[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=o-mbXQqoVno[/youtube]
[youtube=622,350]http://www.youtube.com/watch?v=sLbzQPvfOIk[/youtube]
kakvu smo mi privilegiju imali da imamo ovakve igrace u nasem klubu. ja sam fudbal zavoleo i poceo da pratim uz njih.kada je piksi dosao u zvezdu imao sam 7godina. ne secam se tog samog prelaska,ali vec neka prva secanja koja i dalje imam na zvezdu su mi one legendarne utakmice sa realom u njegovoj prvoj sezoni.tada sam ziveo u herceg novom,ali na kraju te sezone smo se vratili u beograd. piksi mi je naravno bio omiljen igrac, uz njega sam sve vise i vise poceo da pratim i gledam fudbal(npr u secanju mi je onaj gol protiv francuza u kvalifikacijama na jna mislim 88 kada smo ih dobili 3-2,kada ga je piksi dao iz voleja,naravno golovi milanu i sl). tada sam bio jos klinac,a s obzirom da me cale nikada nije vodio na utakmice, nisam bas previse puta gledao piksija uzivo u zvezdinom dresu(samo par utakmica),jer sam imao 11godina kada je on otisao iz zvezde.e tada vec polako pocinjem da idem na utakmice,i deju koji je i naredne 2 sezone igrao u zvezdi,sam puno puta gledao uzivo.
naravno bili su mi omiljena dva igraca, imao sam celu sobu izlepljenu zvezdinim posterima,i piksi i dejo na vratima u prirodnoj velicini iz tempa. na zalost piksi nije imao karijeru na nivou deje,cija karijera jeste bila malo kraca,jer realno posle zvezde je mozda jos jedno 4 sezone(i to one sankcija) proveo u punoj formi,posle iako jos ne premator,je vec krenuo da pada(dobrim delom zbog svojih radnih navika

). naravno legendarno gledanje tadasnjih prenosa italijanske lige,i posebno milana i deja u njegovom dresu. naravno u tom periodu sam mnogo vise gledao deju i vise ga pratio,posto je piksi nakon onih par sezona u olimpiku,i jedne na pozajmici u italiji,otisao u japan,pa smo posle zvezde fakticki imali priliku da ga gledamo samo u dresu reprezentacije.opet iako malo stariji,piksijeva karijera je nekako duze trajala od dejine,ali ne na tom nivou,i nikada na zalost ni priblizno nije postigao sto je mogao...