Autor Tema: HNK Rijeka  (Pročitano 420593 puta)

Van mreže djavaganosa

• Starosedelac
  • Ugled: +74/-1
  • ?
    • Pogledaj profil
Odg: HNK Rijeka
« Odgovor #240 poslato: Januar 20, 2014, 02:42 »
hahaha
ovo mnogo KOMPLEKSno. Bre.
« Poslednja izmena: Januar 20, 2014, 02:42 djavaganosa »
I know you think you understand what you thought I said but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.

Van mreže Hugo

• Starosedelac
  • Ugled: +123/-4
    • Pogledaj profil
« Odgovor #241 poslato: Januar 21, 2014, 04:41 »
Znamo odavno da ganci navijaju za rijeku...
I'm at the age where every new word that I learn is a word I didn't need anyway.

Van mreže Cvjecar Florijan

• Starosedelac
  • Ugled: +169/-97
    • Pogledaj profil
« Odgovor #242 poslato: Januar 22, 2014, 04:01 »

latest news:

RUKAVINA dinamo ------> rijeka
BENKO rijeka-------->dinamo

benko je fenomenalan hnl napadac, ali rookie je vise puta uveo klub u grupnu fazu eurotakmicenja  :clap:
Ja još uvek ludujem za tobom
ne znam šta ću sam sa samim sobom
još uvek me bole dani naši
tvoje oči još vidim u čaši

Van mreže Boki

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +7/-2
    • Pogledaj profil
« Odgovor #243 poslato: Januar 22, 2014, 09:02 »
Doveli smo Mutomba na probu za kojeg kažu da je bio kod vas godinu dana. Valja li čemu? Za sada znamo samo da igra na poziciji crnca.  :D
Voleo sam, volim ga, voleću ga ja.
Jer će ime njegovo večito da sja!

Van mreže Bajro Župić

• ex Žilijen
  • Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
  • I to je to. Mi i Oni. Jedno brdo, dva univerzuma
    • Pogledaj profil
« Odgovor #244 poslato: Januar 22, 2014, 10:17 »
Doveli smo Mutomba na probu za kojeg kažu da je bio kod vas godinu dana. Valja li čemu? Za sada znamo samo da igra na poziciji crnca.  :D

Bolje Čadigola da smo vratili...

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #245 poslato: Januar 23, 2014, 10:33 »

pa dobio sut kartu.
i nije nesto jako los bio, bilo je i losijih od njega.

ali realno, ne moze kopacke cistiti kramaricu, benku i krstanovicu, napadacima rijeke...

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
  • Ugled: +2305/-1146
    • Pogledaj profil
« Odgovor #246 poslato: Januar 23, 2014, 05:14 »
izvini što ti zaboravi dosad odgovoriti...
ne znam što bi ti rekao - mislim da sam ti time sve rekao... :D
bio je kod nas, naigrao se apsolutno nije...skoro nikako...
možda kod vas eksplodira, al ja to ne bi dovodio... ;)
"Rijeku se može dobiti samo kad je mamurna!" - Samir Toplak
"Saga, kucy i miha su vratili Adeze na vlast!" - by Bojci
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
"između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izabirem dobru asistenciju! to mi je draže!" - #7 Toni Kukoč

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #248 poslato: Januar 27, 2014, 06:10 »
Sta je s lijevim bekom ?
Cini se da vam je on jedina kockica koja nedostaje.
Sve ostalo je lijepo poslozeno.

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #249 poslato: Januar 28, 2014, 10:24 »
a traži se još...
svaki dan osvane neko novo potencijalno ime...
al dok se ne potpiše, ništa neću o tom...

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #250 poslato: Januar 29, 2014, 01:08 »
nek mu je laka zemlja...

ODLAZAK U KRALJEVICI POKOPAN MILAN »MINTA« RUŽIĆ, JEDAN OD NAJBOLJIH VEZNIH IGRAČA »RIJEKE« SVIH VREMENA

S »Mintom« su se oprostili neutješna majka Antonia, supruga Eleonora, kći Melanija, sin Aron i brat Boro, biranim riječima i član Izvršnog odbora HNS-a Miroslav Uljan, kraljevička gradonačelnica Nada Turina-Đurić, suigrači, prijatelji, svi oni koji su za zajedničkih druženja spoznali »Mintinu« beskrajnu dobrotu i čovječnost .

RIJEKA » Jučer je na kraljevičkom groblju na posljednji počinak ispraćen Milan Ružić »Minta«, jedan od najboljih nogometaša »Rijeke« svih vremena. Veliki igrač i čovjek zbog čijeg je prerana odlaska njegova rodna Kraljevica jučer bila zlokobno tiha, pružajući mogućnost orkanskoj buri iskazati se u svom najokrutnijem izdanju, koje nije mogla utišati ni prekrasna pjesma u izvedbi klape »Tramuntana« o bakarskoj 'vali... Ako išta na sprovodima može biti lijepo.
    S »Mintom« su se oprostili neutješna majka Antonia, supruga Eleonora, kći Melanija, sin Aron i brat Boro, biranim riječima i član Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnoga saveza Miroslav Uljan, odnosno kraljevička gradonačelnica Nada Turina-Đurić, ali i nepregledna masa bivših i sadašnjih nogometaša i nogometnih djelatnika, među kojima su se isticali direktor svih reprezentacija HNS-a Zorislav Srebrić i direktor razvoja Martin Novoselac, bivši prvotimci »Rijeke« Mustać, Čohar, Devčić, Milenković, Tičić, Gračan, Kocijančič, Šarić, Rubčić, Elvis Brajković, jedan od najboljih predsjednika svih vremena Ljubo Španjol..., brojno izaslanstvo aktualne vrhuške riječkoga prvoligaša koje su činili dopredsjednik Dean Šćulac, direktor Vlado Čohar, sportski direktor Srećko Juričić i njegov pomoćnik Ivan Mance, trener Matjaž Kek, kapetan Dario Knežević, mnogobrojni mali i veliki nogometaši i sportaši ovoga kraja, ugostitelji i turistički djelatnici i svi oni koji su za zajedničkih druženja spoznali »Mintinu« beskrajnu dobrotu i čovječnost.
    Šteta je što je pomodarstvo i u sportskom novinarstvu učinilo svoje pa je u moru utrka za sitnim i krupnim »ekskluzivama« sve manje prostora za »amarcordovske« tekstove o istinskim nogometnim idolima kakvih već odavno više nema. Šteta je što se velikih igrača sve češće sjetimo tek kada odu putevima dobrih spominjanja dok »trčimo« za onima koji nikad neće postati dio nogometne vječnosti. I legendi što žive u nekim »romantičarskim« nogometnim vremenima koja je, na žalost i nakratko, oživio »Mintin« prerani odlazak, a onda opet otpuhala oštra kraljevička bura. Vremenima koja je, ironijom sudbine, oživjela fotografija s crnim florom oko njezina ruba, na kojoj »Minta« ponosno pozira s Kupom maršala Tita u rukama, prvim trofejom u povijesti »Rijeke« osvojenom davne 1978. godine. Prokleti crni flor. I »počasna« straža. Pogledi uprti u prazno »Mintinih« prijatelja i suigrača koji su tih godina pisali povijest riječkoga nogometa, Miloša Hrstića, Srećka Juričića, Nikice Cukrova, Maura Ravnića, Milana Radovića i Damira Desnice... I negdje u gomili profesora Hamida Gačanina i Sergija Makina. Do jučer su svi zajedno u »Vidikovcu« prebirali o nekim dragim uspomenama... Što ti je život.
    Godine prolaze. Ostaju samo sjećanja. Na jedna drukčija vremena. Vremena idola. Vremena kada su riječki mulci s očevima svakodnevno dolazili na Kantridu da bi poslije treninga za rukav uhvatili igrača »Rijeke« kojemu su se divili i otrgli mu trenutak koji će zauvijek ostati ovjekovječen na starim, »kartonskim« fotografijama kakvih je danas također sve manje. Sretnici su oni koji se mogu podičiti da su tih ranih osamdesetih ponosno pozirali pored stasitoga momka u crnoj majici s kratkim rukavima, bijelim kratkim hlačama i espadrilama, kojega nisu zvali ni Milan, ni Ružić, nego jednostavno – »Minta«. Malo je danas velikih nogometaša poput »Minte«...
« Poslednja izmena: Januar 29, 2014, 01:09 Saga Norén »

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #251 poslato: Januar 29, 2014, 01:10 »
i Korado se iskazao člankom... :aplauz:

Minta je otišao, "desetke" izumiru

Poneka sunčeva igla na olovno teškom nebu, malo bure na Mintinom ispraćaju. Nogometaš dijamantne vrijednosti, u mladosti zaljubljenik u jedrenje. Sudbina je rasparala jedro, »dasku« je progutao gigantski val. Nestao je Minta u dresu s brojem 10.
    Nema lijepih sahrana. U takvim prigodama nebo bi nam trebalo servirati festival munje i gromova. Staviti nas na kušnju iskrena žalovanja. Tužne su povorke na našim posljednjim počivalištima postale dio našeg »društvenog života«. Susreta s nekadašnjim suradnicima (suigračima), prijateljima i poznanicima nestalih u svakodnevnoj divljoj utrci za – ničim! Jer, nemamo vremena jedan za drugoga, zatvaramo se u četiri zida samoće i potištenosti. Na sahranama shvatimo besmislenost svih »karanja«, ali se ubrzo vraćamo svom izlizanom filmu zavisti i zlobe. Život ne treba shvaćati ozbiljno, za razliku od nogometa... Utakmice su bitke koje treba dobiti, život je izgubljeni rat. Pomorski kapetan iz Kraljevice otplovio je u kopačkama. U dresu s brojem 10. Odletio je jedan list sa stabla Kantride. U HNK Rijeka nije bilo komemoracije, navodno ne predviđa »klupski protokol«. Šteta, ne zbog Minte, njemu je svejedno, već zbog svih koji su s njim dijelili svlačionicu Kantride. Zabavljali se zabavljajući i proizvodili radost i veselje. Dva osvojena Kupa Jugoslavije. Ali i zbog budućih generacija, mladih. Jer, poznavati klupsku povijest je stvar – kulture. A Minta je kao osoba i nogometaš bio simbol jedne uspješne generacije. Nema stabla bez korijena...
    Otišao je nakon duge i teške bolesti. Nije se vidjelo na njegovu licu, kemoterapiju je utapljao u – osmijeh prijateljstva. Nije se predao, za njega vrijedi Bellowa: »Ovdje leži pobijeđeni koji se nije predao.« Uživao je do kraja u zemaljskim radostima.
    »Desetke« su izumiruća vrsta. Modernim su trenerima u nogometu 21. stoljeća draži igrači koji igraju i tuku po nogama u oba pravca. Više cijene stopere drvosječe i čvste obrane koje opasaju bodljikavom žicom i priključe na struju visokog napona. Svojedobno je i veliki trener, Carlo Ancelotti (sada obožava našeg Luku Modrića), iz Parme potjerao talijanskog »pjesnika« Roberta Baggia, jer se nije uklapao u »trkački nogomet«. Giovanni Trapattoni, arhitekt defenzivnog nogometa, kazat će o »desetkama«: »Maštoviti genijalci, često donose radost i bol, ali treba ih usporediti s prvom violinom velikog orkestra!«
    Bio je to Milan Minta Ružić u onoj momčad Rijeke pod vodstvom Zeca, Spasojevića, Blaževića, Brnčića, Skoblara... Lopta u »švicarskoj banci«. Lider koji preuzima odgovornost u trenucima krize, zabije gol s trideset metara kada momčad pleše na rubu provalije. Pomorski kapetan plovio je zelenim travnjacma. Najbolja »desetka« u povijesti Kantride. Naslijedio ga je Nenad Gračan (osmica na leđima), posljednji pjesnik pod stijenama Kantride.
    Čak i Trapattoni tvrdi da u savršenoj organizaciji igre jedne momčadi mora postojati »desetka«! Trener ga mora prihvatiti. Dijeliti sudbinu. Nemoguće je zauzdati ga, vezati ruke. Kao što je to nemoguće uraditi s velikim glumcima, slikarima, kiparima, glazbenicima...
    Desetke su oduvijek šećer nogometne igre. Nekad Maradona, danas Messi. Broj na leđima sam za sebe govori sve. I teret odgovornosti. Broj je simbol savršenstva.
    Malo je »desetki«, jamačno izumiruća vrsta, zbog toga bi treneri morali posvetiti malo više pažnje tim »nastranim umjetnicima« čije poimanje nogometa nije – udari po lopti, odnosno po svemu što se miče po terenu... Više vrijedi potez »desetke« nego sve presing obrane. Ljudi dolaze na stadione zbog raskošnih poteza. Zar nisu svojedobno potjerali Capella iz Real Madrida s osvojenim naslovom prvaka, jer su »kraljevi« igrali industrijski nogomet?
    Tko je na Kantridi novi Ružić ili Gračan? Ne usudim se kazati, ali trener Matjaž Kek to dobro zna. Sam će odlučiti kada će ljubitelje »glazbe« počastiti s – »desetkom«. Bez obzira na to što je u nogometu najvažnije – pobijediti!
« Poslednja izmena: Januar 29, 2014, 01:11 Saga Norén »

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #252 poslato: Januar 29, 2014, 05:33 »
Navodno dolazi pašmanska ovca

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #253 poslato: Januar 30, 2014, 05:01 »
napokon se okončala trakavica vezana za zimska pojačanja...
s Mojsijem je sve sređeno i konačno pristigli svi papiri, a uleti na kraju i taj famozni lijevi bočni, iliti ga lijevi bek...

a on je 25-godišnji Marin Leovac, rodom iz zgembinog kraja, točnije Jajca...
cjelokupni seniorski staž odradio je u Austriji Beč, a poznat je postao svekolikom rvackom puku, kad je ovog ljeta u 4. pretkolu LP, spičio Kruninom Dinametu golušu u pol Ruglomira, u pobjedi Austrije od 2-0... :clap:
čoek se poslije ovako proveselio, već tad proročanski uzvikujući - KREPAT MA NE MOLAT!!! :cigara:

Marin Leovac (u sredini) height=266
« Poslednja izmena: Januar 30, 2014, 05:03 Saga Norén »

Van mreže Saga Norén

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #254 poslato: Januar 30, 2014, 05:12 »
uglavnom, lijepo se podsjetiti kako im je zavukao... :cigara:
valjda će i kod nas zadržati tu naviku... :D

http://www.hrsport.net/vijesti/465243/nogomet-liga-prvaka/video-s-dva-pogotka-u-sedam-minuta-austria-bacila-dinamo-na-koljena/