Bitna utakmica. Dobro je sto smo neporazeni, ali je utisak da smo bili bolji tim. Medjutim, buduci da je Bejl imao stativu za 2-0, treba biti zadovoljan i bodom. Dobro smo poceli utakmicu, drzali loptu, napadali. Tadic je bio dobar, Kostic se trudio ali to je bilo slabo (utisak je da je trebalo Sale Katai da igra od starta), Mitra su uhapsili njihovi halfovi i nije se video do pred kraj. Iza njih Matic dosta dobar. Taj ofanzivni deo tima je dosta dobro funkcionisao, stalno napadao, vrsio presing, stvorio par lepih sansi. Problem je i ovoga puta bio na drugoj strani terena. Za razliku od utakmica protiv Irske i, narocito, Austrije, sada nije bilo toliko ispadanja i gluposti, ali ona budalastina Nastasica nas je kostala mozda i sva tri boda. Neverovatno mi je da neko ko ima toliko utakmica u Premijeru i Bundesligi napravi kiks dostojan petlica...naravno, kaznjeni smo u roku od odmah. Mustafa to nije mogao da brani, ali utisak je da nije bio najbolje postavljen. Svejedno, mislim da je uradio dobar posao i jos jednom dokazao da boljeg od njega nemamo. Ivanovic solidan, Maksimovic izvrstan. Po bokovima Obradovic - za koga se vidi da mu itekako nedostaju takmicarske utakmice, imao je par lepih protrcavanja, ali je centarsut i dalje misaona imenica. A situaciju kada mu je prosla lopta ispod noge u polukontri da i ne pominjem. Prekoputa Rukavina...ne znam, to sto on pokazuje nije nivo reprezentacije, imao je gomilu glupavih poteza i sramotnih centaruteva. Ali je valjda namestio nogu do tog 85og minuta. Ni taj centarsut nije bio idealan, ali je Mitrovic dao zaista vrhunski gol, bas tezak, onako je morao sa covekom na ledjima da se izvije unazad i da trzne glavom. Bas super, svaka cast. A do tada se video nije.
Sramotno je bilo i sudjenje. Dozvoliti Velsanima da onako tuku nije nikakav kriterijum. Ubili su boga u Maticu i narocito Tadicu. Tadicu svaka cast, decko je igrao sat vremena sa polomljenim nosem. To nesto kaze o odnosu prema timu i reprezentaciji. I to nesto novo i nesto ohrabrujuce. Kapa dole. I generalno su momci pokazali cvrstinu, umeli su i Matic i Bane i Maksimovic i Luka da podmetnu djon ili lakat kad treba. Neka, doci ce i oni u Beograd, samo se plasim da tada ne bude drugaciji kriterijum...onaj Bejl ima nebesku levu nogu, imao je par sjajnih poteza, sta li njemu treba da se onako seljacki qrci, valjda je ucio zanat od slavnijeg klupskog kolege...treba pomenuti i momenat kada je sudija prevideo ocigledno namerno igranje rukom Alena na ivici sesnaesterca. Ne znam da li smo tu osteceni za penal ali sasvim sigurno jesmo za karton koji bi ovome bio drugi. A nije cak ni korner svirao. Bruka.
U svakom slucaju, ova igra obecava. Daleko je to od idealnog, ali se neke konture vide. Ohrabrujuce je sto nema davljenja i privatizovanja lopte, pasovi su uglavnom precizni, zna se ko sta radi i ko gde i kada treba da bude. I akcenat nije na odbrani vec igramo uglavnom po bokovima. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv polufinaliste EP u gostima. Svidja mi se sta Muslin radi. Problem i dalje ostaje odbrana...nevidjeno glupe golove primamo, sve iz nasih budalastina. I druga stvar, ako cemo i dalje igrati po strani, onda ne moze da se desava da svaki dvadesettreci centarsut padne gde treba...Rukavina i Obradovic su uglavnom prebacivali sesnaesterac, gadjali suprotnu korner zastavicu i sl...na tome bas mora da se radi, takav nam je sistem igre da od kvalitetnog ubacivanja mnogo toga zavisi.
Idemo dalje, Gruzija tamo krajem marta.