Razumeo sam da pricamo o okosnici prvog tima, a ne o trecim ili cetvrtim resenjima na nekim pozicijama. Po mom misljenju ni Lazic ni Jovanovic nisu zadovoljili na poziciji stopera iako niko ne moze da kaze da im nije pruzena sansa. Mbodj mi je potpuna nepoznanica. Vukan je pokazao sta ume, sto se mene tice daleko mu lepa kuca. Za Avramovskog se slazem, ali to je tek puki potencijal, a mi govorimo o okosnici tima. Cvetkovic, je mozda ok "resenje" za klupu, ali sta se desava ako - ne daj Boze - Petkovic ne sanira u dovoljnoj meri povredu ili ako je - jos grdje - obnovi (i sam znas koliko je takvih slucajeva bilo u nasoj skorijoj istoriji)? Dalje, koga umesto Lazovica?
Po mom misljenju, nama treba golman, suplje su nam obe bekovske pozicije (pod uslovom da Lukovic ne bude igrao na levom beku kao sto je to bio svojevremeno slucaj na nekim utakmicama kod Antica; ako to bude slucaj moramo da dovedemo jos jednog stopera), treba nam alternacija na zadnjem veznom, najmanje jedno krilo i jos dva napadaca.
Naravno, to su puste zelje. Nama bre u prvom timu igra onaj noj Andjelkovic (zli jezici tvrde da se on vratio iz neke azijatske lige samo zato sto je kum Lukovica te da je stoga dosao u paketu)...
I jos jedna stvar: jako cenim i Ristica i Jovica i Grujica i ostale klince i njihov talenat, ali zaista cisto sumnjam da mozemo da kompletnu bazu takmicarskog pogona da zasnivamo na poletarcima. Ne kazem da oni ne treba da dobijaju sansu ispred kojekakvih Stojanovica ili Orlandica, daleko bilo, vec samo da je to mac sa dve ostrice. Jer ne biva da istovremeno i pravis igrace i spremas ih za potencijalnu dobru prodaju i dobijes rezultat. Na klubu je da se opredeli sta je prioritet i da u skladu sa time saosti i takmicarske ciljeve i formira tim. Ipak, znajuci ko nam sedi u upravi bojim se da je ocekivati skiciranje koliko-toliko smislene klupske politike u nekom srednjorocnom periodu ipak preoptimisticno. Zivi bili pa videli.