Autor Tema: FK Crvena zvezda 2013/14  (Pročitano 491680 puta)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2013/14
« Odgovor #1230 poslato: Decembar 10, 2013, 01:08 »
a zar svaka formalna,a i neformalna grupa ne zeli da bude sto uticajniji drustveno-politicki faktor?
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1231 poslato: Decembar 10, 2013, 03:56 »
Meni je ovo zezanje iz iste kuhinje kao i ona akcija kada su Tasovac i ekipa iz Filharmonije sišli do Silikonske doline. Vrhunski, baš sam hteo sam da napišem.

Van mreže djemba djemba

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1232 poslato: Decembar 10, 2013, 09:17 »
Oprem dobro

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1233 poslato: Decembar 10, 2013, 10:45 »
a zar svaka formalna,a i neformalna grupa ne zeli da bude sto uticajniji drustveno-politicki faktor?
Ne bih znao, zaista. Pretpostavljam da ipak svaka ima neku svoju oblast rada i delovanja, te u tom smislu ne vidim vezu izmedju organizovnih fudbalskih navijaca i muzeja, ali ajde...
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1234 poslato: Decembar 10, 2013, 10:47 »
Meni je ovo zezanje iz iste kuhinje kao i ona akcija kada su Tasovac i ekipa iz Filharmonije sišli do Silikonske doline. Vrhunski, baš sam hteo sam da napišem.
Mislim da nije bas za poredjenje - klasicna urbana gerila i pokusaj navijackog kulturbunt-populizma...mozda gresim.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1235 poslato: Decembar 10, 2013, 10:53 »
Ne bih znao, zaista. Pretpostavljam da ipak svaka ima neku svoju oblast rada i delovanja, te u tom smislu ne vidim vezu izmedju organizovnih fudbalskih navijaca i muzeja, ali ajde...
slazem se da nema mnogo veze.
samo sam konstatovao da svaka grupa,kako formalna tako i neformalna,tezi da bude neki uticajan drustveno-politicki faktor.tj nisam bas u pravu nije svaka ali velika vecina.ipak neformalne grupe su i neko drustvo koje se okuplja utorkom i sredom u kaficu ili kod nekog od njih kuci da ispijaju pivo,grickaju kikiriki i gledaju ligu sampiona.oni sigurno nemaju takvih pretenzija  :D
« Poslednja izmena: Decembar 10, 2013, 10:54 NenadBG »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1237 poslato: Decembar 13, 2013, 09:57 »
Sve zasluge što je dotični olako pušten idu Bucku i naročito Mazi Vasilijeviću. A nije tačno to da je on imao najveću platu u zvezdi u tom trenutku.
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1238 poslato: Decembar 13, 2013, 11:04 »
laki,mislim da je imao.ako si upucen ko je imao ako nije on i koliku je taj imao platu?
za evandra je bila prica da je imao 300,360,420(iz godine u godinu).koliko su tacni podatci ne znam,ali to su podatci koje je davala tadasnja uprava(spominjani bucko,maza i ta ekipa)...

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1239 poslato: Decembar 15, 2013, 02:49 »
poso nisam znao gde cu ovo da stavim,a da grobarima ne smeta na njihovoj temi,nek ide ovde,posto mi je interesantan podatak...
Citat
Fuzija sa TSK Šumadijom i promena imena u OFK Beograd

Klub se takmiči pod našim starim imenom sve do 26. novembra 1957. godine, kada, u to vreme, BSK dolazi u dosta lošu finansijsku situaciju i tada se, posle fuzije sa nižerazrednom TSK Šumadijom, u koju su ušli jaki državni funkcioneri ("geneksovci" - operativci UDBE), koji su pre toga bili u upravi Partizana, opet menjamo naziv kluba u današnji OFK Beograd, te menjamo boje u današnje plavo - bele, a osnivačka skupština održana je u sali radničkog univerziteta «Braća Stamenković».
ovo je sa sajta ofk beograda, deo o njihovoj istoriji. zanimljivo kako se zvezda ekskluzivno dovodi u vezu sa udbom(i posebno se u kontekstu takve price ona predstavlja kao svo zlo one drzave),a vidimo da su isto tako ljudi iz udbe bili i u upravi partizana...   :zvizvdi: :kafa:
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2013, 02:50 NenadBG »

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1240 poslato: Decembar 15, 2013, 07:54 »
poso nisam znao gde cu ovo da stavim,a da grobarima ne smeta na njihovoj temi,nek ide ovde,posto mi je interesantan podatak...
Citat
Fuzija sa TSK Šumadijom i promena imena u OFK Beograd

Klub se takmiči pod našim starim imenom sve do 26. novembra 1957. godine, kada, u to vreme, BSK dolazi u dosta lošu finansijsku situaciju i tada se, posle fuzije sa nižerazrednom TSK Šumadijom, u koju su ušli jaki državni funkcioneri ("geneksovci" - operativci UDBE), koji su pre toga bili u upravi Partizana, opet menjamo naziv kluba u današnji OFK Beograd, te menjamo boje u današnje plavo - bele, a osnivačka skupština održana je u sali radničkog univerziteta «Braća Stamenković».
ovo je sa sajta ofk beograda, deo o njihovoj istoriji. zanimljivo kako se zvezda ekskluzivno dovodi u vezu sa udbom(i posebno se u kontekstu takve price ona predstavlja kao svo zlo one drzave),a vidimo da su isto tako ljudi iz udbe bili i u upravi partizana...   :zvizvdi: :kafa:

To o Zvezdi i UDBI je bedan pokušaj uspostavljanja "ravnoteže", jerbo je jsd bio tim JNA. Ništa protiv JNA, osim da im smrde čaRApe (morao sam da stavim akCEnat da bi me razumeli...).

Ako je skj sramota onda je jsd samo jedan njegov isprdak. Bez "ako". Danas to više nema veze, ali u ono vreme je i te kako bilo bitno za koga si. Svi koji su podržavali Druga Titu i njegovu kitu su, naravno, pohrlili na južnu tribinu. Kleli su se u Marsa i Engleza, mahali - i PRETILI - partijskim knjižicama . Stoka je to bila teška. Toliko teška da današnjim klincima uopšte ne možeš da objasniš idiotizam tih moćnika. Jerbo oni samo kapiraju Arkana, Kneleta, Trlaju... Ali, pre tih bednika je svu vlast u državi kontrolisala grupa kriminogenih, patogenih, monstruma koji su svi, gle čuda, podržavali njihovo voljeno čedo - jsd.
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2013, 07:57 NenadBG »

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1241 poslato: Decembar 15, 2013, 08:03 »

Ako je skj sramota onda je jsd samo jedan njegov isprdak. Bez "ako". Danas to više nema veze, ali u ono vreme je i te kako bilo bitno za koga si. Svi koji su podržavali Druga Titu i njegovu kitu su, naravno, pohrlili na južnu tribinu. Kleli su se u Marsa i Engleza, mahali - i PRETILI - partijskim knjižicama . Stoka je to bila teška. Toliko teška da današnjim klincima uopšte ne možeš da objasniš idiotizam tih moćnika. Jerbo oni samo kapiraju Arkana, Kneleta, Trlaju... Ali, pre tih bednika je svu vlast u državi kontrolisala grupa kriminogenih, patogenih, monstruma koji su svi, gle čuda, podržavali njihovo voljeno čedo - jsd.

Amin...

Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1242 poslato: Decembar 15, 2013, 08:06 »
nyc,sam si zapoceo diskusiju koja je u sustini bespotrebna.

pfc je odgovorio,i ajde da se tu i zavrsi ova prica,da bez veze ne ode u nezeljenom pravcu...

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1243 poslato: Decembar 15, 2013, 08:15 »
Čini mi se da si diskusiju ipak započeo ti onim citatom sa sajta OFK. No, nema veze.

A slika koju je okačio forumaš koji voli PVC pločice svedoči o jednom potpuno posebnom vremenu. Umro je Tita.Ko god da je igrao u finalu te godine bi imao ovakav ispraćaj. Taj trans niti su organizovali iz FK CZ niti iz DInama. Bilo je to naredjenje OZGO. A opet, dobro znamo, ko je sedeo OZGO.

Kraj priče. 

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1244 poslato: Decembar 15, 2013, 08:16 »
nyc,u pravu si da sam stavio komentar,tj interesantan citat.ali nisam ulazio u pricu o partizanu i sl.ali nema veze...  ;)