Autor Tema: KK Crvena zvezda 2014/2015  (Pročitano 269760 puta)

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +53/-42
    • Pogledaj profil
Odg: KK Crvena zvezda 2014/2015
« Odgovor #225 poslato: Novembar 03, 2014, 06:27 »
Pokidali ste odbranu u drugom, to je presudilo.  Budućnost sasvim dobra, nas bi ovakve dobili u Pioniru lagano.
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Н.А.                                                            26.11.1918.

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #226 poslato: Novembar 03, 2014, 06:30 »

Mislim, svaka čast Vepr, ovaj, Gospodinu, ali ta njegova košarka je bila i ostala "Dža-bu": prvo i osnovno, ubaci u tim dvojicu sidraša - životinja - i onda ih hrani loptama. Tu nikakve lepote nije bilo ni u začetku.

:smeh1: dokle ide ovo...
Моје јутро, мој дан, моје жеље, мој сан, мој живот, моја ствар, једно име Партизан...

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
« Odgovor #227 poslato: Novembar 03, 2014, 08:54 »
Citat
Калинић је на свом Твитер профилу написао:– Кад се пије, сви се искриве, само се Калинић исправи... Ха ха ха.[/c]
kralj  :aplauz: :aplauz: :aplauz:
« Poslednja izmena: Novembar 03, 2014, 08:55 NenadBG »
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #228 poslato: Novembar 04, 2014, 01:58 »

Mislim, svaka čast Vepr, ovaj, Gospodinu, ali ta njegova košarka je bila i ostala "Dža-bu": prvo i osnovno, ubaci u tim dvojicu sidraša - životinja - i onda ih hrani loptama. Tu nikakve lepote nije bilo ni u začetku.

:smeh1: dokle ide ovo...

Jel to neki kao argument? Jel sam nešto slagao? Ne razumijem.
Ili, da krenemo da se gadjamo smajlijima. Npr.

:smeh4:     :stuart:     :smeh3:

Van mreže VolimPFC

• Administrator
  • Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #229 poslato: Novembar 04, 2014, 11:59 »
Umjesto smajlija, predlažem ti da pogledaš utakmice Partizana(sezona 2009/2010) sa Olimpijakosom, Efesom, Barselonom(trenerski masterpiece koji nikad niko neće prevazići, kako sa Vranešom i Stevanom Miloševićem, a bez Marića, dobiti ubjedljivo najjači evropski tim te godine), Lijetuvosom u Pinoiru, ili onu protiv Unikahe na strani... 
da ne idem dalje od grupne faze i da ne nabrajam neke prethodne sezone...

pa da vidiš šta je ljepota košarke, i 90 datih poena Olimpijakosu, Efesu, uništavanje Ritasa uz skoro stotku i 30+itd...

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #230 poslato: Novembar 04, 2014, 01:02 »
ko te pita za lepotu košarke, čoveku se vide krugovi na košulji pod pazuhom  :D , tu se svaka priča završava. To su neki viši nivoi stručnosti koje mi obični smrtnici ne kapiramo  :palac: .

Elem, odgledao sam sve utakmice Zvezde i utisak je baš pozitivan. Iako se ključna analiza Zvezdine igre pravi pod radnim podnaslovom "za sve dobro su zaslužni igrači, za sve loše je kriv Radonjić", mislim da tu ima par začkoljica.

Pre svega, ključ uspešnog starta je Bobi. Ja priznajem da nisam verovao, ali on je značajno popravio svoju koordinaciju, i ne usporava više napad kao nekada. Sve čestitke idu njegovom kondicionom treneru. Opet, ostaje pitanje koliko je to održivo stanje, njegova kolena nisu "projektovana" da dugo drže ovakav ritam, ne bih da budem "Žalosna sova", ali većina igrača tih dimenzija ima jako mali zenit i brzo počnu padati (Begić iz Olimpije je dobar primer).

Dok god je Bobi u ovom stanju, on je živa meč-ap napast i može praviti štetu svim ekipama u Evropi. Nema puno odbrana koje mogu tako brzo rotirati da pokriju totalno udvajanje, a Bobi vrlo često zahteva baš to.

Naravno, uz sve to ključ je i dovođenje pleja koji to razume, a Vilijamsov upgrade u odnosu na Nelsona po tom pitanju je ogroman, to ste već uglavnom svi istakli.

Uglavnom, na konto osovine Vilijams - Bobi i fino raspoređenih sporednih uloga stvorena je fina osnova za prolazak u Top 16, a verovatno će par utakmica na jednu loptu kod kuće odlučiti ima li šanse za Top 8.

Mane? Iskusni treneri će znati da napadnu Zvezdu preko pika sa Bobijevim igračem. Tu protivniku ostaje puno prostora kad se pik brani ispod igrača (Rejnolds je juče ispogađao Boga oca tako), iskakanje ne dolazi u obzir, tako da ostaje ovo što Zvezda pokušava, čuvena Tibodoova odbrana pika tzv. "klizanjem", gde centar zonira i čita dalje poteze pik igrača, i u zavisnosti od toga izlazi u blok ili se vraća na svog roll igrača.

E sad, jedno je kad to igra Žo Noa, a drugo kad to igra Bobi, pogotovo u nastavku sezone kad mu noge izgube svežinu. Ako protivnici nađu recept za to, Zvezda gubi svoju oštricu i postaje samo običan tim sa klasičnim vrlinama i manama.

I jedna subjektivna mana, mislim da je previše prostora otišlo na strane igrače. Faktički, Zvezda na klupi ima dva stranca, a to je nešto što mi baš bode oči. Mislim da je neko iz tandema Blažić - Dženkins višak (ovaj drugi verovatno) i da bi ta pozicija bila idealna za nekog našeg momka. Takođe, mislim da imamo i previše svojih balvana smećara da bi tu poziciju trošli na Maikana. Čak i ovakve rokade prouzrokuju pobedu ili dve manje za Zvezdu (a to nije nužno), dugoročna korist bi bila daleko veća.

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
« Odgovor #231 poslato: Novembar 04, 2014, 01:41 »
Doživeli smo i to da se Grobari sećaju starih dana i to u basketu...e da mi je to neko pričao 2010-e.. :D

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #232 poslato: Novembar 04, 2014, 05:32 »
Moja opaska o "lepoti" nije imala za cilj da umanji uspeh Gospodinov. Iza njega stoje rezultati koji su, barem u domaćim okvirima, konstantni i ubedljivi. Takodje, jasno mi je s kakvim ushićenjem navijači pričaju o utakmicama protiv timova koje PFC spominje. Bilo je tu zaista velikih pobeda. ALI, za nekoga ko nije napaljen na rezultat, IGRA kojom su te utakmice dobijane nije bila neešto posebno zanimljiva za oko. Postojao je šablon, upravo onaj koji sam spomenuo - stvoriti dominantnu 4-5 liniju i onda oko nje graditi i ostatak tima i igru. Da se razumemo - tek Radonjina Zvezda nije imala neku igru prošle sezone i gledati nju je bilo nešto kao umiranje u - dosadi!
Ali, sve se menja od ove sezone. Pre svega i najviše zahvaljujući Dr. Brutusu. ALI, tu su i novajlije - 3 naših + Zirbes - koji su već pokazali da će biti sjajne karike u novoj Zvezdi sa novom igrom. I to igrom koja je baš milina za gledati. Dovoljno sam mator, recimo, da se sećam jednog sjajnog beogradskog tima koji je čak i prvenstvo ONE SFRJ lige osvojio, a uz nevidjeno atraktivnu i raznovrsnu igru. Taj klub je bio Radnički - sa Jarićem, Tvigjem Ivkovićem, Marovićem, Damjanovićem i Tasom traktoristom. U to (daaaavno) doba bio je običaj da se u Hali sportova organizuje "dupli program" - dve utakmice za redom. Ja sam, naravno, išao da gledam Zvezdu, ali često sam tako bio u prilici da gledam i Radnički, OKK, Partizan. Gledati taj tim Radničkog je bila uživancija samo takva. "Kreativni" novinari su im brzo nadenuli nadimak, "Romantičari sa Crvenog Krsta".
Eto, možda me sad malo bolje kapirate.
A opet, moguće je i to da sam ja pristrasan jer se radi o mojoj Zvezdi.  :wacko:

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil

Van mreže Zgembo Adislić

• Starosedelac
  • Ugled: +54/-20
    • Pogledaj profil
« Odgovor #234 poslato: Novembar 04, 2014, 08:35 »
pa eto, da ne idemo daleko, dovoljno je pogledati proteklu sezonu... Ako je ona primer "šablona sa visokim igračima", onda OK.

Van mreže Фаул

• Administrator
  • Starosedelac
  • Ugled: +105/-164
    • Pogledaj profil
« Odgovor #235 poslato: Novembar 04, 2014, 09:48 »
Mislim da nisi nesto detaljnije pratio Partizan onih nekoliko godina kad smo prolazili u 8. Bilo je itekako lijepih meceva,sjajne kosarke i velikog broja poena (iako to nikako nije mjerilo ljepote).

Zadnjih par sezona smo igrali manje kvalitetnu,ali jako atraktivnu kosarku. Sa Veselim,Gistom,Bertansom smo imali ubitacne i efektne kontre,fantatsicna utrcavanja,alej apove i sve ono na sta se prima americka (a i evropska) publika tako da ta teza o ruznoj kosarci i nije bas na mjestu. Naravno da imamo itekako ruznih perioda (i sezona) ali daleko od toga da je to pravilo.
Zar nisu ljudi čudni? Nikad ne koriste slobode koje imaju ali zahtijevaju one koje nemaju. Ne koriste slobodu misli, traže slobodu govora.

Van mreže nyc

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #236 poslato: Novembar 05, 2014, 04:29 »
Komšije, cenim da ste u pravu i da je moj komentar bio ishitren (iZhitren? Kako je pravilno?) . Tačno je, ja zaista nisam odgledao dovoljno utakmica KKP da bih sa sigurnošću mogao da tvrdim ono što sam već napisao.

Šta drugo mogu da kažem osim, evo, još jedna lepa strana normalnog foruma!  Nema "ljutiš", već "hvala" za besplatnu lekciju! Hvala i onom gore što postoji ovo virtuelno okupljalište.
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 04:32 nyc »

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #237 poslato: Novembar 05, 2014, 12:59 »
  karata za utakmicu u petak više nema a klub je sklpio dogovor sa "lastom" da ko god ima kartu za utakmicu može taj dana da koristi njihove usluge 30% jeftinije a takođe može sutradan na fudbal protiv Čuke sa istom kartom       preneću komentar sa jednog zvezdaškog foruma  Ovo sto su Covic,Radonjic i igraci napravili je kosmicki poremecaj na kosarkaskoj sceni Srbije.Jednima to ne odgovara jer menja stanje koje traje dugo a drugima jer oni nisu ukljuceni u to.I jedni i drugi odjebite od najbolje ideje i projekta u nasem SD ko zna koliko dugo!!! Hebo vam ja mater svima,lesinari,hijene,olosi.....

« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 12:59 Blefer »
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #238 poslato: Novembar 05, 2014, 01:09 »
meni je partizanov stil igre ruzan,od kada je dule tu,istog se i vlada pridrzavao. naravno da bude da se otvori neka utakmica,da se dosta poena, bilo je dosta elejupova,posebno sto je partizan uvek imao fizicki dominantne igrace. ali generalno igra je vecinom bila zasnovana na dominantnoj centarskoj liniji,stalno je gurana lopta pod obruc,a kada se promasi onda se na skok osvaja drugi-treci napad,i na toj dominaciji je gradjena igra.bude tu i neka lepa utakmica,atraktivna, sa dosta poena,ali nije to stil koji preovladava.
istina predgodnih nekoliko sezona nije partizan imao dominantne centre,pa se malo odustalo od tog stila igre,ali je partizan uvek dosta dobar skakacki,cak i kada nema dominantne visoke igrace.
sada da se ne lazemo i radonjiceva zvezda je pre svega zasnovana na tvrdoj odbrani,i odgledao sam tonu neverovatno dosadnih i losih utakmica,a da se ne lazemo mozemo da pricamo o atraktivnosti utakmica pre svega zahvaljujuci markusu,koji ima neverovatna dodavanja i pregled igre,covek sve vidi...
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 01:14 NenadBG »

Van mreže srdjan dimitric

• Starosedelac
  • Ugled: +6/-3
    • Pogledaj profil
« Odgovor #239 poslato: Novembar 05, 2014, 01:35 »
kakav je to dug od 2 mil eura koje je juce pomenuo jakovljevic?