Bravo momci, idemo u Rusiju. Odvratna utakmica, ali prezivesmo. Do pre koju godinu primili bismo dva komada i cao, zdravo. Mislim da je vazan element u celoj prici i fakat da nam je pola tima igralo ili igra na Ostrvu.
Ocajan ulazak u utakmicu, Irci motivisani, rastrcani, borbeni...I potpuno fudbalski limitirani. Ipak, I takvi su nas nadigrali u prvih pola sata i sva je sreca da je Dafi bio u ofsajdu inace ko zna kako bi se stvari dalje odvijale. Mi jednostavno nismo uspeli da uradimo ono sto je jedini lek protiv ovakvih napaljenih a slabih ekipa. A to je da stanemo na loptu i da radimo nesto na sredini terena (otprilike kao onomad u Skadru, iako su Irci za Albance Brazil). Mislim da je Muslin pogresio u pripremi utakmice, pa i postavci.
Mustafa odlican, skinuo je sve sto je trebalo, odbranio mozda i najvazniji udarac u kvalifikacijama, i da ne bi onog idiotskog istrcavanja koje me je podsetilo na budalastinu protiv Velsa u Beogradu moglo bi se reci da je covek odigrao bez greske. Kolarov i Rukavina, pa ne zna se ko je vise gluposti napravio u prvom poluvremenu. Kolarova su pretrcavali kako su hteli, tri puta su mu prodali istu foru. Gorak utisak donekle je spralo zaista fantasticno zakucavanje pod precku za direktan plasman na SP. Ivanovic kapitenski. Kada je trebalo izneti, iznosio je. Kada je trebalo pasti, padao je. Kada je trebalo napucati, napucavao je...a bogami kada je trebalo staviti do znanja onim veseljacima sa kim imaju posla itekako je umeo da im se unese u lice. Vukovic i Maksimovic su se dosta trudili ali i gresili, narocito ovaj drugi. Maksimovic meni nikada ne bi igrao ispred recimo Nastasica, ali se mora priznati da ono bas i nije za crveni bilo. Nema veze, preziveli smo. Matic je odigrao velemajstorski, nista mu nisu mogli. Nije bilo sinoc tog majcinog sina koji je mogao da mu uzme loptu bez faula. Milivojevic se video, medjutim, nije. Tadic je odigrao najlosiju utakmicu u citavom ciklusu. Ocajan je bio celu utakmicu, posle ga je zamenio Gudelj. Kostic se vraca u formu sa pocetka kvalifikacija. Probijao je, ubacivao se, asistirao kod bombe Kolarova. Mitrovic se trudio, imao je i jednu lepu priliku, otvarao se, trcao, ali nije mogao mnogo da uradi jer ga prosto nisu hranili loptama, pre svih Tadic.
Sve u svemu bitna pobeda, uprkos veoma losem otvaranju. Idemo dalje, da pobedimo na domacem terenu u Becu pa da na Mari proslavimo prvo veliko takmicenje nakon 8 godina.