Autor Tema: Fudbalska reprezentacija Srbije  (Pročitano 754777 puta)

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
  • Ugled: +1197/-454
  • mitoman i povijesni revizionist
    • Pogledaj profil
Odg: Fudbalska reprezentacija Srbije
« Odgovor #2100 poslato: Novembar 14, 2016, 10:44 »
Bitna utakmica. Dobro je sto smo neporazeni, ali je utisak da smo bili bolji tim. Medjutim, buduci da je Bejl imao stativu za 2-0, treba biti zadovoljan i bodom. Dobro smo poceli utakmicu, drzali loptu, napadali. Tadic je bio dobar, Kostic se trudio ali to je bilo slabo (utisak je da je trebalo Sale Katai da igra od starta), Mitra su uhapsili njihovi halfovi i nije se video do pred kraj. Iza njih Matic dosta dobar. Taj ofanzivni deo tima je dosta dobro funkcionisao, stalno napadao, vrsio presing, stvorio par lepih sansi. Problem je i ovoga puta bio na drugoj strani terena. Za razliku od utakmica protiv Irske i, narocito, Austrije, sada nije bilo toliko ispadanja i gluposti, ali ona budalastina Nastasica nas je kostala mozda i sva tri boda. Neverovatno mi je da neko ko ima toliko utakmica u Premijeru i Bundesligi napravi kiks dostojan petlica...naravno, kaznjeni smo u roku od odmah. Mustafa to nije mogao da brani, ali utisak je da nije bio najbolje postavljen. Svejedno, mislim da je uradio dobar posao i jos jednom dokazao da boljeg od njega nemamo. Ivanovic solidan, Maksimovic izvrstan. Po bokovima Obradovic - za koga se vidi da mu itekako nedostaju takmicarske utakmice, imao je par lepih protrcavanja, ali je centarsut i dalje misaona imenica. A situaciju kada mu je prosla lopta ispod noge u polukontri da i ne pominjem. Prekoputa Rukavina...ne znam, to sto on pokazuje nije nivo reprezentacije, imao je gomilu glupavih poteza i sramotnih centaruteva. Ali je valjda namestio nogu do tog 85og minuta. Ni taj centarsut nije bio idealan, ali je Mitrovic dao zaista vrhunski gol, bas tezak, onako je morao sa covekom na ledjima da se izvije unazad i da trzne glavom. Bas super, svaka cast. A do tada se video nije.

Sramotno je bilo i sudjenje. Dozvoliti Velsanima da onako tuku nije nikakav kriterijum. Ubili su boga u Maticu i narocito Tadicu. Tadicu svaka cast, decko je igrao sat vremena sa polomljenim nosem. To nesto kaze o odnosu prema timu i reprezentaciji. I to nesto novo i nesto ohrabrujuce. Kapa dole. I generalno su momci pokazali cvrstinu, umeli su i Matic i Bane i Maksimovic i Luka da podmetnu djon ili lakat kad treba. Neka, doci ce i oni u Beograd, samo se plasim da tada ne bude drugaciji kriterijum...onaj Bejl ima nebesku levu nogu, imao je par sjajnih poteza, sta li njemu treba da se onako seljacki qrci, valjda je ucio zanat od slavnijeg klupskog kolege...treba pomenuti i momenat kada je sudija prevideo ocigledno namerno igranje rukom Alena na ivici sesnaesterca. Ne znam da li smo tu osteceni za penal ali sasvim sigurno jesmo za karton koji bi ovome bio drugi. A nije cak ni korner svirao. Bruka.

U svakom slucaju, ova igra obecava. Daleko je to od idealnog, ali se neke konture vide. Ohrabrujuce je sto nema davljenja i privatizovanja lopte, pasovi su uglavnom precizni, zna se ko sta radi i ko gde i kada treba da bude. I akcenat nije na odbrani vec igramo uglavnom po bokovima.  Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv polufinaliste EP u gostima. Svidja mi se sta Muslin radi. Problem i dalje ostaje odbrana...nevidjeno glupe golove primamo, sve iz nasih budalastina. I druga stvar, ako cemo i dalje igrati po strani, onda ne moze da se desava da svaki dvadesettreci centarsut padne gde treba...Rukavina i Obradovic su uglavnom prebacivali sesnaesterac, gadjali suprotnu korner zastavicu i sl...na tome bas mora da se radi, takav nam je sistem igre da od kvalitetnog ubacivanja mnogo toga zavisi.

Idemo dalje, Gruzija tamo krajem marta.
"This is exactly what football should be about."

Van mreže Blefer

• Starosedelac
  • Ugled: +104/-109
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2101 poslato: Novembar 14, 2016, 11:20 »
 Reprezentacija posle dužeg vremena ima solidan rezultat i to se mora poštovati i podržati iako je moj utisak da mi možemo i moramo bolje da igramo ako želimo učešće na SP makar i kroz baraž. Mnogo su nam igrači stegnuti i igraju u nekom polugrču. Ako je taktika da se igra po bokovima onda te napade moraju da isprate i igrači sredine terena a ne da samo Mitrović čeka centaršut među 3-4 protivnička igrača. Nisu ti centaršutevi idealni ali u slučaju kad bi bila još barem dva naša igrača u 16 protivnika bilo bi i više šansi da se neko nađe na lopti. Matić i Milivojević to skoro uopšte ne isprate a retko to odrade i Kostić i Tadić, tu mora da radimo na boljem i bržem kretanju. Odbrana igra u formaciji sa tri igrača pozadi, tu Muslin istrajava i to će polako doneti rezultat pogotovo kad se ustali Maksimović koji je konačno imao priliku da pokaže koliko vredi. Nastasić je kiksao ali mu ne treba seći glavu već objasniti da ne mora lopta golmanu ( prva njegova ideja koju je blokirao protivnički igrač) a pogotovo ne mora komplikovanje ako nema drugu ideju nego loptu u kukuruz  i mirna bosna.
Bočni igrači su vrlo bitni za ovu postavku i naravno da je velika povika na njih iako po meni nisu bili loši. Levo će verovatno biti uvek Kolarov a u moru osrednjih zamena na toj poziciji Obradović je možda i najmanje loš ali je pitanje koliko može bez povrede da izgura. Desno je Rukavina i veliki znak pitanja ko može da ga zameni. Basta i Muslin ne idu zajedno a i po onom što vidim Basta se više ne kreće toliko uz aut liniju a neki predlozi da to može igrati Lazović iz đenove su po meni neozbiljni jer Lazović ne može više od 30 minuta odigrati u pravom ritmu na toj poziciji. Od mladih tu je Gajić ali on uopšte ne igra za Bordo pa ostaje da boga molimo da se Toni ne povredi.
Stojković je sad baš zreo golman od koga tačno znaš šta možeš da očekuješ, dobro je što brani u Engleskoj gde nema lakih mečeva.
Mitrović uprkos nekim manama ubedljivo najbolji naš napadač, možda nije loše ponekad mu pridodati još jednog igrač u špicu

Sve u svemu nije loše ali moramo hrabrije i sa više vere u sebe a pravi primer odnosa prema dresu je Dušan Tadić koji je igrao i sa pola litra krvi manje a ne tako davno čuveni doktor fudbala radosav Ćurčić ga nije pozivao ni u prvih 25 igrača :no:     
« Poslednja izmena: Novembar 14, 2016, 11:23 Blefer »
Ћацо СрБиНе скини нам се с grbine

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2102 poslato: Novembar 14, 2016, 12:39 »
Mene iskreno raduje činjenica da imamo dosta dobru klupu koja može da zameni maltene svaku poziciju u timu.

Malo, jako malo nam treba da budemo ubistveni po protivnika. Prvenstveno taj grč koji igrači imaju, ne znam od koga, ali igra za reprezentaciju prvi put posle Antića ima smisla, elana i podrške.

Dobra je ova pauza, što bi se reklo, na vreme. Da sagledamo činjenice iz predhodnih kola, da se vidi gde smo (ako smo) grešili i ciljati to prvo mesto u grupi. Dobijamo sve do kraja, uz eventualan remi sa Ircima tamo, mada sam prosto siguran da i njih tamo dobijamo.

John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2103 poslato: Novembar 14, 2016, 12:42 »
 Tradicionalno su nam problem ekipe kao Gruzija pa ako tamo preteknemo sa tri boda onda je i direktan plasman u igri. Ipak treba nekad imati i malo sreće a veoma bitno je da nas zaobiđu povrede i kartoni ključnih igrača

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2104 poslato: Novembar 14, 2016, 01:00 »
Mislim da ce mnogo bolje biti kada Matic skroz klikne sa saigracima. U medjuvremenu I dalje traziti resenja za odbranu. Po meni su tu za sada sigurni jedino Mustafa, Bane i, na moju veliku zalost, Kolarov a Maksimovic se namece. Mozda eventualno probati i sa Tomovicem...

Van mreže Ajkula

• Starosedelac
  • Ugled: +105/-396
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2105 poslato: Januar 23, 2017, 06:07 »
Markovic u Halu na pozajmici.
Jebote jel se taj igdje zadrzao duze od 6 mjeseci?

Van mreže dejo94

• Starosedelac
  • Ugled: +60/-36
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2106 poslato: Januar 29, 2017, 11:25 »
Paločević i ubačaji  :rofl:

Van mreže dejo94

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2107 poslato: Januar 30, 2017, 12:24 »
Najzanimljivije u utakmici je pitanje ko nam je ona plava doktorica..  :D :D

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2108 poslato: Januar 30, 2017, 10:46 »
Ja sam sasvim zadovoljan. Jos smo osteceni za penal. Glavni utisak je, ipak, Muslin. On je uspeo da sa gomilom anonimusa sa srpskih livada (za pola tih igraca nisam ni cuo) za manje od nedelju dana napravi igru i da igra barabar sa iskusnim americkim profesionalcima. Svaka cast i njemu i momcima, a bogami i srpskim navijacima.  :aplauz:

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2109 poslato: Januar 30, 2017, 01:17 »
i doktorici naravno :aplauz:   Ovi momci su igrali disciplinovano i odgovorno i za sad dosta od njih. Meni se dopao Maraš a nije los ni onaj Djokic

Van mreže Laki

• Globalni moderator
  • Starosedelac
  • Ugled: +54/-10
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2110 poslato: Januar 30, 2017, 05:32 »
Kao što reče Aca informacija, poslednjih 20-25 minuta utakmica je bila sve osim prijateljska.

John Pilger je sedamdesetih pravio dokumentarac o disidentima u Čehoslovačkoj. Jedan od njih mu je tad rekao kako zapad ima mnoge prednosti u odnosu na istok, ali u jednoj stvari istok ima prednost. Pilger ga pita,a koja je to? Odgovor - Kad nas mediji lažu, mi znamo da nas lažu.

Van mreže Cvjecar Florijan

• Starosedelac
  • Ugled: +169/-97
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2111 poslato: Januar 31, 2017, 09:59 »
Milivojevic iz Olymanije u Crystal Palace za 13 milijuna funti
Ja još uvek ludujem za tobom
ne znam šta ću sam sa samim sobom
još uvek me bole dani naši
tvoje oči još vidim u čaši

Van mreže Blefer

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2112 poslato: Mart 09, 2017, 01:13 »
Muslin je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković (Notingem), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Konja), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Anderleht), Antonio Rukavina (Viljareal) i Uroš Spajić (Anderleht).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Radoja (Selta) i Nemanja Matić (Čelsi).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (HSV), Lazar Marković (Hal), Zoran Tošić (CSKA), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Uroš Đurđević (Partizan) i Mijat Gaćinović (Ajntraht

Van mreže Dule Savic

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2113 poslato: Mart 09, 2017, 01:16 »
Ko je Aleksandar Jovanovic iz Arhusa?

Nema Kataia? Suspenzija valjda. Djurdjevic zasluzeno...jedino ne znam u kakvoj formi je ovaj mali Gacinovic iz Vojvodine...

Van mreže dejo94

• Starosedelac
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2114 poslato: Mart 09, 2017, 01:36 »
Jovanović što je branio u niškom Radničkom. Koliko znam Mijat igra redovno u Njemačkoj..