Nisam gledo .. BEM TI POSO i tu školu i SVE!
Čak sam namontirao prenos na šlaptopu, doneo ga u učionicu i priheftao, ali zaista nisam mogao da se vraćam na tekmu svakih 30 sekundi, dok, kao, držim predavanje. Plus, što sam prikazivao silne neke video snimke na YT.
Kad sam video da je došlo na minut i 20 sekundi do kraja, jedan razlike za nas, ja sam rekao klincima... izvin'te,
ali imam neke neodložne obaveze. Ovde se ZAVRŠAVA ČAS! Oni svi sretni... I ja, u prvi mah, a onda odgledah poslednji minut i Raškove bravure. Uh!
Ne mogu sebi da dodjem da po milioniti put igramo tu - najgluplju, najprostiju, najprimitivniju - varijantu, a to je: baci Rašku loptu, a on će već nekako
dupetom da se ugura i da "poentira".
Jes, pazi da neće! Pa, ljudi, SVI su nas pročitali na tu šemu! I Mega i Cedevita i ovi sovjeti i svi drugi! Ej, Radonjo, bemti sve po spisku! Pa, ŠTA ti vežbaš na treningu???
Meni je on potpuno jedna sci-fi ličnost, nešto na nivou androida, kad ga vidim na TO, kako zakoluta onim očima i onda ćuti jedno 10 sekundi... A onda krene da sriče i nabada... "eee... vi go... Raško go insajd ... eeeee... vi .... lisn .... vi plej for... eeeee... hhhh... for... NO! For For For difens if dej keč d bol....! Vi plej... eeeeee (kolut očima) ... vi plej (drugi kolut) ... eeee... NO! NO! Markus plej FAJV! Plej FAJV!" A sa strane Neša zdipi! Ono, nije da se ne vidi!
Trifa je za njega potpuno drugi univerzum. Jebate, ne znam koja je to bila utakmica - čini mi se da je Zvezda igrala u Areni u EL, a Trifa je bio "stručni komentator" u studiju. Dakle, šta je taj čovek sve video i izanalizirao!!!!! Gaće su mi spale. Ja sam potpuni amater što se basketa tiče, ali Trifa me je ostavio bez teksta te večeri. Koje detalje je on snimio, koje minijature je uspeo da provali, kako kod protivnika, tako i kod nas; kako je brzo snimio i njihove i naše "rupe"... Ja sam ostao zabezeknut. Ponavljam, totalni sam amater, ali bih bio spreman da se kladim da je on potpuno nedostižna kategorija za jednog RaDOnju. Nemam ja ništa protiv Dejana, imenjaka mi, kao čoveka. ALI, on kao prvi trener CZ je NEDORASTAO izazovu. Sva sreća pa već neko vreme imamo zvuk tokom time outa... pa, ono je sprdnja, bre! SPRDNJA najžešća!
S druge strane, kapiram ja i Čovu. Menjati trenera (ponovo) usred sezone je priznavanje poraza.
Nisam uspeo. Pogrešio sam... i tako to. Ne ide.
Zato možda treba istrpeti Radonju do kraja sezone. Ali onda, bez obzira šta se bude dogodilo, PRIJATELJSKI RAZLAZ! Pa, HEBEM TI TIM KOJI NEMA TRI NAPADAČKE AKCIJE! Eeeeeejjj, TRI!
Dolaze nam susjedi u nedjelju. Naravno da ne bih voleo da izgubimo. ALI, možda bi taj poraz bio ono što nam je potrebno! U smislu da se konačno ratosiljamo trenera koji "insistira na odbrani i ... NIČEMU VIŠE!"
NIŠTA taj "trener" nema u glavi, niti u tefteru. Odbrana i odbrana i odbrana.... Dobro, i šta ONDA? Šta kad osvojimo tu, toliko dragocenu loptu-odbitak? Znamo li šta ćemo sad sa njom? Kome dodati? Ko pravi blok? Kome? Smeh me spopadne kad god vidim Bobija koji je , jadan, istrčao skoro do vrha reketa, ne bi li napravio blok nekom saigraču... ALI, pritom, NIKO GA NE HEBE ni gram! Tako on, jadan, ispada smešan! Istrči, onako krakat i bangav sve do vrha reketa, ali to NIKO od njegovih bekova ne koristi! Loodlo, bre!
Ja, ovako potpuno nebitan navijač, kažem, TRIFO, MOLIMO TE, DOLAZI!