poso nisam znao gde cu ovo da stavim,a da grobarima ne smeta na njihovoj temi,nek ide ovde,posto mi je interesantan podatak...
Fuzija sa TSK Šumadijom i promena imena u OFK Beograd
Klub se takmiči pod našim starim imenom sve do 26. novembra 1957. godine, kada, u to vreme, BSK dolazi u dosta lošu finansijsku situaciju i tada se, posle fuzije sa nižerazrednom TSK Šumadijom, u koju su ušli jaki državni funkcioneri ("geneksovci" - operativci UDBE), koji su pre toga bili u upravi Partizana, opet menjamo naziv kluba u današnji OFK Beograd, te menjamo boje u današnje plavo - bele, a osnivačka skupština održana je u sali radničkog univerziteta «Braća Stamenković».
ovo je sa sajta ofk beograda, deo o njihovoj istoriji. zanimljivo kako se zvezda ekskluzivno dovodi u vezu sa udbom(i posebno se u kontekstu takve price ona predstavlja kao svo zlo one drzave),a vidimo da su isto tako ljudi iz udbe bili i u upravi partizana...
To o Zvezdi i UDBI je bedan pokušaj uspostavljanja "ravnoteže", jerbo je jsd bio tim JNA. Ništa protiv JNA, osim da im smrde čaRApe (morao sam da stavim akCEnat da bi me razumeli...).
Ako je skj sramota onda je jsd samo jedan njegov isprdak. Bez "ako". Danas to više nema veze, ali u ono vreme je i te kako bilo bitno za koga si. Svi koji su podržavali Druga Titu i njegovu kitu su, naravno, pohrlili na južnu tribinu. Kleli su se u
Marsa i Engleza, mahali - i PRETILI - partijskim knjižicama . Stoka je to bila teška. Toliko teška da današnjim klincima uopšte ne možeš da objasniš idiotizam tih moćnika. Jerbo oni samo kapiraju Arkana, Kneleta, Trlaju... Ali, pre tih bednika je svu vlast u državi kontrolisala grupa kriminogenih, patogenih, monstruma koji su svi, gle čuda, podržavali njihovo voljeno čedo - jsd.