Autor Tema: FK Crvena zvezda 2014/15  (Pročitano 212017 puta)

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
Odg: FK Crvena zvezda 2014/15
« Odgovor #495 poslato: Januar 27, 2015, 12:57 »
Ometanje izbornog procesa nije.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #496 poslato: Januar 27, 2015, 01:35 »
ma kakvo ometanje?ne zezaj... ko ometa,kako? tako sto ti da spisak.jel te neko na silu tera da glasas za ljude sa tog spiska? jel neko proveravao za koga se glasa,jel snosis bilo kakve posledice ako ne glasas po tom spisku?sta je problem stvarno ne razumem,sto ti neko pruzi i gurne u ruke spisak ljudi,ako hoces mozes i da bacis i da ne pogledas...
« Poslednja izmena: Januar 27, 2015, 01:36 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #497 poslato: Januar 27, 2015, 01:59 »
Cuo sam da dolazi neki Peruanac. Ili je vec stigao.

John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #498 poslato: Januar 27, 2015, 02:04 »
Nenade, niko ne tera kamere da snimaju (ili ne snimaju u odredjenom trenutku!) parking i niko ne tera igrace da bas tu ostavljaju automobile, i niko ne tera obezbedjenje da zakljucava svlacionice, i niko ne tera igrace da se bas tu presvlace itd, itd.

Da skratimo, da ti objasnjavam abecedu izbornog procesa zaista nemam nameru. Kada nadjes neke izbore na bilo kom nivou, bilo za sta i u bilo kojoj normalnoj zemlji u kojoj ti ispred birackog mesta neki bilmezi u ruke guraju spisak pozeljnih kandidata onda ces biti u pravu.

Ponavljam, ako ti sa time nemas nikakav problem, to je meni sasvim ok. Samo da posle ne bude nekih iscudjavanja.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #499 poslato: Februar 03, 2015, 06:43 »
Ne mrzi me. Dapače, kao prosvetni radnik nalazim svojevrsnu satisfakciju, zadovoljštinu čak, u podučavanju mladih bez obzira na temu.
Pošto smo (sam?) već počeli da gušimo onu drugu temu, reših da ovde upišem još nekoliko bitnih ČINJENICA iz bogate istorije našeg najvećeg i najuspešnijeg kluba   :whistling: .

Nije me, dakle, mrzelo da prelistam relevantne stranice (dokumenta),  kako virtuelne tako i stvarne. Pitanje oko kojeg se ovde najviše lome koplja - često bez pozivanja na autentične i proverene izvore, bez ma i jednog citata  - je ono o navodnoj vezi između našeg najuspešnijeg kluba i policije (u bilo kom obliku - federalna, republička, DB, etc.).

I šta nadjoh? Svašta nešta... Izmedju ostalog i to da su ppredsednici SD Crvena Zvezda često buili regrutovani iz redova političara, ALI medju njima ne nadjoh niijednog velikog pandura??? Kako?? Kako?? Predsednici skupštine SD, od njenog uspostavljanja, 1966. godine, su redom svi bili "ugledni privrednici". Nijedan pandur medju njima.
Tek je medju sekretarima SD zanimljiva priča, obzirom da tu nije bilo NI političara, a ni pandura (naravno).
To vam je rezime što se Sportskog društva Crvena ZVezda tiče.

Glede Fudbalskog kluba - ubedljivo najuspešnijeg u Jugoslaviji - situacija je slična. Medju osnivačima pandura NIJE bilo (sledi veoma bitan citat u sledećem upisu iz kojeg ćete moći da saznate tačno ko je bio glavni; takodje i to da je osnivač Crvene Zvezde bila Ujedinjena Socijalistička Antifašistička Omladina Srbije - USAOS). Medju potonjim predsednicima skupštine (de facto predsednicima kluba), pronašao sam jednog bivšeg pandura - Nikolu Bugarčića. Ljudi koji su de facto vodili CZ iz fdana u dan, iz nedelje u nedelju itd., su bili "generalni sekretari". Medju njima - pogadjate - pandura NEMA. Štaviše, pronaćićete na tom spisku i neka "kontroverzna" imena kao što je bio legendarni "Dr.O" (Aca Obradović), pa i Vasa Stojković (kasnije gensek FSJ).

Moram ovde (ponovo!) da spomenem Krcuna. Iako veliki Zvezdaš, drug Penezić nije "obnašao" NIJEDNU funkciju bilo u SD bilo u FK CZ. Opet, činjenica.

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #500 poslato: Februar 03, 2015, 06:52 »
Najavih jedan "bitan citat". Ovo su reči Radovana Pantovića, predsednika Skupštine FK CZ u dva mandata (1963-65 i 1977-81), objavljene u listu VREME . Konkretno, ovde Pantović odgovara na prozivanja nekog novinara (S.Georgijev, bem li ga ?). Ukapiraćete o kakvoj "prozivci" je reč, bez da objašnjavam.

Nikada se nisam nalazio na mestu prvog, ni drugog, ni petog, ni poslednjeg čoveka srpske policije. Moja radna angažovanost kretala sa na drugim poljima društvenog, političkog i državnog razvoja SFRJ i SRS.
Zašto je Georgijevu bilo potrebno da mene proglasi prvim čovekom srpske policije, postaje jasno kada se u njegovom tekstu još jednom pominje i prenaglašava učešće ljudi iz službi unutrašnjih poslova u stvaranju i radu Crvene zvezde. On u tom kontekstu pominje i neku depolicizaciju Kluba Crvena zvezda i iznosi svoje mišljenje da je ona važila za srpski i "pandurski" klub.
Imam u vidu vreme u kome sam bio aktivan u Crvenoj zvezdi i sa sigurnošću tvrdim da su priče o policizaciji tog kluba besmislene i neosnovane. Crvenu zvezdu nije osnovala Služba unutrašnjih poslova, ni vojska niti bilo koji drugi državni organ.
Osnovali su je članovi rukovodstva antifašitičke omladine i SKOJ-a Srbije i Jugoslavije. Početak akcije za osnivanje datira u prvoj polovini novembra 1944. godine, odmah posle oslobođenja Beograda. Idejni i operativni nosioci ovih poslova bili su Dragan Stamenković, Bora Drenovac, Dušan Puđa, Zoran Žujović i Radovan Pantović. U svemu tome učestvovali su još i funkcioneri Centralnog odbora USAOJ-a – Rato Dugonjić, Mile Neoričić, Slavko Komar i drugi.
Dogovori o osnivanju Kluba obavljani su u prostorijama Glavnog odbora Antifašističke omladine Srbije, u ulici Kraljevića Tomislava /mislim broj 11/. Bila je srećna okolnost da se tih dana u Glavnom odboru zaposlio i Slobodan Ćosić, dobar poznavalac sportskih, posebno fudbalskih prilika u Beogradu. Budući da je Ćosić poznavao veći broj fudbalera Beograda, prihvatio je obavezu da ih pozove na razgovor o osnivanju kluba. U prvom razgovoru bilo je njih oko 13 tada i kasnije veoma poznatih fudbalera. Svi prisutni su sa oduševljenjem prihvatili ideju o osnivanju kluba i izrazili spremnost da odmah otpočnu pripreme za prve utakmice. Takvih dogovornih sastanaka bilo je više, pa je na jednom od njih utvrđen i naziv tima – "Fudbalski tim USAOS-a". Pod tim privremenim nazivom odigrano je nekoliko zvaničnih prijateljskih utakmica.
Iz svega ovoga da se zaključiti da su osnivanje Crvene zvezde i njen celokupan razvoj nosile omladinske i druge društvene organizacije i brojni sportski entuzijasti. Među njima je bilo i onih kojih su službovali u Unutrašnjim poslovima i koji su se isticali prevashodno i isključivo samopregornim i odgovornim radom, ljubavlju prema fudbalu i Crvenoj zvezdi. To su moja sećanja i utisci iz tih dana.

Eto, toliko od mene. Za sada. Mogu ja još ako ima nekih nedoumica, pitanja i sl. Forum u principu i služi za razmenu mišljenja i, najvažnije, za upoznavanje činjenica. Etiketiranja, "priča se", "čuo sam od dede" i slični upisi tu nemaju mesta.

Van mreže Deneb

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #501 poslato: Februar 03, 2015, 10:51 »
krccunovci !!

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #502 poslato: Februar 04, 2015, 07:38 »
 :aplauz:

Sad će objektivni Zgembo da te drugarski iskritikuje.
Il, možda, neće?
Obzirom da on ipak čita selektivno.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #503 poslato: Februar 04, 2015, 09:58 »
krccunovci !!

imaš jedno "c" viška.  :whistling:

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #504 poslato: Februar 04, 2015, 01:04 »
Bio je "pod dejstvom". Oprosti mu.  :kafa:

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #505 poslato: Februar 04, 2015, 05:48 »
jest vala, priviđaju mu se gradovi južne Srbije, neke stare rane, boga pitaj... Ja vazda praštam.

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #506 poslato: Februar 05, 2015, 06:21 »
Sada ozbiljno, prastas li u ovom slucaju jednorecni komentar koji je napisan iz poriva koji su i tebi i meni dobro znani, a sa zrelom, odraslim ljudima primerenom, diskusijom nemaju blage veze?

Ili te ovakvi "izleti" ne zanimaju? Jerbo, to su neki drugi autori. Ali, kada je rec o onom "profi" - onda se kriteriji najednom menjaju? Onda analiziramo upise "pod dejstvom" ? Onda je sve dozvoljeno?

U principu te znam ovde - i samo odavde - kao zrelog i pametnog clana foruma. Bas ZATO me zanima, da li je kod tebe u pitanju (ipak, nezrela) selektivnost ili nesto drugo?
Ako jeste "nesto drugo", bio bih ti zahvalan (najiskrenije) da mi/nam to objasnis.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #507 poslato: Februar 05, 2015, 11:24 »
ček, je l me zezaš ili stvarno ove stvari doživljavaš u istoj ravni?

I da li zaista misliš da Denebove kratke forme tipa "Čović legenda", "mutanti", "krcunovci", "predgrađe" itd koji su deo već uigrane navijačke ikonografije po www prostorima (čemu na drugoj strani odgovra "franjevci", "pašnjak", "derviši" itd) jednake tvojim istupima gde sve svodiš na neke tvoje lične ravni gde se spominju čarape JNA generala, gradovi južne Srbije, krsne slave i gomila još nekih stvari koje izlaze iz spektra tvojih porodičnih odnosa ili tebi bliskih ljudi, a ti ih izdižeš na rang opšteg.

Očigledno se ne razumemo, pa bolje da skratimo temu, meni lično navijačka pripadnost ne znači toliko da na osnovu nje donosim mišljenje o ljudima po svim drugim pitanjima, ali prihvatam da drugima jeste.
« Poslednja izmena: Februar 05, 2015, 11:28 Zgembo Adislić »

Van mreže Deneb

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #508 poslato: Februar 05, 2015, 12:48 »
Sada ozbiljno, prastas li u ovom slucaju jednorecni komentar koji je napisan iz poriva koji su i tebi i meni dobro znani, a sa zrelom, odraslim ljudima primerenom, diskusijom nemaju blage veze?

Profo, nemoj sad da se vredjamo ! :P

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #509 poslato: Februar 05, 2015, 03:34 »
ček, je l me zezaš ili stvarno ove stvari doživljavaš u istoj ravni?

I da li zaista misliš da Denebove kratke forme tipa "Čović legenda", "mutanti", "krcunovci", "predgrađe" itd koji su deo već uigrane navijačke ikonografije po www prostorima (čemu na drugoj strani odgovra "franjevci", "pašnjak", "derviši" itd) jednake tvojim istupima gde sve svodiš na neke tvoje lične ravni gde se spominju čarape JNA generala, gradovi južne Srbije, krsne slave i gomila još nekih stvari koje izlaze iz spektra tvojih porodičnih odnosa ili tebi bliskih ljudi, a ti ih izdižeš na rang opšteg.

Očigledno se ne razumemo, pa bolje da skratimo temu, meni lično navijačka pripadnost ne znači toliko da na osnovu nje donosim mišljenje o ljudima po svim drugim pitanjima, ali prihvatam da drugima jeste.

Očigledno.