navijača iz tadašnje SR Jugoslavije, ali su tokom celog dana stizali autobusu iz Slovenije, Hrvatske, Bosne, Makedonije,...

Dva sata pred meč "Marakana" je bila kao košnica. Vrh igle nije mogao da padne,a nervoza je mogla "da se seče mačem". U "rupu" je stalo 90.000 navijača, a po proceni radnika MUP ispred kapija stadiona ostalo je bar još 30.000 navijača koji nisu uspeli da dođu do "čarobnog papira".
Ne samo da je taj okršaj Crvene zvezde i Partizana bio jubilarni, već je imao i ogromnu takmičarsku važnost – odlučivao je koji će od timova u završnicu prvenstvene trke ući sa većim izgledima da osvoji titulu šampiona.

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=YiTXrOogDoY[/youtube]

Mada se očekivalo da će Zvezda napasti, stari trenerski lisac Ljupko Petrović, po povratku u klub kome je doneo evropsku titulu, primenio je taktiku "ala Bari". Dozvolio je Partizanu da vodi utakmicu, dok su crveno beli mudro čekali svojih pet minuta. I dočekali...

Pred golom Zvonka Milojevića smenjivale su se šanse, tresle se stative i prečke ali do 70. minuta lota nije htela u mrežu. Tada je Ćirić proigrao Savu Miloševića, koji je bacio loptu ispod Milojevića, ali je "bubamara" ušla u peterac u kome su pokušali da je izbiju Goran Đorović i Mitko Stojkovski.

Zvezdini defanzivci izgledali su smotano, što je iskoristio Nenad Bjekovića juniora, koji je glavom sa zemlje "umuljao" loptu u mrežu ispod južne tribine. Tada je jug proključao, dok je sever ostao nem. Niko sa zvezdine tribine nije pomislio da na taj dan, na njihovoj Marakani, Zvezda može da izgubi istorijski duel, bodove, tutulu,... Sa druge strane, južna tribina je gorela kao nikada do tada. Sve je mirisalo na pobedu Partizana posle gola Bjekovića.

Samo dva minuta kasnije Bjeković je uspeo sa tri metara da prebaci ceo gol i potvrdi pobedu svog tima. Tada je Ljupko Petrović promešao karte i u vezni red poslao Mitka Stojkovskog, dok je Goranu Đoroviću rekao da se slobodno priključuje napadu. Posle jednog dubinskog dodavanja Đorovića, Niša Saveljić je srušio Stojkovskog u punom trku, a sudija Babarogić je pokazao na "kreč". Tada mladi, ali itekako hrabri Kovačević je poslao Pandurovića u jednu, a loptu u drugu stranu, tako da se lopta zakoprcala u mreži, što je dovelo do tektonskim poremećaja na Marakani.

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=QvwF8c6yp6I[/youtube]

Tek što se sever primirio i svih 90.000 navijača već razmljišljalo da je remi i najpravedniji, Kovačević je šutnuo ka golu Pandurovića, kome se odbila lopta od grudi, a Stojkovski se ponovo našao na pravom mestu. Poput iskusnog centarfora ćušnuo je loptu u mrežu i doneo neopisiv slavlje među zvezdašima, dok je velika tuga zahvatila sve kojima je crno bela boja pri srcu.

I sam Ljupko Petrović je priznao činjeničmo stanje posle meča.

- Partizan je bio bolji, ali mi smo mudro čekali svoju šansu - rekao je Petrović.

Crvena zvezda – Partizan 2:1 (0:0)
Subota, 6. maj 1995. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 90.000. Sudija: Babarogić (Beograd). Strelci: 0:1 Bjeković (71), 1:1 Kovačević iz jedanaesterca (79), 2:1 Stojkovski 85.

CRVENA ZVEZDA: Milojević, Stefanović, Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (Perović), Sakić. Trener: Ljupko Petrović.

PARTIZAN: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Bolić, Đurić, Tešović, Ćurčić (Trenevski), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

a evo i par slika,na zalost samo severa

« Poslednja izmena: Septembar 03, 2013, 11:26 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #541 poslato: Septembar 03, 2013, 11:36 »
BiJo na WBA i Žalgirisu. Nažalost, propustio sam jubilarno šišanje manjeg kluba.

Obe utakmice sam gledao sa zapada. Ali, najveći krkljanac koji sam ikada doživeo na Mari je bio protiv "Fradija" (Ferencvaroš). Sva sreća pa smo stigli 2 sata pre početka i odmah zauzeli busiju ispod šipke. Ko je onda pohodio najveći stadion u SFRJ razumeće.
Danas je sve to sci-fi.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #542 poslato: Septembar 03, 2013, 11:55 »
ja za wba nisam bio ni rodjen,a zalgiris kad je igran bio sam relativno mali,bar mali da idem sam na utakmicu,a cale me nikada nije vodio,tako da sam na utakmice krenuo negde sa 11-12 godina.na svu srecu to je bilo bas u vreme nasih najvecih uspeha,i drago mi je sto sam imao prilike da gledam te igrace uzivo...na zalost dosta utamica sam u sezoni kad smo bili prvaci evrope propustio,a sledece 92, sam bio na svim ili skoro svim utakmicama u beogradu.
posle je naravno sve bio pad u odnosu na to.secam se koliko sam bio razocaran kvalitetom i npr one generacije sa rambom,kovacevicem,krupnim i sl u odnosu na ovu predhodnu generaciju.a taj fudbal iz 95 je bio svemirski brod za sve ono sto je doslo od npr 2000. o ovome sada i da ne pricamo...
ma samo eto da pogledamo i generaciju koja je dosla posle sampionske gde je npr bio nenad maslovar,koga nikada nisam preterano voleo,i stvarno za tadasnje uslove nije bio neki igrac.jeste i tada znao fudbala,ali je bio spor i nedovoljno dobar,iako je imao odlicnu levu nogu.a taj igrac bi sada bio maradona...
ali moje misljenje je da je poslednji svarno dobar i na nekom evropskom nivou fudbal koji sam gledao je bio od generacije 95 kojaje uzela duplu krunu sa stefanovicem,djorovicem,mitkom stojkovskim,bajceticem, perovicem,adzom,krupnim,kovacevicem,rambom.secam se dosta dobro tog proleca zvezda je u kontinuitetu kidala,i stvarno odlicno igrala.cini mi se da je pusten besplatan ulaz,i ponovo je stadion bio dobrano popunjen,a meni su po atmosferi i igri ostale u secanju posebno utamice na marakani sa zemunom i ofkom. zemun smo jedva dobili 3-1.jedva smo slomili zemun.mislim da smo poveli sa 1-0,a oni maltene nisu ni prelazili centar,izjednacili iz indireka u sesnaestercu.nakon toga smo se mucili da damo gol,iako smo napadali stvarali sanse.usao je sa klupe stoiljkovic(spic koji je dosao iz radnickog nis,plava duza kosica),i cini mi se da je oba gola dao.
protiv ofke smo dali 5komada,mislim da smo dobili 5-2,a posebno mi je ostalo u secanju gol kovacevica u polukontri.negde na 20m od gola imao je igraca ispred sebe,gurnuo mu loptu kroz noge,i onda odmah sa nekih 16-18m bocnuo i lobovao golmana.prelep gol...

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #543 poslato: Septembar 04, 2013, 08:30 »
  po pričama starijih najviše ljudi bilo je protiv Ferencvaroša a od utakmica na kojima sam bio najviše ljudi je bilo protiv Dinama iz Drezdena u četvrtfinalu KŠ  kad smo dobili 3:0 bilo je ljudi i na krovu Marakane koji su iz te pozicije gledali utakmicu, kartu nisu mogao ni za jug da nađeš ni za lek a kad se pojavi tapkaroš sa jednom kartom najmanje deset ljudi juri za njim, ludnica totalna ako ne zauzmeš mesto ispod šipke ima da te odnesu talasi(valovi) to je bio doživalja mada poprilično opasan 
« Poslednja izmena: Septembar 04, 2013, 08:37 Blefer »
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #544 poslato: Septembar 04, 2013, 09:11 »
Mislim da je posle Ferencvaroša najveća gužva bila na Realu (po onoj 'ladnoći) 4:2
Sve oko 100 000

Pitaću upućene na stadionu koje su utakmice bile najposećenije
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #545 poslato: Septembar 04, 2013, 10:08 »
Od ovih Nenadovih bio sam na Zalgirisu i na 100-om derbiju, WBA je bio pre moje ere. Inace, po velikim guzvama pamtim i Benfiku, Real i Barselonu i jos mnoge evropske utakmice, kao i par derbija osamdesetih. Umelo je tu da se napravi neverovatno grotlo...inace, zvanicno najposecenija je ona vec pomenuta, Ferencvaros, sa 97.000 prodatih ulaznica i preko 110.000 ljudi na stadionu. Zasto bas Ferencvaros, hebem li ga, mozda ce Profa znati.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #546 poslato: Septembar 04, 2013, 10:11 »
I da dodam, posle postavljanja stolica cini mi se da je najveca guzva bila protiv Lacija, odnosno BiH (kvalifikacije za SP 2006), Austrije, Francuske i Rumunije (kvalifikacije za SP 2010).

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #547 poslato: Septembar 04, 2013, 10:48 »
kakve mi retarde imamo u upravi to je strasno...
a najgore je sto sam pricao sto im i trener pomaze teranjem inata,i ne davanjem uopste ni sanse omegi,koji bi sigurno odigrao bar za nijansu bolje i sigurnije od naseg dominantnog stoperskog para krneta-lazic.da ne pricam sto se usprotivio dovodjenju jagosa vukovica,pa smo ostali na ovome sada...  :udaraozid: :zbunjen:

Citat
Omega: Totalno sam razočaran statusom, Zvezda nije korektna!
DLS - M. MARKOVIĆ | 04. septembar 2013. 10:25 | Komentara: 0

Imao sam ponudu od turske Manise od 180.000 evra. Kada sam ih odbio na “Marakani” su mi rekli da ne računaju na mene, a prelazni rok je bio gotov – kaže liberijski defanzivac

Dogovor oko raskida saradnje nije postignut, pa Roberts Omega (23) do daljnjeg ostaje u Crvenoj zvezdi. Štoper iz Liberije je preskočio nedeljni trening zbog nesporazuma, ali nije napustio Beograd prema nekim pričama.

U utorak popodne je odradio trening na pomoćnom terenu „Marakane” sa igračima, koji nisu bili u kombinaciji za meč sa kragujevačkim Radničkim 1923. Visoki defanzivac nije odigrao ni jedan zvaničan meč, a procenjeno je od strane čelnika i trenera Slaviše Stojanovića da za njega nema mesta u takmičarskom pogonu.

Ovakvu odluku u „minut do 12” afrički internacionalac nije očekivao ni u snu...
- Totalno sam razočaran statusom u Zvezdi i smatram da prema meni klub nije ispao korektan. Prvo je bilo ovako: da ću čim prekinem saradnju sa Smederevom potpisati ugovor. Zatim sam bio na probi više od tri nedelje i tek onda je definisana saradnja - jasan je Omega u razgovoru za “Sport”.

Tokom razmišljanja čelnika crveno-belih pojavila se ekstra ponuda iz Turske.
- Moj menadžment me je obavestio da imam ponudu Manise od 180.000 evra! Ipak, nijednog trenutka nisam pomislio da pobegnem u Tursku iako sam u Zvezdu došao za samo pet hiljada evra mesečno od kojih sam moram da plaćam stan. To mi je bio dodatni trošak jer moram da pomažem mnogobrojnoj porodici, pa sam odlučio da živim do daljnjeg u klupskom hotelu...

Ipak, našli ste se u protokolu na utakmici protiv Jagodine.
- Smatrao sam da je moj rad na treninzima i napredak u formi zapažen, a da za mene dolaze bolji dani kada dobijem priliku da igram. Makar i na kašičicu da bi razuverio pojedince da mogu da budem deo ekipe. Nisam, ipak, ušao ni minut i izgleda da sam samo olako precrtan.

Profesionalac mora da se povinuje odlukama šefa stručnog štaba.
- Nije nikakav problem bio da mi se ranije kaže da se na mene ne računa i da raskinemo ugovor. A ne da u petak dan pre isteka prelaznog roka ponovo budem na ulici posle epizode koje sam imao sa Smederevom. I pošto po mišljenju nekih ljudi iz kluba nisam potreban tražio sam da rastanak bude korektan, da nekom drugom strancu ili domaćem igraču oslobodim mesto ili da u zajedničkom dogovoru sve premostimo odlaskom na godinu dana u OFK Beograd.

Na kraju dve strane nisu mogle da utanače finansijske detalje sporazuma.
- Predložio sam da mi se isplati prva godina od tri potpisane i da se rastanemo. To je bila moja ponuda, pošto je bilo jasno da bi ostao bez kluba do decembra ili januara. Nisam dobio odgovor i moje je da i dalje treniram dok sam u Crvenoj zvezdi - rekao je na kraju Omega.

STOJADINOVIĆ: TRENER DONEO ODLUKU
Nije tajna da je predsednik Dragan Džajić insistirao na dolasku Omege, a ulogu pregovarača za ekspresan rastanak imali su sportski direktor Zoran Stojadinović i potpredsednik Nebojša Čović sa menadžmentom Liberijca.
- Odluka da Omega nije potreban ekipi doneo je trener Slaviša Stojanović. Posle toga sam smatrao da treba da nađemo zajedničko rešenje, ali očigledno do toga nije došlo - kratak je Stojadinović.

NIJE PRIHVATIO POSLEDNjU PONUDU Iz Crvene zvezde su saopštili Omegi da mogu da mu isplate 12.000 evra za sporazumni raskid ugovora.
- Nisam pristao na ponuđenu svotu, a samo zbog činjenice da od starta nisam ispoštovan - rekao je Omega.

« Poslednja izmena: Septembar 04, 2013, 10:53 NenadBG »

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #548 poslato: Septembar 04, 2013, 10:59 »
Samo pet hiljada evra mesecno?!? Pa sine, ne znam koliko si zaradjivao u Slobodi ili Smederevu. A nesto sumnjam da si kalibar za Junajted...tako da cuti.

Inace se u potpunosti slazem da je morao da dobije sansu i pre Lazica i pogotovo pre Krnete.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #549 poslato: Septembar 04, 2013, 01:14 »
Pa ako je istina za ovih 180k od Manise(tj. 15k mjesecno) onda jeste "samo".
Doduse, sam je izabrao.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #550 poslato: Septembar 04, 2013, 01:26 »
upravo to,ako je istina za tu ponudu,onda jeste samo.a opet samo bi mala deca verovala da je odbio vise nego 3x vecu ponudu,da bi igrao u zvezdi...

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #551 poslato: Septembar 04, 2013, 01:39 »
Mozda ga ja privukla porodicna atmosfera i harmonija koja vlada kod vas.  :D

Vidis da je skroman decko, sve pare salje kevi.  :))
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #552 poslato: Septembar 04, 2013, 01:55 »
Budalastine. Kao odbio tri puta vecu i to sigurnu lovu zarad cega? Da bi igrao u Zvezdi? Ma vazi...

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #553 poslato: Septembar 04, 2013, 02:33 »
Od ovih Nenadovih bio sam na Zalgirisu i na 100-om derbiju, WBA je bio pre moje ere. Inace, po velikim guzvama pamtim i Benfiku, Real i Barselonu i jos mnoge evropske utakmice, kao i par derbija osamdesetih. Umelo je tu da se napravi neverovatno grotlo...inace, zvanicno najposecenija je ona vec pomenuta, Ferencvaros, sa 97.000 prodatih ulaznica i preko 110.000 ljudi na stadionu. Zasto bas Ferencvaros, hebem li ga, mozda ce Profa znati.

Mislim da je to bio splet okolnosti. U prethodnom kolu (Kup pobednika kupova) smo na neverovatan način izbacili Real (i to sam gledao sa severa) i onda je na red došao Fradi. Bilo je to polufinale i nakon tesnog poraza u Budimpešti (1:2) svi smo verovali da nam se otvara naše prvo evropsko finale - put u Bazel i okršaj sa tada sjajnim Dinamom iz Kijeva (Blohin igrao levo krilo, te godine medju 3 najbolja fudbalera na kontinentu). Imali smo 2:1 i igrača više do nekih 10-15 minuta pred kraj kada Radović pravi jedan od najglupljih penala u istoriji kluba.  2:2 i Madjari odoše na klanje Ukrajincima...

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #554 poslato: Septembar 05, 2013, 12:00 »
http://www.kurir-info.rs/senzacionalno-roman-abramovic-kupuje-crvenu-zvezdu-clanak-969335
 :smeh4: :smeh4:

A možda je ovo samo ispipavanje terena, da se vide reakcije, pošto sve miriše da će se uskoro i CZV i PAR privatizovati..