ukratko...
Pobeda sasvim zaslužena, mada nemam nikakve iluzije da smo odjednom postali neki mamojebači i ozbiljna ekipa, i dalje smo tu više zahvaljujući činjenici da se ostatak lige samoraspao pa smo uspeli vezati 10 pobeda. Ali svrsishodnost i kvalitet ove lige su već neka druga tema.
Zvezda nije bila "prava" u ovoj utakmici, mada ni kada je prava nije nam neki bauk koji ne možemo dobiti. To je tim pun mana i rupa koje se mogu iskoristiti, ali nažalost čisto sumnjam da mi to možemo (mislim na ključne utakmice, za trofeje).
Partizan i dalje nema nikakvu igru, što ne treba da čudi jer nema ni plejmejkera (ili čoveka koji pravi igru, u bukvalnom prevodu). Tepić i dalje igra off the ball, dakle isključivo kao sekundarni kreator i čovek koji će iskoristiti šansu tek kada njegov igrač pomogne na čuvanju Partizanovih alfa mužjaka, Mačvana i Pavlovića. I dalje se osećam nekako tužno i popišano kada vidim sa u zemlji poput Srbije gde ima blizu 100.000 ljudi koji poluprofesionalno ili rekreativno pikaju basket, poziciju ball handlera drže Milenko i Boris, dva izgubljena deteta, svako na svoj način.
Uprkos svim drugim pozitivnim stvarima, mislim da su njih dvojica ipak preveliki balast za ovaj tim i da će nas koštati trofeja. Zvezda ima mane, ali čini mi se nedovoljne da pokriju ovaj naš krater na poziciji 1.
Par reči i o ovim alfa dozima.
Oko Pavlovića ne bih trošio reči, mislim da sam čak i na ovom forumu napljuvan kada sam govorio da je i u svom "pecaroškom modu" najbolji igrač ABA lige. Naši mladi bekovi bi trebali svaki dan da uče od njega, kako se u isto vreme može sačuvati tehnika i šut uprkos redovnom stažu u teretani. Jezivo je koliko je sam sposoban da nosi tim, bez ikakve akcije, dakle kroz čiste izolacije. Moram reći da je stvarno privilegija što ga možemo gledati uživo, stvarno nemam reči... Hvala Saša.
O Mačvanu i nemam baš nešto lepo za reći. Maki je košarkaški znalac i car, ali postalo je stvarno zamorno gledati njegovo telo od 45 godina kako se klati po terenu. Sinoć ga je Tejić par puta zaključao i u niskom postu naterao na teške fejd avej šuteve, a posle je na nisku petorku Zvezde pokušao da uzida Kalinića, naravno, ostao je u mestu bez efekta. Čitav život sam alergičan na lelemude i lenštine, a čini mi se da je Maki jedan od njih, čim padne u trčanju i izgubi snagu, počne da priča, da glumi skretničara na terenu i da prigovara saigračima. Nervira me što Dule to trpi, ali verujem da je svestan da nema izbora, u zemlji bogalja jednonogi je kralj. Partizan je u dobroj meri tim bogalja, tako da moramo trpiti ovakvog Mačvana.
Svaka mu čast na one dve povučene polukontre, kao da se ukazao Novica iz 2009. godine.
Sve ostalo korektno, prema očekivanjima.