Bitna pobeda. Ne treba trcati pred rudu ali mislim da smo ovim 80 posto obezbedili jedno od prva dva mesta u grupi. Prvo poluvreme ocaj zivi. Muslin se debelo zeznuo (a to je izmedju redova kasnije i priznao) sa Kolarovim na stoperu (posle je usao Vukovic a Kolarov je otisao na beka). Ali svejedno, onako dati cistu loptu njihovom napadacu u noge je sramota. To nema veze sa pozicijom. Nkada je odbrana bila najjaci deo naseg tima, u ovom ciklusu je najslabiji. Na svakoj utakmici osim protiv Moldavije (Irska, Austrija, Vels, sada Gruzija) mi smo protivnika castili golom za vodjstvo posle najgrubljeg moguceg kiksa odbrambenog igraca, stopera ili beka, bilo da je rec o Ivanovicu, Nastasicu ili Kolarovu. Ima tu naravno i do neuigranosti, i do promene formacije, ali to nije i ne moze biti opravdanje za onakve pocetnicke greske. Nece nas svaki put vaditi Mustafa kao neki dan (imao je dve sjajne intervencije, a jednom su oni ispali glupi i sebicni sami pred golom; da su ga tada dali, a ne znam kako nisu, tesko bismo skroz okrenuli posle 0-2). Kako bilo, izjednacili smo u pravom trenutku, u nadoknadi poluvremena. Penal je bio cist, Kostic je jedno duplo brzi bio od njihovog beka i ovaj ga rusi, sta ce, da nije bio bi gol. Tadic rutinski levom nogom. U drugom poluvremenu znatno bolja situacija. Matic je proradio, a sa njim i ostatak veze. Dusan Tadic sa dve vanredne asistencije jos jednom pokazuje da smo napokon dobili pleja posle xy godina. Uostalom, podatak da je od 12 golova koje je reprezentacija postigla u ovom ciklusu on kao strelac ili asistent ucestvuje u 11, dovoljno govori sam po sebi. Treba pomenuti Mitrovica koji se opet nije video i opet je dao odlucujuci gol (a drugi su mu ponistili na pravdi boga!), kao i sjajn debi malog Gacinovica i gol posle 5 minuta igre (ako za nesto ne treba brinuti to je buducnost, imamo grupu sjajnih klinaca koja upravo stasava u najjacim evropskim ligama). Sa druge strane veoma brinu ponovljene greske odbrane kao i gomila ocajnih centarsuteva (ponovo!) sa obe spoljne pozicije. Ali molim lepo, odbranili smo se spretno-srecno, kada smo to pregrmeli uvalili smo tri (u stvari cetiri) komada. Pobedu i tri boda na teskom gostovanju pamtimo, igru u prvpm poluvremenu zaboravljamo. Cekamo Vels u junu kod nas. Bice to lepa prilika da naplatimo neke dugove. Zao mi je samo sto nece biti Bejla kao ni onog drvosece sto je Tadicu polomio nos a neki dan Ircu nogu.