I to je zapravo moj najveći kamen spoticanja u pričama sa navijačima Zvezde koji čitavu deceniju svog kluba (ne)svesno poistovećuju sa "Uvalin sezonom", iako to nije bila slikaa CZV u pereiodu 2000-2010, već samo kulminacija lošeg rada u tom periodu. Uvalin je imao mali ugovor, i shodno tome i male ugovore igrača, slabije crnce itd... A poenta je da je Uvalin potrošio jednu (nepunu) sezonu, a ostale u tom periodu su trošili, Zmago, Šakota, pokojni Aco i Kari, khm, sve sami anonimni treneri sa odgovarajuće "malim" ugovorima, "jeftinim" crncima itd...
bold 1. tacno
bold 2. netacno
kao sto uvalinova sezona ne odslikava ceo taj period,ne oslikava je ni ovaj drugi bold,bar ne na nacin kako si ovde napisao,i kkako vecina grobara upravo to dozivljava. prvo tada je bila i kreckova sezona, partizan nam je uzimao igrace kako je hteo,ne zato sto smo bili finansijski jaki i bogati,to je sigurno.
pri tom aca petrovic nije ni blizu imao neki skup tim. ajde ko je bio toliko skup kod njega u timu?a to je godina kada je partizan isao na f4. koliko god to bilo iznenadjenje i u odnosu na ostale imao mali budzet,u odnosu na zvezdu sigurno nije imao...
price o tome kako je smago trosio silne pare su isto smesne. posto je covek istina imao veliku platu, i uzimao je par igraca sa jakim ugovorima,prve godine stranci ekezie i skuni pen,posle je imao rakocevica.a bila je gomila jeftinih igraca,seti se da je on dao sansu vuku radivojevicu,vitkovcu(iz 2 ili 3 lige),dragojlovicu, dozetu, nekom milosu sisi mirkovicu koga je dovukao iz slovenije, dao je sansu i dzou vukosavljevicu, vujadina subotica je doveo, doveo nekog djurica iz austrije,koji je maltene bio prvi centar i sl. znaci nije to uopste bio u njegovo vreme neki skupoceni tim. bilo je igraca koji jesu imali dobre ugovore,ali bajke koje se pricaju su obicne gluposti...
pre svega je sakota imao za nas pojam dosta skup tim,donekle i kari,iako je ceo budzet od te sezone otisao u dug(vuciceviceve pare).zato je posle lako i bio otpisan.
da sada ne idem iz sezone u sezonu tog nekog 10-11 god dugog perioda...
Problem je u tome što i ti kao i ja u prethodnom postu uglavnom karikiramo sa imenima igrača i projektovanim platama, a konkretne podatke niko ne zna. Nisam ja rekao za tu četvoricu trenera da su bili skupi, više sam se oslonio na prethodni momenat vezan za Uvalina.
Ne znam koliko su imali, niti znam koliko je imao Vujošević, samo govorim da je to sličan red veličina, svakako daleko približniji nego što je prikazan gledajući samo "Uvalin sezonu".
Znam i za Krečkovićev mandat, mada je on bio čini mi se u sezoni 00-01, a to je vreme kada je u Partizanu bio Ruso, tj. tada smo i jedni i drugi u svakom aspektu gledali u leđa Budućnosti.
Takođe, kada kažeš "Partizan nam uzimao igrače kako je hteo", i tu se radi o generalizovanju. Nije svako "uzimanje igrača" isto.
Vujanić je dolazio iz te Krečkovićeve Zvezde jer je ovamo imao daleko bolju situaciju, i to je svkako jedan primer lešinarenja.
S druge strane, Luka je otišao iz Zvezde dobrim delom iz košarkaških razloga jer je kod Zmage (ili Trife, ne sećam se koji je tad tačno raspored bio) igrao krilnog centra, i sećam se dobro izjava gde je sam insistirao da u budućoj karijeri igra spolja, a u Partizan je to dobio, bio je klasična "trojka". Tu ja recimo ne vidim otimačinu.
Slično je npr. sada u slučaju Voje Stojanovića koji je uzet od Zvezde, otišao je iz nekih svojih ili menadžerovih razloga, ali to svakako ne znači da je Zvezda tu inferiorna i da joj Kapo D Orlando otima igrače.