ja za wba nisam bio ni rodjen,a zalgiris kad je igran bio sam relativno mali,bar mali da idem sam na utakmicu,a cale me nikada nije vodio,tako da sam na utakmice krenuo negde sa 11-12 godina.na svu srecu to je bilo bas u vreme nasih najvecih uspeha,i drago mi je sto sam imao prilike da gledam te igrace uzivo...na zalost dosta utamica sam u sezoni kad smo bili prvaci evrope propustio,a sledece 92, sam bio na svim ili skoro svim utakmicama u beogradu.
posle je naravno sve bio pad u odnosu na to.secam se koliko sam bio razocaran kvalitetom i npr one generacije sa rambom,kovacevicem,krupnim i sl u odnosu na ovu predhodnu generaciju.a taj fudbal iz 95 je bio svemirski brod za sve ono sto je doslo od npr 2000. o ovome sada i da ne pricamo...
ma samo eto da pogledamo i generaciju koja je dosla posle sampionske gde je npr bio nenad maslovar,koga nikada nisam preterano voleo,i stvarno za tadasnje uslove nije bio neki igrac.jeste i tada znao fudbala,ali je bio spor i nedovoljno dobar,iako je imao odlicnu levu nogu.a taj igrac bi sada bio maradona...
ali moje misljenje je da je poslednji svarno dobar i na nekom evropskom nivou fudbal koji sam gledao je bio od generacije 95 kojaje uzela duplu krunu sa stefanovicem,djorovicem,mitkom stojkovskim,bajceticem, perovicem,adzom,krupnim,kovacevicem,rambom.secam se dosta dobro tog proleca zvezda je u kontinuitetu kidala,i stvarno odlicno igrala.cini mi se da je pusten besplatan ulaz,i ponovo je stadion bio dobrano popunjen,a meni su po atmosferi i igri ostale u secanju posebno utamice na marakani sa zemunom i ofkom. zemun smo jedva dobili 3-1.jedva smo slomili zemun.mislim da smo poveli sa 1-0,a oni maltene nisu ni prelazili centar,izjednacili iz indireka u sesnaestercu.nakon toga smo se mucili da damo gol,iako smo napadali stvarali sanse.usao je sa klupe stoiljkovic(spic koji je dosao iz radnickog nis,plava duza kosica),i cini mi se da je oba gola dao.
protiv ofke smo dali 5komada,mislim da smo dobili 5-2,a posebno mi je ostalo u secanju gol kovacevica u polukontri.negde na 20m od gola imao je igraca ispred sebe,gurnuo mu loptu kroz noge,i onda odmah sa nekih 16-18m bocnuo i lobovao golmana.prelep gol...