Autor Tema: Fudbalska reprezentacija Srbije  (Pročitano 754546 puta)

Van mreže NenadBG

• Starosedelac
  • Ugled: +61/-256
    • Pogledaj profil
A ljubav ka tebi jos jaca je...

I svakim danom sve vise volim te...

Van mreže ladja

• Starosedelac
  • Ugled: +108/-96
    • Pogledaj profil
Odg: Fudbalska reprezentacija Srbije
« Odgovor #1771 poslato: Oktobar 11, 2015, 10:04 »
To je za plakanje a ne za smeh....

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1772 poslato: Oktobar 11, 2015, 10:20 »
Budala.

Ovo je, nadam se, njegovo poslednje vodjenje ovog tima u koji niko iz saveza nije imao poverenja zato su ga i pustili da se lomata do kraja.

Zbogom, neka te sreća prati u daljoj karijeri, i što dalje od reprezentacije.

PS: Sudija pederu  :pusiga:
John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1773 poslato: Oktobar 11, 2015, 10:34 »
Radovan je naša svetla budućnost nije li Savo rekao da je on na "duge staze"..... :uzbudjen:

P.S.Zoran Tošić je danas postao naš najefikasniji igrač od aktivnih sa 11 postignutih golova... :stuart:
« Poslednja izmena: Oktobar 11, 2015, 10:35 ladja »

Na mreži Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1774 poslato: Oktobar 11, 2015, 10:45 »
 Kad vidimo ko je selektor i ko je prvi strelac sve je jasno.Nece se kod nas nista pomeriti na bolje  :no:
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2015, 08:10 Blefer »
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1775 poslato: Oktobar 12, 2015, 12:46 »
Nekako se sve poklopilo za veliko finale! Dron(javo) vreme, pokisli i promrzli gledaoci, glup i zaista nezaslužen poraz (ne ulazim u priču oko toga šta je "(ne)zaslužen" poraz), dva isključenja i to oba kapiteni, lopovsko suđenje ("in your face" što bi rekli Ameri) ... U isto vreme, južni susedi i naši direktni konkurenti skidaju višedecenijski mrak i po prvi put se plasiraju na neko medjunarodno takmičenje. 
Trebalo je ovo izrežirati!

P.S. Ne sećam se da sam ikada psovao suca, ali ovo danas je bio BREZobrazluk!  Prvo poništeni gol Bambija. Nijedna kamera nije uspela da uhvati tu "ruku". Kako li je sudac to provalio, da mi je znati? Potom, baš fušerski nedosudjen prekršaj nad Bambijem (opet on) nakon kojeg pada gol(čina)! Svašta je moguće da ti se pričini na TV ekranu, ali ako ono nije bio čist faul, ja stvarno nemam pojma o fudbalu. Priznaću. I onda isključenja. Hajde, da mu progledam kroz pištaljku za Kolarova, ali crveni Matiću je malo too much.   Tražim na YT snimak, ali nema. Eto, tolko.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1776 poslato: Oktobar 12, 2015, 10:17 »
Sramotno sudjenje, zaista sramotno. Sta li bi tek bilo da je utakmica odlucivala o necemu bitnom ne smem ni da zamislim.

Nista, kraj jos jedne mucne reprezentativne sezone. Propustamo trece veliko talmicenje. I tek cemo da propustamo dok nam je savez ovaj i ovakakav.

I jos jedan osvrt na pricu o dronu: po n-ti put pricam da je neodrzivo za jednu te istu situaciju jedan tim kazniti a drugi nagraditi. Sto se tice toga kako su "oni" "nas" nesto tu grdno zahebali, ne znam, od pocetka imam veliki osecaj ne ozlojedjenosti, niti da me je neko nesto tu zahebao, vec samo i iskljucivo - gadjenja. Gadjenja za celu tu ideju, gadjenja za organizaciju, gadjenja za ponasanje albanskih igraca i kompletne njihove javnosti povodom tog slucaja, od premijera nanize. Tamo je ekipa koja je jedva docekala da jednu sramnu i podlu provokaciju iskoristi na potpuno nesportski nacin docekana kao grupa nacionalnih heroja?! Pricajte sta hocete, mei se od toga stomak okrece. Slaviti prekinutu utakmicu kao pobedu? Slaviti tri boda koja na terenu nisi osvojio kao istorijski uspeh??? Eno im neka se slikaju sa tim dripcem koji je dron pustio, neka ih neka uzivaju do mile volje u svom pregnucu, to zaista dosta govori i o njima i o onima koji ih podrzavaju u celoj toj prici. I da ne bude zabune, nemam nameru da opravdavam domaci olos, Bogdanova i ostale koji su jedva docekali da ulete u teren. Niti slabu organizaciju niti nas savez. Koliko god da mi se svi oni gade, jos mi se vise gadi tzv. "Sportski" sud u Lozani i politicka kapitalizacija jednog sramnog cina. Jedino sitno zadovoljstvo zbog toga je onaj muk iz Elbasana. Ako nista drugo, mi smo na terenu pobedili.

Politika je, medjutim, (opet) pobedila fudbal. Da necu mozda tome da aplaudiram? Ne pada mi na kraj pameti.
"This is exactly what football should be about."

Na mreži Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1777 poslato: Oktobar 12, 2015, 11:10 »
FSS prelomio: Ćurčić nas vodi na Mundijal u Rusiju!

„Da bi neko ostvario rezultat mora da ima kontinuitet u radu“, poručio potpredsednik FSS Savo Milošević

:no: :no: :no: :no: :no:
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2015, 11:11 Blefer »

Van mreže ladja

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1778 poslato: Oktobar 12, 2015, 12:27 »
Kao što sam rekao Ćure je naša svetla budićnost.... :rock:

Van mreže nyc

• Starosedelac
  • Ugled: +217/-297
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1779 poslato: Oktobar 13, 2015, 09:17 »
Malo sam iskulirao priču o meču Srbija-Albanija, o dronu, prekidu, te o kazni Arbitražnog suda u Lozani. Hteo sam da sačekamo Portugal, pa da onda, ako ko želi, nastavimo diskusiju. Imam dva "priloga" koji mislim da su domaćoj široj javnosti ostali nepoznati. Naravno, iz "nepoznatih" razloga.

1. Prvo, o presudi Arbitražnog suda za sport. Dole imate link za ceo tekst (nije dugačak, dve strane), iz kojeg citiram sledeći pasus:

However, the CAS Panel found that the evidence did not reveal that the FAA refused to play following
an order issued by the referee. The CAS Panel was unable to ascertain to its comfortable satisfaction
that the referee issued a clear, direct and unconditional order to the players to resume the match on the
basis of a definite decision that safety had been assured.

Mrzi me da prevodim sve, ali evo najbitnijeg dela: "Sudsko veće nije pronašlo dokaz da je Fudbalski savez Albanije odbio da nastavi utakmicu uprkos sudijskoj odluci. Konkretno, Sud, na osnovu dokaznog materijala,  nije mogao da utvrdi (...) da je sudija doneo jasnu, direktnu i bezuslovnu odluku da se meč nastavi i to na osnovu uverenja da je bezbednost bila zagarntovana".
Toliko, dakle, što se tiče "sudijske odluke da se meč nastavi" !
A kome i dalje "nije jasno" - ne vredi ni pet puta da pročita.

2. Glede Bogdanova. Nema potrebe, Nešo, da mi imputiraš da sam "znao šta se mota u njegovoj glavi". Prilično nizak udarac i po meni, promašaj. Mislim da je više nego dovoljno što je taj huligan koji je od ranije poznat ne samo našoj policiji, već i UEFI (ko je rekao, Genoa?! Takodje, pročitaj, ako te ne mrzi, tekst za koji sam postavio link dole, kao i citat iz istog ) ladno uleteo u teren! Hajde da se poislužim tvojim "retoričkim oružjem":  Možda ti znaš da je želeo da spase albanske igrače od drugih domaćih huligana? Zaista, potpuno je suvišno da bilo ko od nas gata u pasulj šta je hteo čuveni Bogdanov! Bitno je da je on 1) bio na stadionu (u normalnoj zemlji njemu bi bio doživotno zabranjen pristup svakom fudbalskom meču) i 2) uspeo da se mrtav ladan prošeta po travnjaku JNA baš u trenutku kada kreće vijanje albanskih igrača sa svih strana? Za svaki sud - dovoljno.

Evo i linkova:

I) Obrazloženje Suda:
http://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/Media_Release_3874_3875_English.pdf

II) Otrežnjavajući članak o liku i delu Ice Bogdanova o kojem, gle čuda, sve znaju čak i u Engleskoj (članak je objavljen u The Guardianu)!

http://www.theguardian.com/football/blog/2014/oct/16/serbia-albania-riot-ivan-bogdanov

Evo i ključnog pasusa iz ovog članka:

After the Genoa incident Bogdanov was kept in an Italian prison for several months, before being transferred to Serbia, where another prison term was awaiting him for a separate incident. Nearly two and a half years after the game in Italy he was finally released. In most European countries getting involved in such a high-profile football-related incident would have meant a long stadium ban – probably for life – but things like that just do not happen in Serbia. Bogdanov was back in the stands at the very next game after his release, and a month later he was pictured leading the Red Star supporters during Belgrade’s “Eternal derby”.

Bogdanova, narode, PRATE i i te kako dobro znaju svi koji se bave problemom huliganstva na evropskim stadionima. I mi takvom liku ladno dozvolimo ne samo da bude na stadionu dok se igra meč najvišeg rizika, nego mu dopuštamo još da uleti na teren!

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1780 poslato: Oktobar 13, 2015, 09:27 »
Sto znaci da neko laze ili nema pojma sta mu je posao.
Bas bih volio da vidim zapisnik sa utakmice.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1781 poslato: Oktobar 14, 2015, 09:39 »
Sta to znaci jasan dokaz da je sudija dao dozvolu da se nastavi mec? Ili je dao ili je nije dao. Sta traze, tonski i video zapis? Dakle, u idealnom svetu taj isti sud kontaktira tog istog sudiju i tog delegata da se izjasne o tome jesu li ili nisu dali dozvolu. U cemu je problem? Da nisu mozda odjednom postali nedostupni organima "sportskog" pravosudja?

Na mreži Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1782 poslato: Oktobar 14, 2015, 09:46 »

Nekad je bilo pravilo da sudija izađe na teren zajedno sa ekipama, ako neka ekipa neće da izađe sačeka se 15 minuta i odsvira kraj. da li je i sad isto takvo pravilo na snazi stvarno nisam dovoljno upoznat   

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1783 poslato: Oktobar 14, 2015, 01:21 »
Sta to znaci jasan dokaz da je sudija dao dozvolu da se nastavi mec? Ili je dao ili je nije dao. Sta traze, tonski i video zapis? Dakle, u idealnom svetu taj isti sud kontaktira tog istog sudiju i tog delegata da se izjasne o tome jesu li ili nisu dali dozvolu. U cemu je problem? Da nisu mozda odjednom postali nedostupni organima "sportskog" pravosudja?

u izvjestaju delegata mora sve da pise.
ja ti garantujem u sta god hoces da je sudija rekao nasima da je zvao albance i da oni nece i da to u nikakvom zapisniku nije zapisano.

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #1784 poslato: Oktobar 14, 2015, 01:32 »
Upravo tako. Tim pre mi nije jasno sta znaci to da "nema dokaza". Znaci ili izvestaj delegate na sunce ili laze sud, ili sudija, ili delegat, ili svi zajedno. Sve drugo nema nikakvog smisla.