Ne mrzi me. Dapače, kao prosvetni radnik nalazim svojevrsnu satisfakciju, zadovoljštinu čak, u podučavanju mladih bez obzira na temu.
Pošto smo (sam?) već počeli da gušimo onu drugu temu, reših da ovde upišem još nekoliko bitnih ČINJENICA iz bogate istorije našeg najvećeg i najuspešnijeg kluba

.
Nije me, dakle, mrzelo da prelistam
relevantne stranice (dokumenta), kako virtuelne tako i stvarne. Pitanje oko kojeg se ovde najviše lome koplja - često
bez pozivanja na autentične i proverene izvore, bez ma i jednog
citata - je ono o navodnoj vezi između našeg najuspešnijeg kluba i policije (u bilo kom obliku - federalna, republička, DB, etc.).
I šta nadjoh?
Svašta nešta... Izmedju ostalog i to da su ppredsednici SD Crvena Zvezda često buili regrutovani iz redova političara, ALI medju njima ne nadjoh niijednog velikog pandura??? Kako?? Kako?? Predsednici skupštine SD, od njenog uspostavljanja, 1966. godine, su redom svi bili "ugledni privrednici". Nijedan pandur medju njima.
Tek je medju sekretarima SD zanimljiva priča, obzirom da tu nije bilo NI političara, a ni pandura (naravno).
To vam je rezime što se Sportskog društva Crvena ZVezda tiče.
Glede Fudbalskog kluba - ubedljivo najuspešnijeg u Jugoslaviji - situacija je slična. Medju osnivačima pandura NIJE bilo (sledi veoma bitan citat u sledećem upisu iz kojeg ćete moći da saznate tačno ko je bio glavni; takodje i to da je osnivač Crvene Zvezde bila Ujedinjena Socijalistička Antifašistička Omladina Srbije - USAOS). Medju potonjim predsednicima skupštine (de facto predsednicima kluba), pronašao sam
jednog bivšeg pandura - Nikolu Bugarčića. Ljudi koji su de facto vodili CZ iz fdana u dan, iz nedelje u nedelju itd., su bili "generalni sekretari". Medju njima - pogadjate - pandura NEMA. Štaviše, pronaćićete na tom spisku i neka "kontroverzna" imena kao što je bio legendarni "Dr.O" (Aca Obradović), pa i Vasa Stojković (kasnije gensek FSJ).
Moram ovde (ponovo!) da spomenem Krcuna. Iako veliki Zvezdaš, drug Penezić nije "obnašao" NIJEDNU funkciju bilo u SD bilo u FK CZ. Opet,
činjenica.