Nisam poredio ovu i proslu ekipu vlastodrzaca u FK Partizan, vec sam govorio o Zekinoj ekipi, koja nas ocekuje u KK-u, ako Dule ode.
KK je za razliku od FK, uvek bio svetla tacka naseg JSD-a, klub kojim smo se svi ponosili, a fudbalska sekcija je bila ona sramota citave porodice. Upravo zahvaljujuci Duletu, nismo gledali plejadu ogavnih likova. Bilo ih je, to se najbolje videlo u Parizu, ali nikad nisu dolazili u prvi plan, niti su se ista pitali.
Sustinski, svi nasi problemi su i poceli odlaskom Dula iz kluba. Trosilo se bez ikakve potrebe ono sto se nije imalo, a nije se nastavilo sa produkcijom igraca. Za trenera je postavljen nemac pojma koji je svoje mane sakrivao dovodjenjem skupih stranaca.
Dule jeste slabiji trener nego sto je bio pre odlaska, tu nema dileme. Fokus mu je pomeren na druge stvari i tesko ce se vratiti samo na kosarku. Ali je i takav 100 puta bolji od bilo kog trenera koga ovi mogu da dovedu. I jedini je u stanju da od 12 prosecnih ili nikakvih igraca napravi kakav-takav tim.
Ne amnestiram ja njega od odgovornosti za stvari koje je preuzeo na sebe, jer ostali koji su zaduzeni za njih nisu hteli ili nisu smeli da obavljaju svoj posao. Ali me ne mozes ubediti da je on kriv za propustanje termina za rebalans poreskog duga ili za nenalazenje sponzora. Za to mogu biti krivi samo fikusi koji godinama sede u klubu, a nista ne doprinose i koji su prvi zagraktali da Dule treba da ode. Za njih ce u novoj postavi, naravno, biti mesta.
Za razliku od njih covek je postigao sjajne rezultate svojim radom, razboleo se (delom) zbog Partizana, i dao mi je nezaboravnih 15 godina zivota.
Mladenovici, Koraci, Silobadi i ostali dupeuvlakaci nisu prstom makli da bi obezbedili minimum uslova za tako nesto. O dzukeli Zecevicu, koji je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, i ciji mi je rad oduzeo bar istih 15 godina zivota, necu trositi reci.
To su neke dve strane izmedju kojih treba izabrati bolju, ili manje goru, kako hoces. Ja licno nemam dilemu.
Dule sa 12 anonimusa i milion evra budzeta ili neki Muta sa Mijatovicima, Bircevicima i slicnim polutanima za koje ce ovi "sposobni" obezbediti budzet od 2-3 miliona, rezultat ce na kraju biti isti, ali osecaj, bar kod mene, nece.