Autor Tema: FK Crvena zvezda 2014/15  (Pročitano 212377 puta)

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2014/15
« Odgovor #180 poslato: Septembar 18, 2014, 04:30 »
Lalatovicu tri meca suspenzije...kako sistem funkcionise, pa to je prosto za diviti se!
"This is exactly what football should be about."

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #181 poslato: Septembar 21, 2014, 11:49 »
Pobjeđeni Pazarci sa 2:0, ali glavno je to da su gusle bile na sjeveru..  :D :D

[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=6IXcOQzX7uc[/youtube]

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #182 poslato: Septembar 21, 2014, 01:10 »
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=xvh5SD6mJxk#t=23[/youtube]

guslar je marko scepanovic, koliko sam razumeo decko je iz niksica...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #183 poslato: Septembar 21, 2014, 01:24 »
Interesantno nema sta...kapa dolje sa ideju.

Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže shorty

• Starosedelac
  • Ugled: +7/-1
    • Pogledaj profil
« Odgovor #184 poslato: Septembar 21, 2014, 01:58 »
ja sam se najezio :)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #185 poslato: Septembar 21, 2014, 02:08 »
ali velja sve to posmatra  :smeh4: :smeh4: :smeh4: :smeh4:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #186 poslato: Septembar 22, 2014, 10:26 »
2-0. Pobedu pisemo, igru (u najvecem delu) zaboravljamo. Dobro je da je proradio Rakic - dao dva komada i jos se nije povredio, sta ces vise - i cini mi se da smo dobili Bosancica. Steta sto nije prosao pripreme sa klubom, ovako ce morati u hodu da se uklapa ne bi li kako tako zamenio Milijasa. Rajkovic i dalje nesavladan, imao je dve sjajne intervencije. Samo napred, klupski rekord drzi jos uvek Miloje. Dzoni i Lazovic jako losi, Pecnik i Petkovic, tako-tako. Aca Tenk odigrao utakmicu zivota. Vukan Savicevic opet kriminalan, menjao ga je Lale vec na poluvremenu Avramovskim koji nije bog zna sta pokazao, kao ni Katai kasnije. Ostali solidni. Novi Pazar je bio za klasu bolji nego prethodni put. Imali su periode igre (narocito u prvom delu) kada su dosta dobro stajali. Napravili su nekoliko pokusaja, ukljucujuci i jedan sjajan sut iz daljine (Kecap?) koji je rajkovic sjajno odbio. Zbog kise bila je smesna poseta (7.000) a atmsfera uglavnom sovinisticko-homofobna. Idemo dalje, prvo Borac u Kupu ovde u sredu pa u nedelju u prvenstvu u Cacku.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #187 poslato: Septembar 22, 2014, 08:59 »

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #188 poslato: Septembar 23, 2014, 03:29 »
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zvezda-na-sest-utakmica-gledanija-nego-pl-bih-u-osam-kola/141029

Na 63. utakmice Premijer lige bih bilo je oko 66 hiljada ljudi, a na šest utakmica Crvene zvezde bilo je oko 70.000 ljudi.. Šta reći:.  :clap: :clap:

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #189 poslato: Septembar 23, 2014, 03:36 »
Reci cu da je to mnogo manje nego inace...brine me trend opadanja posete. Na poslednjoj utakmici samo 7000 zbog kise, pre je bilo zbog termina itd. U svakom slucaju prosecna poseta je znacajno slabija nego prosle godine...

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #190 poslato: Septembar 23, 2014, 06:18 »
Ja razlog vidim u dve stvari.

Prvo: Kozmetičke promene unutar kluba, gde na površinu isplivavaju razni sitni prevaranti, populisti i dokazane lopine. Gde ne postoji jasan cilj, vidljive promene i rešenje tragične situacije.

Drugo: Izbacivanje iz Evrope, blam i poniženje jednog nekada velikog kluba. Trenutak kada se razlog prvi poklapa sa razlogom drugim i gde masa ljudi dolazi do zaključka da je mobilizacija bila samo jedan trenutak (koji je doduše trajao tri godine) i da je taj trenutak prošao. Više nema SuperTole ili kako već te ligaške titule, koja će na taj način vratiti ljude na stadion. Čak i tvrdo jezgro severa se polagano osipa, i osipaće se i dalje. Nezadovoljstvo postoji, i ne treba ga sakivati i gurati pod tepih.

Sutra na kup utakmici 5 000- 7 000 ljudi max!

John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #191 poslato: Septembar 23, 2014, 06:41 »
ja prvi sam bio ove sezone na jednoj jedinoj utakmici i to prvoj.istina poklopilo se da sam na dve bio na moru,jednoj van beograda na nekoj veridbi kod rodbine,samo sam sada za vikend bio u beogradu,a nisam otisao na utakmicu.
ali cinjenica je da je vec prosle godine bilo vidiljivo da je interesovanje smanjeno.uz borbu za titulu,malo inercije i sl, se nekako odrzao broj ljudi.a sada je vise nego vidiljivo da dolazi pad u broju gledalaca.

laki,samo bih te ispravio -mobilizacija je pocela negde od lukiceve prve sezone,to je 2009.znaci ako ceo period od tada podvedes pod mobilizaciju trajalo je 5god,a ne 3...
« Poslednja izmena: Septembar 23, 2014, 07:31 NenadBG »

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #192 poslato: Septembar 23, 2014, 07:05 »
Jeste, u pravu si.
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #193 poslato: Septembar 24, 2014, 03:44 »
Svojevremeno,  na onom forumu , sam saznao za izraz, "Navijački pokret". I grohotom se nasmejao  :haha  (ne bih sad da citiram našeg člana koji je tada i tamo najozbiljnije pisao o tom "pokretu" kao da se radi o nečem epohalnom, od istorijskog značaja, u najmanju ruku! ).

Nakon toga je došla i čuvena "Debilizacija". Svi na stadiJon. Pogotovo ako je džaba ulaz. Ili,  nastavak komendije.

Kako nam se fudbal srozavao, tako je, izgleda, taj "navijački pokret" dobijao na snazi i važnosti. Barem za klince koji su u kojekakvim grupama i podgrupama nalazili zamenu za porodicu i nekakav smisao svog bitisanja. Čini mi se da je taj sindrom navijačkog pokreta zahvatio baš one države i lige u kojima je fudbal bio izmedju mediokritetstva i totalnog bedaka. U takvim uslovima  pažnja je gotovo spontano preusmerena sa terena na tribine. Na terenu nije imalo šta više da se vidi, ali su zato tribine postale pravi teatar. Ma, "spektakl" bre.  Rivalstvo medju klubovima je zamenjeno rivalstvom medju navijačkim grupama; štaviše, bili smo svedoci grupašenja unutar kluba! Zabranjeni vs. Alcatraz je sjajan primer tog procesa gde su navijači nadjačali sam klub zbog kojeg, kao, postoje! Odnosno, gde su navijači i te njihove grupe postali sami sebi cilj.

Mislim da je ta "evolucija" dobrano doprinela opadanju zanimanja za domaći nogomet. Naravno, uz čitavu gomilu drugih dogadjaja i promena. Tu bih svakako izdvojiJo TV. U "ono" vreme domaće utakmice se uopšte nisu prenosile, čak ni derbi. Stranih utakmica nije bilo ni u najavi. Gledali smo samo finala (i eventualno polu ili četvrt) finala Kupa šampinjona, KPK i UEFA. I to je bilo to.
Mogu misliti, dva dana si gledao strahobalne mečeve PremiershiPa, Francuske La Ligue i onda dolazi nedelja, zove te ortak da idete na Maru. Igra Zvezda. Pitaš ga, protiv koga? Protiv Javora, kaže.
I ti se monumentalno zapitaš, u čem je smisao postojanja? Prisetiš se da si nekoć davno čito Kierkegaarda i tek tad ti se upali "žarulja", iliti sijalica.
Nači, TOOOOO je taj melanholični Danac hteo da mi kaže!
Egzistencijalizam, brate, rodjače, a la Topčidersko Brdo.

Dakle, smisao života se krije unutar magičnog trokuta, Terzić-Tončev-Kokeza. Čović mr. Nebojša je trenutno nedostupan jerbo neki zlobnici vode hajku sprotiv njega, ali čim ih se on otrese, eto ga opet medj nama, poštenima.

Jebateled, shvatate li vi koji smo moralni iskorak unazad napravili nakon Barija? Kojom brzinom i lakoćom smo se pretvorili u suštu suprotnost svega što smo bili ili, barem, svega u šta smo verovali? Alo, matorani, je li iko od vas mogao da sanja one noći, onog meseca Maja, da će nam navijanje voditi mladjani kriminalci sa podebljim dosijeom? Da ćemo se srozati volko nisko (svakog dana) u svakom pogledu ?

Ja ovu Zvezdu gledam, ali iz navike. Rekao bih, SAMO još iz navike. Kao, i to je "Zvezda", kao, to su ti dresovi, to je ta Marakana, ta kuća.  I tu je kraj barem moje priče. Svake godine - sve dalje. Sve jadnije. Sve tanje.  Jeste, poslao sam im bednih $100 - ima kao neka akcija na RSB, gde te prozove neki ortak (nešto nalik na one lavore ledene vode!) i ti onda moraš da uplatiš nemam pojma kolko u dindžama.
Ali, zabole me nešta za FK CZ. Bilo nekad. Bilo.   

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #194 poslato: Septembar 24, 2014, 10:06 »
Bilo nekad, kaze Profa. Bilo je, slazem se. Smerno dodajem da je i sada i da ce biti i dalje. Sve je ovo tacno, ali je takodje tacno i da je u vreme najvecih uspeha tu tribinu vodio jedan Arkan, dakle kriminalac u sluzbi drzave sa direktnom vezom do Radmila Bogdanovica, hvala lepo, da ne idemo dalje od toga. Tako da o nekakvom moralnom padu tu nema govora. Ko nije imao morala tada nema ga ni sada, i obrnuto. Sta li reci o ovima koji nisu imali Bari, u zemlji i oko nje, i o njihovim posetama?

Ono sto mene zanima to je bezrezervna i konstantna podrska - klubu i timu. A ja pod klubom ne smatram Kokeze, Tonceve, Terzice sa jedne odnosno velike severne hriscane koji mrze sve oko sebe sa druge strane. Pod klubom smatram sve one generacije od Rajka majke preko Pizona do Robija i sve do Laleta koji su znali za sta i za koga igraju. O tome se radi, a ne o ovom ili onom kriminalcu u upravi ili na tribini. Sa nikakvim smehotresnim "navijackim pokretima" i slicnim glupostima.

U vreme najveceg raspada kluba ovde je bio izjednacen prosek posete iz bivse Juge. I to treba da se zna. Da li ce ove godine biti prosek veci ili manji videcemo, za sada izgleda da je trend opadajuci. I, Profo, uprkos svemu - to i dalje jeste ta kuca, to su te dve boje, to jeste ta Marakana. Koliko god jadno izgledalo u ovom trenutku. Neki dan obelezih 30 godina od svoje prve utakmice na Mari. To tada i ovo sada - nebo i zemlja. Ipak, imajuci sve u vidu tada rekoh i ostajem pri tome: sve se promenilo, a nista se promenilo nije.

Veceras na Kup, nema veze, bilo je prosle godine na Vojvodini 7.000 u Kupu da bi za vikend u prvenstvu bilo preko 20.000; svejedno, i kada bude bilo 3.000 (a bilo je citavih polusezona donedavno sa takvim prosekom) sustina se ne menja. Ideja Tirketa i Ljube Tadica zive i danas, i mozda su i vise nego onomad potrebni ovom gradu i ovoj zemlji.