interesantno je pratiti poziciju rezervnog golmana na spiskovima reprezentacije. Evo, sada vidim da se poziva Kahriman.
Gledajući poslednjih par godina (Lukač, Živković, Kahriman), lako je zaključiti da to mesto dobija prvi golman prvog tima na tabeli našeg prvenstva, po difoltu.
Ja sam ubeđen da to niko živ ni ne gleda, dakle imamo jasnu situaciju da je Stojke najbolji golman, i da je Rajković najtalentovaniji i da "šeta" po potrebi iz prvog tima u mlađe selekcije, a ako je kad je neki od njih zauzet onda uskaču ovi "specijalci" iz večitih.
Neverovatno je da je Živković 3 godine bio rezerva u Partizanu, i čim je postao prvi golman, odmah je upao u reprezentaciju. Isto tako, sada smo se nakon toliko godina setili Kahrimana. Nemam ništa protiv lika, verovatno je dobar golman, ali kada je već ta pozicija tako trivijalna, stvarno ne znam što se taj poziv ne uputi nekom od ovih golmana iz ostalih JSL ekipa, tipa ovaj dečko Jovanović iz Niša koji je po ocenama domaćih novinara (koliko god to (ne)pouzdano bilo) najbolji golman naše lige. Plus, ima 23 godine za razliku od veterana Kahrimana.
Ili da uzmemo Lukačev primer. Dok je bio u Partizanu uredno je pozivan, čak je i branio neke utakmice, a sada kada je u Akhisaru, odavno je precrtan. Manje je bitno što igra u 5. timu turske lige (koji je verovatno bolji od svih naših prvoligaša) i što tamo pruža odlične partije (negde sam pročitao da je od 4 penala u dosadašnjem delu sezone 3 skinuo), važno je da su tu sada Živko, a nakon toga i Damir, da ispune debilnu kvotu igrača iz domaćih klubova (pardon, da se još više odredim, večitih).-
U suštini, u krajnoj slici potpuno nebitna priča, ali može poslužiti kao fin pokazatelj da su stvari i dalje iste, da se kod nas ne radi nikakav skauting već da se igrači pozivaju u reprezentaciju po već godinama ustaljenim obrascima.