Autor Tema: KK Partizan 2014/2015  (Pročitano 286361 puta)

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
Odg: KK Partizan 2014/2015
« Odgovor #375 poslato: Novembar 02, 2014, 10:04 »
Ja gledao cijelo prvo i nesto malo od drugog. Donekle je islo i solidno,ali sve je ovo presipanje iz supljeg u prazno,mi bez pleja necemo daleko stici ove sezone,pa sve i da se pojave trojica Pavlovica na trening sjutra. Plej je najurgentniji.

Inace,unistio nas onaj Torlak sto smo ga pedalirali sa priprema.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +0/-0
    • Pogledaj profil
« Odgovor #376 poslato: Novembar 03, 2014, 01:47 »
A jbg, svi grijese, ko zna da li bi taj Torlak igrao tako kako igra kod nas?!
Ja u ovoj ekipi Pertizana vidim potencijal i to jako dobar, e sad sasvim je druga stvar sto su to vecinom djeca od jedva 20 godina pa moraju da nose svo breme na svojim neiskusnim plecima i plasim se da ih ne potrose jako brzo ako nastave ovako bez pojacanja.
Uvijek sam se trudio da budem realan, nekad malo i skrenem sa tog puta ali jbg, proradi krv  :)
Kako god, ova ekipa Partizana je skup jako talentovanih klinaca sa 3-4 matora panja koji su i sami od sebe odavno digli ruke i jednostavno im treba vodja na terenu, da ih malo rastereti, podrzi ih, znaci to mladom igracu, znam ja to vrlo dobro jer sam i sam nekad igrao kosarku, znaci ti i lijepa rijec podrske od tih starijih igraca.
Plej nam je, bez daljnjeg, potreban kao hljeb nasusnji ali iskusan plej koji se ne zalece kao bik u crveno vec racionalan plej koji ce da bude motor ekipe od kojeg ne treba ocekivati 20 ppg vec da prevashodno krila i centre hrani loptama kao na tacni.
Bo nije takav profil igraca, daleko od toga da on nije dobar igrac, naprotiv, ali nama treba plej tipa Cummings-a koji ce da razigrava ekipu ali i da rjesava situacije kada nema druge opcije, Bo je, da se ne lazemo, sve samo ne ovo sto sam naveo, srlja kao mazga, ima prosjecan sut, gubi po 10-15 lopti po utakmici ali kad ga prosere u stanju je da sam pobjedi bilo koju ekipu.
Sad, pitanje je da li je bolje imati takvog pleja kojeg ce prosrati svaku 5. ili 10. utakmicu ili racionalnog pleja ciji ce zadatak biti ono sto se i ocekuje od pleja?!
Sto se tice bekovske linije, jedini koji nesto vrijedi je Milosavljevic ali je pitanje koliko ce njemu trebati vremena da se vrati u onu formu ako se ikada i vrati u istu jer te teske povrede znaju vrlo cesto da stvore blokadu u mozgu igraca, Bogdanovic ni u prvom mandatu u Partizanu nije bio Bog zna sta, ostao je vjeciti talenat kao i onaj lik iz Zvezde sto je malo-malo bio povredjen a i kad nije bio nije mogao ni vola u dupe da pogodi!
Ne bih se slozio da nam sa Pavlovicem bez pleja nema spasa iz prostog razloga sto bi samo njegovim dolaskom doslo do mnogo boljeg rasporeda, npr, grbavi na pleja jer nazalost nemamo bolje, Milosavljevic na beka, Muric na 3-4, Macvan na laznu peticu i Sale na 4.
U slucaju dolaska pleja to bi izgledalo mnogo bolje ali i u ovoj kombinaciji smo vrlo dobri jer bi osim grbavog to bila jako respektabilna petorka uz ove klince na klupi a ukoliko bi jos dosao i teski centar to bi bila kaznena ekspedicija za mjesec dana.

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #377 poslato: Novembar 04, 2014, 02:29 »
Torlak nije greška, prosto, takav tip igrača nema šta da radi u Partizanu (opet, za Daloa je klasa, ali ja Daloa više vidim kao neku grešku univerzuma nego kao košarkaša), ali zato Aleksandar Marelja  :no: .

Kada govorim o sistemskom neradu u Partizanu, on je krunski primer. 2 meseca je prošlog leta bio svakodnevno pred očima stručnog štaba, i ništa. Ta promaja i niz promašaja na visokim pozicijama najbolje govori da Dule ne radi kao nekad, i da nam je to puno veći problem od Vučića ili šta ti ja znam čega

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #378 poslato: Novembar 04, 2014, 03:55 »
Nebojsa,ovaj tim zaista nije perspektivan. Volio bih da to nije tako,mnogo bih volio da za pola godine neko citira ovaj post i kaze mi da serem,ali zaista, ne vidi se puno mjesta za napredak u ovogodisnjem sastavu.

Sa te strane,mislim da nam je potrebniji plej tipa Bo vise nego ikad. Ko odje moze da se razigra? Gagic recimo... sigurno novi plej-asistent nece razigrati Tepica,ili Daloa ili sta ja znam,ovog cudno gradjenog Milutinovica...

Ne vidim problem ni u Duletovim greskama. I normalno je da covjek omane,uostalom,da bi neko dobio sansu,neko mora biti i skartiran. Ja ne sumnjam da bi recimo Andjusic takodje ispao solidan igrac da je i 70% minutaze Bogdanovica,ali Dule je procijenio da je ovaj bolji i pogodio,sad svi vidimo da je odlazak ovog prvog itekako dobar potez,iako smo mislili - vidi budala sta napravise.

Najgore od svega je sto po prvi put u zadnjih 10 godina igramo sezonu bez cilja... niti pravimo tim,niti jurimo rezultate (bar za sad). Ipak,nadam se da ce ovo da legne na svoje koliko toliko,kad dodje ovih par igraca za koje balavimo evo dva mjeseca.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #379 poslato: Novembar 05, 2014, 09:10 »
Slazem se Faule sa tobom u vecini stvari, posebno to za Andjusica i Bogdanovica, jednostavno, jedan je morao da se zrtvuje i na kraju je ispalo da je to ispalo dobro.
Za Bogdana, naravno...
Medjitim, ja itekako vidim dobar materijal u Partizanu, Aranitovic, Marinkovic, Andric, Bezbradica pa i Milutinov su nebruseni dijamanti koji su u sirovom stanju baceni u prvi plan, prerano i bez pravog vodje.
Ajd da uzmemo za primjer Milutinova, ti se bar sjecas kakav je panj bio Pekovic ili Maric kad su tek dovedeni, obicne sirovine bez trunke tehnike i snalazenja u prostoru ali su oni imali iskusnije saigrace na svojoj poziciji uz koje su eksplodirali, svi ovi klinci trebaju upravo to isto ali pojacanja ni na vidiku  :no:
Nije problem sezona, nije ni dvije ali ovakav nemar ja nisam nikad vidjeo u Partizanu, ne mozes ti pustiti bezbrade mladice da se bore sa surovim placenicima kakvi su svi stranci koji dolaze da igraju kod nas a za onog Milutinovica ni meni nije jasno koji moj trazi tu kad od njega nikad nece nista biti pa taman da ga vodi 10 Vujosevica.
Ovim klincima trebaju uzori, sabloni koji ce ih rasteretiti do kraja i uz koje ce oni igrati bez blokade u glavi, Milutinov ima sve predispozicije da bude vrhunski centar uz jedno 10-15kg mase ali dzabe je kad on nema uz koga da to postane a dobro se zna kakve je centre nekad Patizan stvarao.
Svi ovi klinci manje-vise uz par iskusnih igraca mogu itekako da napreduju ali mi centra nemamo vec par sezona unazad, nemamo vise ni skakace, nemamo atlete koje na kulturan nacin salju napaljene protivnike po burek, zbog toga ja i kazem da bi nam Pavlovic legao kao budali samar jer onakav igrac se ne stvara, onakav igrac se radja.
Ja sam imao priliku da u Loznici treniram sa Milosem Vujanicem u toj generaciji 1983. i vrlo dobro znam kako je kad te covjek konstantno pravi budalom na terenu iako ti dajes sve od sebe, jednostavno, koliko god se trudio on bi to galantno rjesavao i jedini nacin da ga zaustavis bio je faul i to onaj podmukli, steta je sto ga nisu zaobisle povrede, nije on pokazao ni 50% od onoga sto je mogao.
Ja Tepica nikad nisam ni svrstavao u kosarkase, onaj lik je oduvijek bio izgubljen slucaj, i nikad se nije snalazio ni na jednoj poziciji da bi ga mogao definisati kao igraca bilo koje pozicije, Dalo mi nikako ne uliva povjerenje, Gagic je dostigao svoj limit i nema dalje, ali zao ovi ostali uz par pojacanja mogu itekako da napreduju.
Da se razumijemo, nemam ja nista protiv Bo-a, ali sam samo naveo cinjenice da se on i pored onakvih saigraca nije bas rasturao od nekih asistencija, dok je on bio plej imali smo ubjedljivo najvise izgubljenih lopti po utakmici, sut mu je bio u najmanju ruku cudan ali je imao te vrhunske atlete koje su pokrivale njegove greske sto u ovom slucaju nema i zbog toga mislim da Bo trenutno nije plej kakav nama treba.
Ne znam, evo npr Goran Ikonic koji je moj rodjak i osvjedoceni je Grobar, jeste da je u poznim godinama ali mogao je itekako da nam pomogne jos jednu sezonu, uz njega na beku, Macvana na laznoj petici, Saleta na krilu, pleja i ako nista drugo onda Milutinova na petici to bi bila vec druga prica, ovako ostaje da cekamo i gledamo kako ovi klinci propadaju jer oni u ovakvom sistemu mogu samo da sagore a nikako da napreduju.
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 09:22 NebojsaK »

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #380 poslato: Novembar 05, 2014, 01:45 »
Medjitim, ja itekako vidim dobar materijal u Partizanu, Aranitovic, Marinkovic, Andric, Bezbradica pa i Milutinov su nebruseni dijamanti koji su u sirovom stanju baceni u prvi plan, prerano i bez pravog vodje.
Ajd da uzmemo za primjer Milutinova, ti se bar sjecas kakav je panj bio Pekovic ili Maric kad su tek dovedeni, obicne sirovine bez trunke tehnike i snalazenja u prostoru ali su oni imali iskusnije saigrace na svojoj poziciji uz koje su eksplodirali, svi ovi klinci trebaju upravo to isto ali pojacanja ni na vidiku  :no:
aranitovic kod duleta ocigledno nikada nece dobiti sansu,a decko ima vec 20god,a cak ni u ovakvoj trenutnoj situaciji se ne skida i nije u 12.andric je daleko od nekog velikog talenta,ima stvarno dobar sut i to je to. moze da bude prosecan igrac,solidan,ali daleko od nekog vrhunskog igraca. bezbradica je takodje daleko od nekog ozbiljnog talenta,ima vec 21god i nije klinac.kao mladji je vazio za talenta,ali nije do sada bog zna koliko pokazao.
milutinov jeste bio veliki talenat, ali vec 2 sezone dobija konstantno sansu i bitan je igrac u rotaciji partizana,ovo mu je vec treca sezona,a opet napredak mu je upitan.opet jos je mlad i jos moze da postane igrac. tu je takodje mali salic koji je vazio za velikog talenta,ali vidim da ga grobari i najvise kritikuju.
od tih nabrojanih jedino je marinkovic stvarno vrhunski talenat,kao i mali glisic...

sto se tice nekadasnjih partizanovih igraca, maric je doveden kao vec iskusan i nije imao starije i iskusnije igrace pored kojih je ucio.tj on je odmah bio prvi centar,a rezerva vranes. i bio je u partizanu samo jednu sezonu.tesko je doveden kao drvo,kojenista nije znalo,a zajednu sezonu naucio vise nego do tada u karijeri. njemu je prosto data sansa,igra se zasnivala na njemu,i on je mogao da pokaze sve sto zna i sto je ranije naucio. naravno moguce i da je sa svoje 25-6god dodatno napredovao,i unapredio neke elemente,ali nesta revolucionarno novo sigurno nije naucio.
pekovic je dosao kao veliki talenat za svoju poziciju.bio je najbolji igrac juniora atlasa, na ep u20 je imao 11p i skoro 10sk u proseku,i bio nas treci igrac posle luke bogdanovica koji je godinu stariji i tripkovica. a bio je kao sto rekoh godinu dana mladji. manju ulogu od njega su imali tadija,micov,maras,rakovic,novica,bakic,golubovic... daleko je on bio od obicnog drveta. naravno u partizanu je dodatno napredovao, ucio i nove stvari,jer je dosao kao mlad igrac.to je normalno.

sa vecinom ostalog recenog se slazem, ali generalno navijaci partizana su u velikoj meri pod nekim utiskom kako su dovodili drva,neznalice,netalentovane i nepoznate igrace,a onda cudnovatom rukom duleta vujosevica su takvi pravljeni u vrhunske igrace.
naravno da to ne odgovara istini. ali je istina da je dule znao da izvuce maksimum od igraca i da mnogi igraci su svoj maksimum ostvarili  u partizanu, imali odlicne rezultate i u evropi,a posle nikada vise nisu ponovili taj nivo.opet retki su postali vrhunski evropski igraci kao pekovic,pre krstic,pa i spominjani vujanic...
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 01:45 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #381 poslato: Novembar 05, 2014, 04:17 »
To da li je neko talenat ili ne je u danasnjem sportu zaista manje vazno.Ako sad svi ne umijemo naborijat po 10 igraca koji su bili talenti vanserijski pa nisu napravili nista i obrnuto,onda vala nismo ni pratili sport.

Tako da me nije strah sa te strane,je li Marko ili Janko talentovan. Jedino je lose sto klub trenutno zivotari,nema naznaka da cemo krenuti uzlaznom putanjom u skorije vrijeme. Dolazak Macvana,Pavlovica pa i Boa ili Marica je resenje za ovu sezonu i nista vise. Onda iduce opet novi raspad pa sve iz pocetka. Ipak,ja i dalje imam povjerenja u KKP,a zasto i ne bi imao,do sad su me iznenadjivali samo pozitivno.
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 04:18 Фаул »

Van mreže Dimitrije BP

• Starosedelac
  • Ugled: +40/-15
    • Pogledaj profil
« Odgovor #382 poslato: Novembar 05, 2014, 06:26 »
Udario junak na junaka. :respect

Van mreže Dimitrije BP

• Starosedelac
  • Ugled: +40/-15
    • Pogledaj profil
« Odgovor #383 poslato: Novembar 05, 2014, 06:38 »
Hahaha, bravo Tepiću. Lik nije znao da je kraj. :rofl:

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #384 poslato: Novembar 05, 2014, 06:44 »
Tepara sa 7 metara LEVOM rukom odlucujuci kos!!!  :klanja:

Van mreže Deneb

• Starosedelac
  • Ugled: +27/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #385 poslato: Novembar 05, 2014, 06:54 »
rutiinski !!

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #386 poslato: Novembar 05, 2014, 07:26 »
mislim da bi svaki komentar bio suvišan.

Oko sve ove priče o davljenju, sad je stvarno bila prilika da Vujošević sa tim napravi nešto korisno. Svaki kontakt sa loptom Tepića na televiziju nateran troje dece u Srbiji da batale košarku.

Van mreže NebojsaK

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #387 poslato: Novembar 05, 2014, 07:30 »
Nisam gledao prenos ali procitah da je grbavi opet zasr'o?!
Ja stvarno ne znam da li taj covjek i sam vidi svoju svrhu postojanja, ne kao kosarkasa vec uopste  ::)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #388 poslato: Novembar 05, 2014, 07:39 »
Udario junak na junaka. :respect
veci deo utakmice nisam gledao,ali ono sto sam video je bilo ocajno sa obe strane. ovi koliko videh igraju kao teski indijanci...zali boze njihovog budzeta. nisu oni nesto ekstra giga skupi,ali imaju sasvim dovoljan budzet,a kvalitet igre u nivou igokee i mega vizure...
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #389 poslato: Novembar 05, 2014, 10:08 »
Tepić je bio najbolji igrač Partizana.....