Partizan - OK. ALI, meni je TUGA od pomisli da će ovaj tim CZ završiti kao drugi na tabeli i da će nas predstavljati u Evropi, odn. u pokušaju da se domognemo Evrope.
Ovo što su oni danas prikazali je težak šamar ne samo fudbalu, već zdravom razumu!
ŠAMARČINA!
Mogli bi i grobari da se ljute na svoje, ponajviše zato što su bili apsolutno dominantni, a opet ćorak! Nešto kao, "pa zar ovakvu raspalu Zvezdu niste u stanju da nakantate?"
No, čini mi se da su oni igrali taman koliko su hteli i koliko im je trebalo. Jeste, promašili su 2-3 super prilike, ali - pa šta?! Razlika u bodovima je nepromenjena, titula gotovo osigurana. I toeto.
A "navijači"? Ne bih da zalazim u te vode mutne. Bagra je to teška, kako severna, tako i južna. Uglavnom, bagra tužna.
Čujem (čitam) da su derbiju prisustvovali i kojekakvi "skauti". Osim "Boys' Scouts" ovde nijedan drugi skaut nije imao šta da traži.
Lalate, brate, šta vi radite na treninzima? Vežbate li ikad DODAVANJE? Znaju li tvoji igrači šta je to?
I sad će i jedne i druge da spopadnu kvazi novinari sa pitanjima, "šta je odlučilo derbi?" "Da li je prvenstvo završeno?" "Ima li Zvezda šanse?" "Šta mislite o AMBIJENTU?" "U čemu je tajna uspeha/neuspeha vaše ekipe?" Pitanja pljušte, a fudbalerčići svi onako VAŽNI, u odelima! ... Spopali ih novinarčići!
Šta im je reći!? Šta da odgovore?
Evo predloga, s moje strane:
"Mnogo sam glup. Zato sam i fudbaler. Bez obzira, puno fudbalera zaradi dobru kintu pre tridesete. Ja se nadam da ću obezbediti porodicu i sebe pre trideset i prve. Jer, ništa drugo ne znam da radim. Molim se bogocu da me proda u neki klub gde ću imati redovna primanja. Kao, Messi, na primer. Dobro, OK, on je supertalenat dečko, ali i ja odradjujem svoj poso! Zahvalan sam kao igrač. I kao čovek. I zato se nadam da ću zaraditi kintu. Mada, ovaj derbi mi je malo poremetio planove. Ne znam zašto, tek svi smo odigrali loše. Iako smo pre utakmice imali (jasan) plan. No, teško je držati se plana kad si pglu. A ja sam glup. Zato sam i fudbaler".
A sad, menjamo kanal(izaciju). Idemo u Pionir. Igra se finale lige, zgubidani jedni!