1-0. Verovatno najlosiji derbi na kome sam bio. A bio sam na mnogo. Kukavicka postavka igre oba trenera i limitiranost vecine igraca uslovilo je igru bez igre, blok na blok, ono sto nazovi strucni mrsomudi vole da zovu "striktnom markacijom". Za Stojanovica sam smeo da potpisem da nece poceti sa dvojicom napadaca (nazalost, Dauda kada je sam u spicu bez podrske drugog napadaca uopste ne postoji, to se videlo i veceras isto kao i na prethodnom derbiju na JNA). Ali me je Rasovic stvarno dotukao sa izborom startne postave - verujem da niko od Partizanovih navijaca nije mogao ni da sanja ovakav sastav. Bez Djembe i Ilica, neverovatno. Milijas - Nine - Gogic su ipak napravili neku prevagu u odnosu na Jojica, Ninkovica i Zivkovica. Onda Partizan da idiotski autogol (hvala Obradovicu) a nas "strateg" automatski se opredeljuje za defanzivu (poslednjih dvadesetak minuta bilo je mucno gledati, narocito kada su izasli Milijas i Ninkovic). Meni je zaista neshvatljiva izmena Milijas - Mladenovic...to nam se zamalo obilo o glavu, jer je Luka (naravno, potpuno logicno i ocekivano) Mladenovica odmah krenuo da pravi budalom. Rasovic se zeznuo kod mnogih odluka, ali da ne pocne sa Lukom protiv ovakve Zvezde je mislim najveca greska. U Zvezdi je - mozda ce zvucati malo paradoksalno - bez konkurencije najbolji bio Gogic. Decku je ovo bio prvi derbi, ne bi ni igrao da Aca Tenk(re) nije povredjen, ali je odigrao profesorski, pokupio je sve lopte, presekao x protivnickih akcija i dominirao u skoku. Svaka cast, mislim da smo dobili ozbiljnog igraca, i to je (pored 3 boda) jedini benefit ovog derbija.
Sto se ostaloga tice, uobicajeni dekor. Sacekuse, tuce, delije vs grobari, zabranjeni vs "zapaljeni"...muka mi je od svih tih morona decenijama vec. 40.000 ljudi, na momente fenomenalna atmosfera, na momente tuga bozija.
Pobeda se pise, idemo dalje, Rad, pa OFK.