POBEDA! Evo se i javno izvinjavam Lakiju sto sam kasno video poruku i odgovorio tek u poluvremenu. Nudio covek lepo da gledam utakmicu iz loze a ja em jedva usao (bio neki organizacioni kolaps, haos na blagajni, nema karata a stadion poluprazan??), uveo me jedan dobri Samaricanin od redara u petom minutu (i jos nije hteo da uzme lovu), em jos nisam hteo da se guzvam pod krovom nego kisnuo veci deo utakmice (a iskreno ubili bi me ortaci od zahebancije da sam otisao u lozu).
Par utisaka. Prvi i naravno najpovoljniji - Darko Lazovic. Videlo se da je zeljan igre, prolazio je odbranu Javora kao na motoru. Imao sam neke sumnje kako ce se Pecnik snaci na drugoj strani kada se Lazovic bude vratio, ali one su juce najvecim delom razvejane, Bogu hvala. Mrdja me je prijatno iznenadio nekoliko puta sjajnim zagradjivanjem, ali i odlicnim primanjem nezgodnih lopti na grudi - nekako je uspevao bukvalno da ih upije kao sundjerom. Dauda uvek na pravom mestu. Dao gol i promasio zicer. Milijas...ehh. Mada nije zasluzio zvizduke pri izmeni. A sto se tice najvaznijeg u ovom momentu, odbrane, pomesani utisci. Bajkovic je pravio gluposti (krene pa stane kod gola; ispuca loptu u aut...) ali je imao i solidnih intervencija. Nenadic je - bez obzira na asistenciju kod prvog gola - zalutao u Zvezdu i (a nisam mogao da verujem da cu ovo ikada napisati) jedva cekam da se vrati Mijailovic. Petkovic nije mnogo brljavio ali nije ni napravio Bog zna sta. A dvojica novajlija...ne znam sta bih rekao. Valjda ce biti bolje kad se uigraju, ovako je delovalo komicno kada su uspeli da se sudare na centru...opet smo primili izuzetno glup gol tako da se izostanak Krnete nije ni primetio.
Sve u svemu, kao sto rece Nenad, neke stare boljke su i dalje vidljive. Treba ipak imati na umu da ce sve to bolje izgledati kada se vrate Nine i Mijailovic. Atmosfera osrednja, po mojoj proceni dvadesetak hiljada ljudi, kisa je dosta doprinela tome...
Ovo smo pregrmeli. Idemo dalje, subota i Jagodina.